keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Päivän pakolliset

Minua on siunattu suomalaisuudella. Kansallisuuden lisäksi olen tosi suomalainen ulkonäkönikin puolesta. Minulla on vaalea (nyt värjätty tummaksi), lasimainen ja ohut hiuslaatu. Ihoni on pintakuiva (paitsi se kuuluisa T-alue, josta huonona päivänä lapset voi katsoa omaa kuvaansa), tosi vaalea, auringolle arka ja taipuvainen punoittamaan. Rapurapurallaa aina saunan tai kuntoilun jälkeen :D 

Minulla on paitsi vaaleat hiuskarvat, myös kulmakarvat ja ripset ovat vaaleat. Tarkoittaa siis sitä, että näyttää niinkuin niitä ei olisi ollenkaan. En voi väittää olevani immuuni kaikelle turhamaiselle todellakaan, päinvastoin, vaikka en päivittäin käytäkään tunteja itseni ehostamiseen. Ehostukseen menee yhteensä ehkä tunti viikossa.

Hiukset jää monesti aamuisin harjaamatta, kun ne jo täytyy kietaista kiinni ettei pienet tahmatassut ehdi ripustautua niihin roikkumaan. Tyvikasvu kukoistaa, kun värjäysväli venyy aivan liian pitkäksi ja kampaajalla käyn hyvällä tuurilla neljän kuukauden välein, useimmiten kaksi kertaa vuodessa. Toisinaan riehaannun ja motivoidun harjaamisen lisäksi väkertämään tukkaan vaikka ranskalaisen letin. Kun se aamu-ulkoilun jälkeen sojottaa mihin sattuu muistan taas vähän aikaa olla näkemättä vaivaa. Todellisen bad hair dayn pelastaa pipo, jonka voi kotiovesta lähtiessään nykäistä päähän. Problem solved!

Naaman päälle en voi nykäistä pipoa tai vastaavaa vetämättä puoleeni ylimääräistä huomiota tai jopa virkavaltaa. Täysi meikittömyys ei minulle ole yleensä edes vaihtoehto. Minusta tuntuu aivan meikittömänä samalta kuin minusta tuntuisi ilman paitaa. Paljaalta ja suojattomalta. Koska aikaa on vain minuutteja, on päivän meikki täytynyt kehittää sellaiseksi että se syntyy minimivaivalla nopeasti. Mainittakoon tähän väliin, että kosmetologilla laitettavat ripset ovat epäilemättä kätevät, hyvällä maulla toteutettuna myös kauniit ja säästävät aamuisin ripsivärin laittamisen vaivalta mutta meikätytön lompakolle räpsyttimet ovat aivan liian hintavat ylläpidettäviksi. Puhumattakaan siitä ajasta, mikä pitäisi jaksaa pysytellä paikallaan kun ripsiä laitetaan. Hyrr, kylmät väreet pelkästä ajatuksesta.

Olen pikkuhiljaa tämän vuoden aikana tehnyt siirtymää luonnonkosmetiikkaan. Siitä kerron laajemmin lisää toisella kertaa mutta nyt esittelen teille muutaman mulla päivittäin käytössä olevan tuotteen. 


Numero yksi mun päivämeikissäni on siis ripsiväri. Tällä hetkellä minulla on käytössä Benecosin ripsari, joka on parempi kuin kemikaalicocktail- ripsarit mutta muutoin varmastikin laatuaan viimeinen mun meikkipussissa. Ei huippu mutta ei myöskään aivan totaalisen surkea. 

Parempi meikkipohja voisi estää suurimman ongelman mikä minulla tuotteen kanssa on - leviämisen erityisesti yläluomiin. Tuote ei siis ole vedenkestävä ja päivän menoissa se tahtoo siirtyä ripsistä iholle, joihin ripset koskettavat. Sinänsä oli mukava huomata, että minunkin nysäripset ylettyvät koskettamaan ympäröivää ihoa. Tai sitten kyse on ympäröivän ihon periksiantamisesta ja valumisesta ripsille?? Äh, siinä meni sekin lohtu! Toinen probleema kaltaisellani vetistelijällä on ripsivärin kirvely silmissä, jos arki lasten kanssa käy voimille tai hetket pikku pilttien kanssa kirvoittavat liikutuksen kyyneleet silmiin. 

Tuoksu on ripsarissa myöskin aika voimakas, kun väriä levittää mutta ripsiin kuivuttuaan haju katoaa. Väri levittyy ripsiin hyvin eikä paakkuunnu. Hinta on köyhän kukkarolle ystävällinen eikä väri maksa enempää kuin kaupan "tavalliset" halvemmat ripsivärit. Kyseisen ripsivärin löydät ainakin Hyvinvoinnin tavaratalosta, linkki tässä.

Toinen mulle tärkeä tuote on kulmakynä. Sekin on Benecosin ja siitä tykkään ihan älyttömästi! Levittyy superhyvin, pysyy siinä missä pitää (ympäröivä iho ei ole niin löysää?? :D) ja väri on minusta just presiis mulle oikea. Se on blonde eli vaaleanruskea. Joskus on ollut vaikea löytää oikeaa vaaleanruskeaa sävyä, kun sellainen punaiseen taittava ruskea ei ole kovin mairitteleva kulmakarvoissa, varsinkaan kun tukka ei taita punaiseen yhtään. Kynän toisessa päässä on harja, jolla värin saa suittua tasaisesti kulmiin. Tykkään ja aivan taatusti tilaan samanlaisen kun tämä loppuu. Benecosin kulmakynäkin on edullinen hankinta. Hyvinvoinnin tavaratalosta tilasin tämänkin, linkki kynään on tässä.

Kolmas meikkituote ei ole pakollinen, jos on järkyttävä kiire mutta suositeltavaa ellei halua joutua käytetyksi peilinä. Flow Cosmeticsilta mineraalipuuteri, joka varmastikin tulee myöskin pysymään valikoimissani jatkossakin. Pikkuriikkinen rasia mutta tavara on todellakin riittoisaa! Toisaalta en ole mikään suurkuluttaja mutta aikalailla päivittäistä käyttöä kuitenkin. Plussaa puuteri saa siitä, että se on avainlipputuote kuten Flow Cosmeticsin muutkin tuotteet. Hintaa puuterilla on Hyvinvoinnin tavaratalossa vajaa parikymppiä. Mitä olen perinteisen kosmetiikan mineraalipuutereita kaupassa nähnyt niin tämän suomalaisvalmisteisen, luontoystävällisen puuterin hinta on varsin kilpailukykyinen. Linkki tuotteeseen tässä

Neljäs oleellinen on poskipuna/aurinkopuuteri. Tämän skippaan, jos olen skipannut puuterinkin. Poskipuna on sitäpaitsi yleensä omastakin takaa mutta varsinkin erityisen huonosti nukutun yön jälkeen iho on niin kalpea, että pieni lisäväri on tarpeen.

Näillä neljällä tuotteella ja muutamalla minuutilla kallisarvoista aikaa saan piirrettyä itselleni naaman. Sellaisen missä on erottuvat ripset ja kulmakarvat. Sellaisen, että oma olo varmempi ja kodin ulkopuolelle mennessään ei tarvitse ahdistua meikittömyydestä. En nyt mene ollenkaan pintaa syvemmälle ja ala analysoimaan miksen ole sinut itseni kanssa ja miksi koen tarvitsevani meikkiä niin kovasti ylipäätään.

Jos aikaa olisi vähän enemmän käyttäisin sen meikin pohjustamiseen ja valokynäilyyn. Tänä aamuna käytin sen ajan tässä koneella naputteluun - valintoja, valintoja ;)

Minkälainen sinun päivämeikkisi on? Koetko tarvitsevasi meikkiä päivittäin vai onko se vain juhlaa varten? Mitkä ovat luottomeikkisi?

4 kommenttia:

 1. Luonnonkauneus ei ole kyllä mua hemmotellut =D joten ripsari ja kulmat on saatava laitettua muuten joko kysyy olenko sairas / huonovointinen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vähän sama homma! Naama näyttää mullakin silloin tosiaan siltä, että jotain on vialla :D

   Poista
 2. Mä olen taas suht tummalla ja paksulla karvalla varustettu, ihan siis hiukset, kulmat, ripset, mitä näitä nyt on :D en yleensä meikkaa muutakuin jos tarkoitus on oikeesti mennä ihmisten ilmoille.
  Silloin käytän (aina vakkaristi): Bb-voide, puuterihelmet, ripsari, kulmakynä, huulikiilto.
  Jos on tarkoitus lähteä juhliin niin silloin riehaannun ja käytän myös rajauksia ja luomivärejä. Oon nyt ihastunut tähän smoky-eyes,silmämeikkii, helppo ja kivan näköinen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä mullakin puskee perkele pikimustaa karvaa sieltä mistä ei pitäis eli sääristä :D Muualtakin kyllä mutta se nyt ei niin haittaa. Se on jännä, että sitä pigmenttiä piisaa sitten kinttuihin mutta ei naamaan. Puuterihelmiä haluaisin kokeilla, pitäiskin katsella oisko niitä millään luonnonkosmetiikkamerkillä tarjolla.

   Poista