lauantai 2. tammikuuta 2016

Käsityövuoteni 2015




Vuosi on ollut käsitöiden osalta hiljaisempaa aikaa kuin edellinen vuosi. Kolme lapsen kanssa ompeleminen on ollut haastellista ja niinpä keksin uuden tavan toteuttaa itseäni - neulominen. Aivan uusi mutta voi niin jo rakas harrastus! Kantoliinailusukkia tein kolmet. Niitä tietystikin voi pitää muutoinkin ja minusta ne ovat pienellä lapsella kätevät vaikka haalarin alla ulkona, kun monesti leikki tapahtuu polvillaan ja maa on kylmä. Näitä tehdessä opin kuinka suuri merkitys on langan paksuudella ja puikkojen koolla. Samaa opetusta opettelin neuloessani tuubihuiveja paksulla langalla ja puikoilla.. tein nimittäin kaksi "niskatukea" ennenkuin onnistuin luomaan oikean useampaan kertaan kaulan ympäri kiedottavan tuubihuivin :D Vinkiksi muille aloittelijoille: vyötteen puikkosuositusta enemmän kertoo niinikään vyötteessä mainittu metrimäärä ja tietysti oma käsiala.

Kuitenkin se aika minkä onnistuin irroittamaan ompeluhetkiä varten oli onneksi tuotteliasta ja koko perhe sai kaappeihinsa täytettä. Valitettavasti blogi ei ole saanut huomiota samassa suhteessa ja siksipä iso osa valmistuneista ompeluksista yhä odottaa blogiin pääsyä, muunmuassa lokakuinen ompeluleirin saldo odottaa vuoroaan.

Ideoita ja inspiraatiota on valmistuneita töitä enemmän ja toivon, että alkanut vuosi toisi aikaa toteuttaa jokusen mielessä pyörineen projektin :)


6 kommenttia: