torstai 31. maaliskuuta 2016

Rastimekko ja kultaiset asusteet


Kun vauva ei ole enää vauva, alkaa äitiäkin kiinnostamaan yhä enenevissä määrin muukin kuin äiteily. Äiteilyllä tarkoitan sitä sellaista uppoutumista äitiyteen siinä määrin, että tavallaan lakkaa olemasta nainen. Lapsistaan irrallinen. Puoliso ja oma yksilönsä.

Minä pukeudun useimmiten mustaan. Tai näin luulin. Kunnes katsoin vaatekaappiini. Satunnaiset mustat vaatteet on helppo laskea kaikenkirjavista vaatepinoista. Olen huomannut, että raskausaika ja erityisesti vauvan ensimmäiset kuusi kuukautta tarkoittavat minulle pukeutumisessa varsin kirjavaa aikaa. Silloin puen mielelläni päälle pallokuosia tai jopa hieman lapsekkaitakin kuoseja. Pehmeä, joustava, supermukava ja imetysystävällinen ovat silloin avainsanoja.

Totta ihmeessä haluan pitää jatkossakin vaatteita, jotka täyttävät edellämainitut kriteerit mutta nyt niiden täytyy täyttää myös uudenlaisiakin vaatimuksia. Nyt jaksan kiinnittää huomiota jo siihenkin miltä vaate näyttää. Ylipäätään ja minun päälläni. Minä en ole tyyliasioissa asiantuntija ja esimerkiksi oman vartalomallini määrittäminen on hankalaa, koska kieltäydyn uskomasta peilin näyttämää totuutta. Tässä kieltämisen ja sokerin pyörittämässä karusellissa siis yritän pukeutua siten, että kestän itse omaa peilikuvaani. Karua mutta totta.

Olen esteetikko ja usein kauniit asiat sokaisevat minut niin, etten enää tiedä haluanko sen siksi että se on minun tyyliseni vai siksi että se on kertakaikkisen kaunis. Nähdäkseni nämä eivät ole yksi ja sama asia. Tämä sama koskee vaatteita ja kankaita joista ompelen vaatteita. Sanon aina etten seuraa muotia mutta en toisaalta ole kulkenut kaikkia näitä vuosia salihousuissa vaikka ne toki ovatkin tosi mukavat päällä :D Jossain määrin siis olen muodin virtausten vietävissä, mikä on tietysti ihan ok niin kauan kuin se punainen lanka hommassa säilyy ja vaatteet sopivat omalle vartalotyypille ja tyylille, jos siis tietää mikä se oma tyyli on..

Voisi siis sanoa, että olen hukassa.Koska en tällä hetkellä pääse sitä tosiasiaa karkuun, että erityisesti keskivartalossa on enemmän täytettä kuin toivoisin niin mun täytynee tehdä sellaisia vaatevalintoja, jotka eivät ainakaan korosta sitä tosiasiaa. Elvelyckan Designilta tilatusta Rastit- trikoosta yritin tehdä sellaisen yläosan, joka antaisi vähän anteeksi. Olen sitä mieltä, että joiltain osin onnistuin mutta en ole aivan vakuuttunut siitä että sopiiko vaate mulle?

Imetysoption sisällyttäminen vaatteeseen ei tunnu enää ehdottoman tärkeältä asialta, mikä sinänsä on outoa koska imetystiheydessä tapahtunut muutos koskee ainoastaan yöaikaa. Kuitenkin laitoin yläosaan tuplayläosan, jotta imetys onnistuu. Voihan tätä käyttää imetysajan jälkeenkin :)

Minä olen aina suosinut hopeaa mutta nyt heittäydyin hurjaksi ja ostin kirpputorilta pikkulaukun, jossa on kullanvärinen ketju olkahihnana. Ulkokuvissa näkyvä vyö on aito kahdeksankymmentäluvun tuote ja mun äidin peruja. Onko tällaiset rintojen alle aseteltavat vyöt jo aivan last season? Sopiiko sellainen mulle ylipäätään, mitäs sanotte?

Mekon kaavan piirsin vanhan toppini pohjalta siten, että rinnan alta kaarsin jyrkähkösti sivullepäin niin pitkästi kuin kangas antoi myöten ja sitten käänsin suunnan kohtisuoraan alaspäin. Taskut on tehty sinne kauimmaiseen pisteeseen. Helmaresori jäi turhan löysäksi mikä on tosi harmi, koska mikään ei ole vastenmielisempää kuin alkaa purkamaan ja parantelemaan sellaista työtä jonka luuli saaneensa valmiiksi. Hihattomuuden valitsin siksi, että tykkään neuletakeista mutta hikoilen helposti. Hihattoman vaatteen etuja on myös pienempi kangasmenekki ja käyttömahdollisuudet ympäri vuoden.

Hitti vai huti? Pohtiiko tyyliasioita kukaan muu yli kolmekymppinen vai olenko poikkeustapaus?

14 kommenttia:

 1. Sopii sulle ku nenä päähän <3 Hieno on mekko ja nainen <3

  VastaaPoista
 2. Sulla on ipeat pitjat saaret, korostaisin niita ja lyhentaisin vahan tuota tunikaa. Muuten minusta sopii todella hyvin ja malli on loistava!! Vois myos kokeilla tumman harmailla tehosteilla (villataki ja sukkahousut/leggarit). P.s et varmaan yhtaan arvaa kuka kirjottaa? :P oon liian laiska kirjautumaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastikaan yhtään tiedä kuka kirjoittaa? :) Mä pelkään, että mekon lyhentäminen tekisi siitä "halvemman näköisen" ja päällä sellaisen että mun ois hankala olla kun tuntuu että on liian lyhyttä päällä. Joka tietysti on oman epävarmuuden syytä enemmän kuin mekon helmamitan :) Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Hei! Tiedän niin mistä puhut, terveisin kahden lapsen äiti 👍🏻 mekko on ihanan mallinen ja sopii sinulle. Jos jotain mainittavaa niin ehkä kunnon rintaliivit ryhdittäisivät lisää :) vain oma mielipide, jolla en tarkoita millään pahalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) meinasin liiveistä tekstiin kirjoittaa mutta arvelin sitten ettei kukaan siihen kehtaa puuttua ja jätin pois ;) Vastaus ryhdittömyyteen löytyy kirurgin veitsestä. Oikeasti tukevia imetysliivejä en ole löytänyt ja tavallisilla en osaa imettää :/ Mutta olet oikeassa, kyllä ryhdikäs povi parantaisi ulkomuotoa paljon, harmi ettei sitä ole.

   Poista
 4. Kaunis mekko ja sinä. Tykkåän tuosta rastikuosista, siinä on vähän klassikon ainesta :) Itsekin stailaisin mekon ehkä harmain asustein. Musta on helppo, mutta ei jotenkin tee oikeutta tuolle ihanalle puuterimaiselle pinkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka, voit olla oikeassa. Pitääkin koittaa etsiä harmaat sukkikset jostain, niille olisi taatusti muutakin käyttöä :)

   Poista
 5. Kaunis ja mukavan näköinen mekko! Sopii sulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis mekko! Sopii sulle tosi nätisti. <3 Ja yhdyn sanoihin tuosta vauva-ajan äitimoodista ja sitten vähän myöhemmin heräävästä naismoodista - jotenkin huomioi oman ulkonäkönsä paremmin, ja se vähän kiinnostaakin eri tavalla just pukeutumisen ym kautta.
  Vyön paikkaa madaltaisin ehkä hieman, noin 10cm ehkä?

  PS. Luin eka et rasistimekko :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, rasistimekko :DD Luulen, että jos siirrän vyön alemmas, niin sen päälle nousee kangasta rynkylle? Pitää kokeilla silti, kiitti vinkistä!

   Poista