torstai 24. maaliskuuta 2016

Pientä pintaremonttia: lastenhuone

Pikkuisten huone on kaivannut uutta ilmettä oikeastaan siitä lähtien, kun muutettiin tänne ja saatiin remontti valmiiksi. Meillä oli silloin niin tiukka aikataulu ettei ehditty ajan kanssa miettimään mitä todella halutaan eikä oma makukaan oikeastaan ollut aivan selvillä. Muistan silloin sanoneeni, että mitä tahansa muuta paitsi valkoisia seiniä. Olin vuosikausia asunut vuokra-asunnoissa, joissa kaikissa oli valkoiset seinät ja olin allergisoitunut valkoisessa kuutiossa elämiselle. 

Niin kävi, että meillä oli remontin jälkeen valkoiset seinät ainoastaan vessassa. Ei mennyt kauaakaan, kun ymmärsin että kellertävään taittavat seinät eivät ole se imartelevin vaihtoehto pimeähköön asumukseemme saati että itselleni mieluisin vaihtoehto. Kävi niin, että siedätyin valkoiselle mutta kaikki ruskeaan taittava alkoi kutittamaan nenää. 
 Vihreä ja samea, likaisenvärinen beigeruskea mikäonkaan sai luvan väistyä ja kyllä kuulkaas huoneesta tulikin paljon valoisampi!


 Lastenhuoneessa tulee asumaan sekä tyttö että poika, joka asetti omat haasteensa huoneen värimaailmalle. Simppeli mustavalkoinen kelpuuttaa kaverikseen vahvoja perusvärejä kuten punaisen, sinisen (turkoosi) ja keltaisen mutta sen kanssa käy myös pastelliset vaaleanpunainen, mintunvihreä ja harmaa. Värin huoneeseen aion tuoda tekstiileillä ja piensisustamalla. Olen vähän kahden vaiheilla kumpaan kallistuisin. Vahvat värit ovat varmastikin pitkäikäisempi ratkaisu siinä missä pastellit ovat juuri nyt kuuminta hottia. Itseni tuntien toisaalta kyllästyn tosi nopeasti ja valinnan ei oikeastaan tarvitsekaan kestää aikaa. Kumman sinä valitsisit?

Tapetti on Ellokselta tilattu eikä kahdelle rullalle jäänyt alennusten jälkeen hintaa kuin kuutisenkymmentä euroa. Minusta tämä on leikkisä mutta silti tyylikäs tapetti lastenhuoneeseen. Minä en voisi kuvitellakaan laittavani seinään mitään Hello Kitty/ Salama McQueen tapettia! 

Maali on pitkän pohdinnan jälkeen aivan sävyttämätön valkoinen. Meidän asunto on 80- luvun loppupuolella rakennettu ja esimerkiksi ovet ja ovien sekä ikkunoiden pokat ovat samalta ajalta peräisin. Ne ovat vuosien (ja edellisen asukkaan vähäisen siivousinnon) kellastamat. Meillä ei kuitenkaan ole intoa eikä budjettiakaan panostaa niin paljoa, että niitä alettaisiin vaihtamaan. Oli siis selvää, että valitaanpa mikä sävy tahansa niin riitasointuja tulee. Siispä valittiin halvin mahdollinen. Yhdestä kuvasta näkeekin Metallimiehen maalaaman koepläntin. 

 


 

 

Järjestystä muutettiin samalla enkä oikeastaan käsitä miksei huonekaluja ole aiemmin tajuttu laittaa tällätavoin :) Meillä oli yksi ylimääräinen pinnasänky saatuna Metallimiehen tädiltä, joka sitten jäikin käyttämättä kun ei meillä ollut oikeankokoista patjaa. Sänky sai nyt uuden elämän pöytänä (se on silti vielä sänkynäkin käyttökelpoinen)! Liitutaulumaalilla suditaan pöydän pinta ja ehkä nuo päädytkin jahka uutuudenviehätys pöydästä hieman kuluu. Huomattiin nimittäin, että maalilla menee viikko kuivua käyttökuivaksi. Tuolin virkaa toimittaa taittopatja siihen asti, että löydetään jostain parempi vaihtoehto.
Seinät on vielä aivan tyhjät, kun ei olla vielä päätetty mitä laitettaisiin mihinkin. Jokin kiva naulakko on hakusessa mutta en ole vielä osannut päättää minkä haluaisin. Hyllykin on hankintalistalla mutta Ikea mokoma ei enää valmista sitä Ekby (Gällö?)- hyllyä, joka mulla oli tähtäimessä. Pari printtiä on jo kehyksissä odottamassa mutta ensin pitäisi päättää mihin tulee hylly, naulakko ja mahdolliset kuvahyllyt. Tuonne tosi omituisesti sommiteltujen vaatekaappien päälle täytyy hankkia jotkut kivat säilytyslaatikot.

Huoneessa valmista on siis seinät ja järjestys, kaikki muu on vielä kesken. Ennen- kuvat on napsittu just ennen kuin aloitettiin työt ja jälkeen- kuvat lapsia jaloista hätistellen. Jalustaa en jaksanut viritellä kumpaakaan sessiota varten. Otetaan paremmat kuvat sitten, kun huone alkaa ottamaan muotoaan :) En malttanut silti olla näyttämättä teille tilannetta nyt, kun minusta huoneesta tuli niin kiva! Kova homma se kyllä oli vetää läpi yhdessä päivässä ja ihan aamusta iltaan me ahkeroitiinkin. Lapset olivat kaikki kolme mummulassa sillä välin.

Mitäs tykkäätte? :) 

8 kommenttia:

 1. Ihana huone ja kuinka mahti idea tuo pinnasängystä pöydäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi, en kylläkään voi ottaa kunniaa ideasta mutta mahtava idea silti :D

   Poista
 2. Meillä on pojan huone vielä aika vaiheessa, joten kiva aina kurkkia miten muut on toteuttaneet lastenhuoneen sisustuksen :) Oon miettinyt ihan noita samoja väriasioita: kirkkaat perusvärit ja pastellit olis molemmat kivoja, mutta itse kallistun ehkä kuitenkin enemmän sinne perusvärien puolelle. Jospa hiljaa hyvä tulee ja meilläkin on vielä joskus valmista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietittiin pitkän aikaa ennenkuin alettiin touhuun. Mulla oli mielessä sellainen sirkusteemakin, mihin ois sitten ne kirkkaat perusvärit passanneet tosi hyvin mutta nyt on kaikkea pastellia niin ihanasti tarjolla etten varmaankaan voi vastustaa :D

   Poista
 3. Hieno! Määkin oon suunnitellu tuota pinnispöytää, mutta meillä tuo nuorin mokoma vielä nukkuu siinä sängyssä :D eikä tuosta meijän sängystä pysy laitaakaan laskemaan, mutta tuumasin käyttää sahaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Eikö sitä laitaa saa tällälailla kokonaan irti? Ei varmaankaan jos saha-hommiin meinasit alkaa :)

   Poista