sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ottobre 1/16 Multistripe- body ja Koala- haalari

Uusin Ottobre eli tuttavallisemmin ottoreiska oli kolahtanut postilootaan alkuviikosta. Jokaiselle lapselle löytyi jokin kiva uusi kaava kokeille. Kun ompeluaikaakin irtosi, päätin aloittaa pienimmästä muksusta. Kaavapaperi oli tietenkin loppu ja kun loppiaisena kaavoja piirtelin, niin en päässyt hakemaan lisääkään. Tässä tilanteessa oli onni, että olen laiska siivoamaan kaavakansioista huonoksi todetut kaavat pois, sillä sain muutamasta isommasta kaavakappaleesta hyödynnettyä paperin uusiokäyttöön ja loppuihin riitti leivinpaperiarkit. Note to self: osta ruoanlaitossa ja leivonnassa kätevämpien arkkien lisäksi laatikkoon varastoon myös yhtenäinen rulla, jota voi hyötykäyttää kaavatarkoituksessa.
Bodyn kaavassa (Multistripe, minulla koko 80cm) on poikkisauma takakappaleella ja ohjeessa takakappaleen alaosa olisi pitänyt leikata toisinpäin, siis langansuunta vaakasuoraan, mutta leikkasin ihan normaalisti. Lehdessä tämä body oli tehty raitakankaasta ja siihen kikkailu varmasti sopiikin paremmin. Sydäntrikoota ei ollut kuin puoli metriä eikä bodyn takakappaletta olisikaan saanut tästä kokonaisena leikattua, poikkisaumallinen malli sopi siis minun tarpeisiini hyvin. Body eroaa perinteisestä bodysta kuten esimerkiksi Ottobren Kisuliinista siten, että etukappale on helmastaan täysin suora. Takakappaleen "liehuke" vastaavasti pidempi. Muistelen, että Molo Kidsin bodeissa on samanlainen ratkaisu. Bodyn hihoihin laitoin resorit käyttöikää pidentämään.

Haalarin kaava (Koala, minulla koko 80cm) tuli kuin tilauksesta. Tällaisen toteuttaminen on ollut to do- listalla pitkään mutta en ole saanut aikaiseksi etsittyä sopivaa kaavaa. Jätin omasta mallistani edessä olevan rintataskun pois, sillä taskujen näpertely on minusta tosi rasittavaa puuhaa.

Kankaiksi valitsin Verson Puodin Paratiisin laulaja- joustocollegen ja muistaakseni Pehemiältä tilatun Sydämellinen (?)- trikoon. Ensin meinasin yhdistää turkoosiin punaiset resorit mutta en sitten uskaltanut. Pelkäsin, että setti jää kaappiin lojumaan minun silmääni liian tyttömäisenä. Turkoosia resoria hain lopulta kaverilta lainaan, kun se oli tietystikin pientä liparetta lukuunottamatta loppu. Lahkeensuista löytyvä raitaresori tulla tupsahti ompeluryhmäni joulukalenterivaihdon luukusta. Haarassa on nepparit, jotta vaipanvaihto olisi helpompaa. Turkoosit tähti-kuvioiset kansinepparit on kimppatilattu ruåttinmaalta ja nämäkin on kaverilta saatu <3 
Loppuun Pikkusiskolle pakkopyöräytetty tarveompelus eli pyjama ja parit pikkarit, joista kylläkin kuvassa on vain toiset. Melonikankaan olen ostanut ompeluryhmäläiseltä, en tiedä mistä se on alunperin hankittu. Luulin sitä tavallisesti jersey- trikooksi mutta koska se paljastuikin interlockiksi niin päätin tehdä siitä pyjaman. Jostain täysin käsittämättömästä syystä kuvittelin puolimetrisen melonipalan riittävän parivuotiaalle paidan lisäksi housuihinkin! Eipä riittänyt ei, joten esipesussa sinertäväksi värjäytynyt valko-vihreä raitatrikoo pääsi housuiksi, koska en sitä varmastikaan tule mihinkään päivävaatteeseen käyttäneeksi. Mainitsenpa vielä, että kangas värjäytyi siis pesussa olleesta turkoosista harsosta, eli moka oli minun. Kankaassa itsessään tuskin on mitään vikaa :)

Paidassa kaavana on mun usein käyttämäni Pretty Basic (92cm), joka on meidän hoikkeliinille tosi hyvä malli. Helmaa pidensin samasta kankaasta tehdyllä kaitaleella ja hihoihin lisäsin resorit samasta syystä. Housujen kaava on Ruusunpuna (leveys 80cm, pituus 86cm pidennettynä) lahkeista levennettynä. Tai sitä yritin mutta aivan leggarit näistä tuli silti :D Pikkarit on tehty Annika- kaavalla, jonka epäilin olevan iso mutta se olikin just passeli.

14 kommenttia:

 1. Koala on tekolistalla täälläkin vaikka inhoa pukea noita haarasta auki olevia haalareita. Mut näyttää kivalle! Pitääkö koko kutinsa samaan tapaan kuin Ottoreiskalla yleensä? Ihanan raikas yhdistelmä mu-va ja turkoosi <3 Ja hyvää alkanutta vuotta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, samoin teille ❤️ Meillä on tosi pitkäselkäinen poika ja sille nää oli semmoset kasvunvarasopivat. Viimeksi 9kk neuvolassa eli melkein 2kk sitten kossi oli 73cm ja risat pitkä. Leveähkö malli mutta jos ei oo tosi hoikka lapsi niin ei tarvi kaventaa :)

   Poista
 2. Voi miten ihania vaatteita ja nuo kankaat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina <3 Nykyään on niiiiiin ihania kankaita saatavilla. Eilen sain naapurimaasta paketin, jossa vasta ihania kankaita olikin! En malta odottaa, että päösen niistä ompelemaan 😍

   Poista
 3. Kivannäköisiä! :) tuota koalaa pitää ainakin kokeilla sitten kun kirjastosta saa lainaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se on kiva kaava ja sopii pitkäselkäiselle ja/tai kestovaippailevalle vauvalle :) Myös body on saanut kehuja!

   Poista
 4. Mää teen yökkärit aina Saimin kaavalla. Tuo sun käyttämä paitakaava on meillä Aavalla koossa 98 muistaakseni kittana :D Sais olla leveämpi, niin eri kaliberia tytöt on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei Saimia ole, sillä olisin muuten tehnyt. Steampunk oli toinen kiva paitakaava, jota kokeilin vasta. Satulahihainen. Sekin voi kyllä olla Aavalle liian kapea. Katotaanpa joku kerta, kun nähdään niin se kaavan avaaminen!

   Poista
 5. Aivan ihanat ompelukset ja voi kuinka ihana malli sinulla onkaan!

  VastaaPoista