maanantai 6. heinäkuuta 2015

Syksyn Ottobren ensipoiminta

Nyt on kesä. Tai siis pitäisi olla kalenterin mukaan. Joinakin päivinä on tarennut jopa ilman pitkähihaista ja useimpina onneksi ilman takkia. Eilenkin oli kaunis, aurinkoinen päivä, joka näytti tosi lämpimältä kodin lämmöstä ikkunan läpi katsellen, mutta tuuli oli tosi kylmä ja mittari pysähtyi viiteentoista (plus)asteeseen. Facebookin mukaan jossain päin Suomea on nautittu helteistä. Täytynee julkisesti tunnustaa, että kelien kylmeneminen saattaa aivan hyvin olla meidän perheen syytä. Kerronpa miksi.

Viime kesänä oli ihania helteitä, muistatteko? Minä muistan ihan tuskallisen hyvin. Yksi niistä tosi kuumista päivistä oli se, kun meidän poppoo ajeli kotiin kesälomareissulta. Lämmintä oli +32 ja mustiin nahkapenkkeihin liimautui kivasti kiinni. Lämpöhalvaus ei ollut kaukana.. Meillä ei siis toiminut ilmastointi. Sitä edeltävänäkin kesänä se temppuili. Ymmärrettävästi langetin ultimaattumin, että tänä kesänä se ilmastointi laitetaan toimimaan - maksoi mitä maksoi. Noh, 350e maksoi ja nyt toimii. Miinuspuolena se, että ilmat kylmeni samatien. En voi olla näkemättä tässä Karman tekosia :D Sorry vaan, ehkä se hajoaa taasen että saadaan helteet tänne pohjoiseenkin Suomeen ;)

Syksyn Ottobren ei siis tarvinnut jäädä syksyä odottelemaan vaan piirsin sieltä heti kaksi kaavaa. Useampaa katselin "sillä silmällä" mutta ensihätään ahmin toteutukseen nämä kaksi. Bodyn kaava on nimeltään Blue Rain. Siinä oli kirjekuoripääntie, jota halusin testata. Kaveriksi bodylle tein housut Baggy Bottom- kaavalla, jossa on piristeenä polvipaikat. Takakappaleella siinä on muotolaskos vaippapyllyä varten. 


Bodyn kaava on minusta aivan sopusuhtainen, ei ainakaan liian leveä. Meidän jykevälle nuorelle herralle jopa vähän makkarankuorimainen. Kokona on 68cm ja Pikkuveli oli 4kk neuvolassa kolmisen viikkoa sitten 65cm ja risat. Hän on toisaalta paremmin pitkäselkäinen. Itse sössin pääntiessä silläviisiin, että venyttelin resoria vähän sielläkin missä ei niin olisi ollut tarvista ja sitten vedin nuo pääntien reunat hihasaumaan aika pitkälle alas. Pääntiestä tuli pienehkö mutta toisaalta ei se kiristämään pääse, kun resorikantti joustaa ja eipähän pääse olkapäät niin helposti luiskahtamaan esiin kuten kirjekuoripääntiellä varustetuissa bodyissa monesti on ongelmana. Plussaa siitä, ettei neppareita tarvitse kuin haaraan (ja sinnekin laitan pihisti vain kaksi). Bodyn kangas on Pehemiältä tilattua turkoosia Siiri ja Myyry- trikoota. Kangasrakkautta on tämä <3


Housujen kaava on minusta aika leveä ja lahkeet tosi lyhyet. Meinasin jatkaa lahkeita mutta sitten sisäinen sääntöihminen minussa halusi välttämättä tehdä ohjeen mukaan. Suhteessa lyhytjalkaiselle jäppiselle housut ovat nyt just presiis. Kaavan leveys ei niin haittaa, kun kestovaippa vielä tilaa paljon. Näihin tuli valitettavasti liian löyhä kuminauha vyötärölle. Polvipaikat on kivat ja takakappaleen muotolaskos myös. Nämä pöksyt voisi tehdä vaikka ohkaisesta joustofarkustakin :) Musta joustocollege on EK:n, raitaiset polvipaikat mummun vanhasta maripaidasta. 


Minulla on ollut kauhea vimma tehdä settejä viime aikoina. Nytkin odottaa läjä bodyja joissa kaikissa on yhteinen tekijä. Samoin väreinä minttu ja keltainen on olleet sellaisia, joita tekisi mieli tunkea joka paikkaan. Tuleeko muilla tällaisia päähänpinttymiä?

8 kommenttia:

 1. Samat pinttymät täälläpäin ;) settejä vaan pukkaa! Ja hei kiitos, heristän nyrkkiä suuntaanne helteiden viemisestä ;)

  VastaaPoista
 2. Minullakin on saman bodyn kangaskappaleet olleet leikeltyinä lehden ilmestymisestä lähtien, mutta tuolla ne vaan odottavat paininjalan alle pääsyä.. :) Kiva setti, Siiri ja Myyry on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokos pääsit ompelemiseen asti? :P Minä poikkeuksellisessa positiivisuuden puuskassa leikkelin useammankin lyhythihaisen bodyn montaa eri kaavaa käyttäen mutta ompeluaikaa ei sitten olekaan irronnut.. ja nyt näyttää aika vahvasti siltä ettei niitä lyhythihaisia kyllä edes tule tarvitsemaan. Höh.

   Poista
  2. Kyllä, kaksi Blue Rain -bodya on ommeltu, käytetty, pesty ja jopa blogattu! :D Mä en tajunnut sitten yhtään bodyn ohjeessa olevaa kohtaa sen pääntien kohdistamishommasta.. Tein ihan omin älyin, mutta mun logiikka ei ymmärtänyt sitä laita oikein päin ja toinen kappale päälle oikeinpäin vai miten se meni :D Minäkin nipistin nepparien määrän kahteen..

   Poista
  3. Minä en ees katsonut ohjeita kun aattelin ettei kai se niin vaikeaa voi olla mutta tiiä sitten oisko siinä pähkäilyssä ja testailussa säästänyt aikaa jos ois suorilta ohjeesta katsonut :)

   Poista
 3. No jopas olit nopea, mä vasta hain eilen kaupasta ko. lehden! :) Vielä kokeiluompelukset on haaveen tasolla. Kiitos vinkeistä, taidan ainakin bodya kokeilla. Ja miksen pöksyjäkin vaikka sitten lahjeresorilla - pitkäkoipinen kaveri kun on tuo meidän mukelo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon kestotilaaja, joten se tulee mulle ennen kuin kauppoihin :) Mitään muuta en siitä olekaan ehtinyt ompelemaan enkä ylipäätään verho-ompelua (vastenmielisintä touhua ever) lukuunottamatta ole reiluun viikkoon ehtinyt koneisiin koskemaankaan. Ehdottomasti kannatta laittaa pitkät resorit tai sitten jatkaa lahjetta, ovat tosi lyhkäiset.

   Poista