maanantai 4. tammikuuta 2016

Baby Sophisticate- neuletakki (ja pari norjalaismyssyä)

Minusta on kuoriutunut oikea neulootikko! Niinpä, kun Pikkuveljen kaapissa oli ammottava aukko neuletakin kohdalla, tartuin haasteeseen tehdä jotain pikkuisen haasteellisempaa kuin sukat ja myssyt. Ohjeen työhön löysin googlen kuvahaulla. Ohjetta pääset kurkkaamaan tästä. Loppujen lopuksi työssä ei kestänyt kauaa, kun lanka ja puikot olivat paksuhkot ja kokona oli ohjeen mukaan 6-12kk ikäinen ihmistaimi.

Aloittelevana neulojana en kuitenkaan vielä tiennyt kuinka suuri merkitys voi olla omalla käsialalla olla ja niinpä tiukkapipoiselle naisihmiselle sopivaan tyyliin kudoin puikot nitisten meidän isännän mitoissa olevalle poikaselle liian pienen takin. Höh. Ilmaisohjeessa ei ole saatavilla isompaa kokoa ja niinpä tämä muutti kaappiin asumaan ja minä päädyin ostamaan takin kaupasta. Vasta myöhemmin ostin ohjeen, jossa on isommatkin koot mutta onnistuin sähläämään homman sillätavalla etten enää pääse ohjeeseen käsiksi mistään. Hyvä minä, hyvä :D

Huolella ja rakkaudella kudottu (ja purettu ja kudottu ja purettu..) takki löysikin tiensä Facebookin Ommeltujen vaatteiden kirppikselle myyntiin, kun ei lähipiirissä ole ketään pientä poikaa jota olisin voinut lahjoa. Jos kiinnostuit takista ostomielessä, niin etsiydypäs sinne ostoksille :) Tiukalla käsialalla takista tuli noin kokoa 68cm ja sanoisin, että slim fit. 

Itse tykkään mallista tosi paljon! Voi olla, että joudun ohjeen ostamaan toistamiseen ja tikuttelemaan Pikkuveljelle uuden hieman isomman.

Tarkennus ei mennyt kuvassa aivan nappiin. Ilmeisesti paremminkin kaulukseen, hehheh.

Takkia edelsi pari norjalaismyssyä, joiden ohjeen löydät täältä. Kokovalinta oli ensimmäisellä otanalla jälleen väärä minun käsialalleni, 6-12kk. Tein siis toisen isompaa kokoa ja pienempi jäi yli. Tämäkin löytyy ommeltujen vaatteiden kirppikseltä. Allaolevassa kuvassa myytävänä oleva on oikeanpuolimmainen (kyllä, se jossa on enemmän havaittavia virheitä :D). Vinkkinä muuten norjalaismyssyjen tekijöille: tee ehdottomasti useampia kierroksia korkeuteen kuin ohjeessa on mainittu! 

Myssyissä on lankana Dropsin Baby Merino, väri tummanharmaa.


Eihän tässä tahdo enää malttaa ommellakaan kun puikot huhuilevat sohvannurkkaan kilistelemään :)

8 kommenttia:

 1. voi apua kuinka taitava sä oot!!! kumpa mäkin osaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No apua, kiitos! Aivan häkeltyy tässä <3 Käsityöt on sellaista puuhaa, että oikeastaan se kiinnostus on tärkein taito, muuhun on hyvät ohjeet. Jos yhtään nappaa niin anna mennä vaan, tekemisen kautta oppii :)

   Poista
 2. No siehän oot innostunut! Mie arastelen noita "oikeita" vaatteita, mutta pitäisköhän testata kuitenkin... Hieno takki, varmasti menee kaupaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos Hannariina. Mulla kun iskee niin iskee yleensä heti kunnolla. Neulomisen kanssa kävi niin kuten ompelemisenkin aikoinaan :)

   Poista
 3. Tosi hienot!! Mun on pitkään tehnyt mieli meidän pikkaselle tehdä neuletakki/paita, mutten ole jotenkin uskaltanut. :D

  VastaaPoista