maanantai 30. marraskuuta 2015

Isosiskon laatu-aika (ja meidän tän vuoden tonttukuvat!)
 
Kun on kaksi pientä lasta niin isompi/isommat jää väkisilläkin vähemmälle huomiolle. Joskus on hyvä ottaa extra-aikaa heitäkin varten ja me tehtiin niin menneenä viikonloppuna. Pikkusisko lähti mummulaan yöksi ja kotiin jäi siis nuorin ja vanhin. Kyllä meillä oli rauhallista vaikka vain yksi lapsi oli kuvioista pois! Pikkusisko on aikamoinen elohopea ja siskokset tappelevat vähintäänkin yhtä paljon kuin yhdessä leikkivätkin.

Ennenkuin Pikkusisko lauantaiaamuna lähti mummun ja papan matkaan, otettiin tonttukuvat lapsista. Meillä on tosi pimeää sisällä ja kamerassa vain sen mukana tullut vakioputki, joka vaatisi valoisammat olosuhteet. Työmaavalolla kikkailu on pakollista ja vaikka sen valoa pehmennettiin huipputeknisellä lisävarusteella eli leivinpaperilla niin ikäviä varjoja kuviin silti jäi. Rakas joulupukki, tuo meille uusi valoisa koti tai paremmat kuvausvehkeet :D

Hikinen urakka siis jälleen kerran ja vajaasta kahdestasadasta kuvasta onnistui vain muutama. Se onneksi riittää! Tämän vuoden joulunalusaika on sen verran kiireistä, että tuskin ehdin lapsille tai itselleni mitään uutta vaatetta jouluksi ompelemaan ja kuvaankin valitsin kaupasta ostetut vaatteet. Tummaa ja vaaleaa vähän sen mukaan mitä kunkin lapsen kaapista puhdasta vaatetta löytyi. Tonttulakit ja voilà - karkilla lahjotut lapset saatiin kuvattua tänäkin vuonna. Metallimies ahkerasti kuvia paranteli ja muokkasi, jotta päästiin tyydyttävään lopputulokseen puutteellisista kuvausvarusteista/-olosuhteista huolimatta. 

Viime vuoden kuvat löydät täältä.

Muutoin ei tehty viikonlopulle mitään ihmeellisiä suunnitelmia. Meidän lauantaihin kuuluu normaalistikin sauna, karkit ja jokin elokuva/ohjelma. Sama päti tällaisena vähän erilaisempanakin lauantaina sillä erolla, että tein pienen iltalenkin Isosiskon kanssa kahdestaan Ärrälle, josta käytiin vuokraamassa uutuus- piirretty Inside out - Mielen sopukoissa. Elokuva oli tosi hyvä! Se avasi tunteiden merkitystä ja toimintaa aivan loistavasti lapsen ymmärtämällä tavalla ja oli tietysti myös tosi hauska. 

Pieni pelituokiokin ehdittiin ottaa ja lasten peli 'Piirrä ja arvaa' kirvoitti monet naurut. Olen kuvitellut olevani keskivertoa etevämpi piirtäjä mutta Metallimies ja Pikkusisko luulivat piirtämääni voileipää nauhuriksi! :D Kolaus egolle, auts.

Joulupukin apureina toimittiin sen verran, että Isosisko ompeli kummeillensa pienet joulumuistamiset. Kyllä, itse ompeli. Minä näytin miten ompelukone toimii ja pienellä avustuksella typykkä päästeli itse menemään. Siinä samalla hänen toiveammattinsa ratsastaja/hevostenhoitaja sai kilpailijan ompelijan ammatista. Oli kuulemma mukavaa. Onhan se, tiedetään :)Bongasin uuden reseptin viime viikolla kaverin Pirkka- lehdestä (jota ei meille ole vielä tullut vaikka samassa kaupungissa asutaan) ja sitä testasin viikonloppuna myöskin. Kolmekymmentäjotain ilmeisesti tarkoittaa kuivakakkukauden alkamista ja kun reseptissä yhdistyy tuon ominaisuuden lisäksi kaksi mun lempparimakua: suklaa ja lakritsi niin kokeiltava oli! Suklaa-lakutiikerikakun ohjeen löydät tästä.

Minulla oli ilmeisesti isompi vuoka kuin ohjeessa käytetty, joten meikätytön versio on vähän vaatimattomampi kuin linkistä löytyvä. Sen verran hyvää oli kuitenkin, että uskon löytäneeni tästä jouluiseen kahvipöytään tarjottavan, jota olen tässä jo jonkin aikaa pohtinut. Tämän voi tehdä etukäteen pakkaseen ja nopsasti vain kuorruttaa aattona, kätevää! :)
Minusta oli ihanaa viettää yhden vuorokauden verran hieman rauhallisempaa elämää ja antaa spesiaaliaikaa vanhimmalle lapsellenikin. Aika paljon ollaan napit vastakkain hänen kanssaan ja siitä tietysti tulee paha mieli meille kummallekin. Toisinaan vauvan ja taaperon kanssa unohtuu, että vaikka kahdeksanvuotias on jo heihin verrattuna iso niin silti aivan pieni vielä.

Ajan jakaminen kaikkien lasten kesken lienee jokaiselle äidille haaste. Miten sinä olet asian ratkaissut? Menetkö fiilispohjalta vai onko sulla systeemi, jonka perusteella aika jakaantuu kaikkien pikkumurujen kesken tasan?


6 kommenttia:

  1. Olipa ihanat kuvat! ja kiitos nyt vain! Nuolen ruutua täällä töissä, kun näin tuon kakkukuvan =D

    VastaaPoista
  2. Hehheh, kiitos Lindiz <3 Suosittelen kokeilemaan tuota reseptiä!

    VastaaPoista
  3. Ihanan iloisia pikkutonttuja! Tuli itsekin todettua juuri viime viikonloppuna, että on melkoisen hikistä hommaa tuo tonttukuvien ottaminen, vieläkin ihan hengästyttää :D Kuvattavia oli täällä päässä vain yksi, mutta kun on niin liikkuvainen tapaus niin saa kamera todellakin laulaa, että edes joku kuva onnistuu!

    VastaaPoista