maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kesälomareissu

Me ei suunniteltu mitään suurensuuria kesälomareissuja. Pikkuveli ei viihdy autossa yhtään eikä säästele äänihuuliaan kertoessaan siitä. Useimmiten huuto alkaa jo siinä vaiheessa, kun pojan laittaa kaukaloon. Tehtiin viime kesänäkin vain yksi kesälomareissu ja se suuntautui Ouluun, kerroin siitä täällä. Silloin touhuttiin vaikka mitä ja oltiin reissun päällä kaksi yötä mutta nyt kutistettiin sekä reissun pituutta että aktiviteettien määrää. 

Yövyttiin Metallimiehen siskon ja hänen avopuolisonsa kerrostalokaksiossa, jossa tunnelma oli vähintäänkin tiivis ;) Oli selvää, että haluttiin vierailla Metallimiehen tädin luona ja viedä lapset HopLoppiin rymyämään. Minä tietystikin halusin kirppiksille ja Eurokankaaseen :D Koska Metallimies ei ole erityisen innokas shoppailija, hän jäi lasten kanssa päämajaan siksi aikaa, että pääsin kälyni kanssa sekä perjantaina että lauantaina kaksin kirppiksille ja kaupoille. Ihana mies <3 Muuta ohjelmaa ei suunniteltu, jotta jäisi aikaa vapaaseen oleiluunkin.Lapsilla oli tietysti aivan superhauskaa HopLopissa. Onneksi meidän ehtoisa emäntämme lähti mukaan niin Pikkusisko sai reuhata kummitätinsä kanssa kun Isosisko retuutti Metallimiestä mukanaan. Minä parkkeerasin vauvan kanssa mukavaan sohvannurkkaan ja pieni mies nukahtikin syliini melkolailla samantien. Siitä aina välillä saattoi vilauksen tytöistäkin nähdä ja voi niitä riemunaamoja :) 

 


Minä tein kirppiksiltä hyviä löytöjä, kaikille jotain. Tai no, itselleni en löytänyt mitään mutta se, että pääsin kiertelemään oli minulle tärkeämpää. Otin kuvat löydöistä mutta kuvaamatta jätin IKEAn sinisen liukuesteen, joka tulee tarpeeseen kun Pikkusisko käy suihkussa. Itselleni mieluisin näistä löydöistä on Arska-boksi, jonka ostin Metallimiehelle seitsemän euron hintaan. Hän on hc-fani ja oli löydöstä enemmän kuin mielissään. Eurokankaasta ja Kodin1:stä tein ostoksia myös mutta puhutaan niistä sitten lisää, kun on jotain puhuttavaa :)

Pikkuveli sai kahdet farkut, Popin bodyn, kevyesti topatun Lindexin farkkutakin ja läjän sukkia. Kaikki vaatteet koossa 74cm.

 
Popin body oli jonkun true-popistin pöydästä, jonka anteihin olisin saanut upotettua enemmänkin euroja mutta vakavalla harkinnalla sain karsittua ostokset tähän yhteen bodyyn. Farkut ovat Name it:in ja H&M:n.
 


Farkkutakin erilainen kiinnitystapa kiinnitti huomion enkä voinut söpöä takkia jättää pöytään vaikka sen jo kertaalleen lähdinkin palauttamaan. Tälle tuskin montaa käyttökertaa tulee mutta kolmen euron hinnalla en onneksi konkurssia tee :)

 

 

 Pikkusisko sai vaaleapunaiset reinot, jotka myöskin menevät söpöstely-osioon. Liekö näilläkään hurjan paljon käyttöä? Niiden lisäksi löytyi pipo, jossa on paljetein tehty pääkallo, Popin paita ja Lindexin samettisortsit molemmat kokoa 92cm.


Isosiskolle löysin Raida:n legginssit, H&M:n urheilutopin syksyllä alkavaa tanssia ja koulun liikuntatunteja silmälläpitäen, saman merkin harmaan pitkän topin pitkähihaisten alle ja Lindexin sinisen paljetein koristellun over-size-paidan, jonka tiesin olevan megahitti. 


H&M:n lastenvaatteet ovat minusta kauhean pientä mitoitusta! Meillä on kaikilla lapsilla kyseisen merkin vaatteista aina kokoa isompi käytössä mitä muutoin. Nämä topit ovat kaksoiskokoa 146/152cm.


Raida leggarit 140cm.Meillä on ollut hieman uupeloa isoimmista vaipoista, sillä kaikista pienimmät S-kokoiset ovat jo suureltaosin jääneet meidän pojanpallerolle pieneksi ja niinpä pienikokoinen siskonsa on joutunut luovuttamaan M-kokoisia vaippojaan veljensä käyttöön. En ole halunnut tehdä itse, sillä käytössäni oleva kaava ei ole paras mahdollinen malliltaan ja on tuntunut vaikealta löytää edullisesti käytettyjä vaippoja. Nämä neljä L-koon FuzziBunzia ja yhden taittoimun ostin 11,5e hintaan.Vierailu pienempien lasten isotätien luona oli mukava ja Pikkusisko pääsi alun ujostelustaan yli noin viidessä minuutissa, jonka jälkeen tyttö päästeli menemään kuin kotonaan. Tädit eivät olleet nähneet Pikkuveljeä vielä ollenkaan livenä, ainoastaan kuvista. Minulla olisi ollut kirjekuorissa kasa kuviakin heille mutta unohdin ne tietysti kotiin. Onneksi posti kulkee!

Perjantai-iltana kävin ihanan kälyni kanssa kävelyllä, jotta saatiin Pikkuveli nukahtamaan ja oli aivan mahtava ilma! Lämmin ilma ja aurinko paistoi. Käly ja miehensä asuvat kävelymatkan päässä merenrannasta ja Nallikarikin on kymmenen minuutin matkan päässä. Laineiden liplatus on totisesti mukavaa kuultavaa vaikka muutoin vähän varauksella veteen suhtaudunkin. Pelkään, jos totta puhutaan.


Nukkumajärjestelyt sujuivat yllättävän hyvin ja viisihenkinen perhe samassa makkarissa ei ollut mahdoton yhtälö vaikka sitä vähän epäilin. Metallimies laittoi tytöt yhtäaikaa nukkumaan silläaikaa, kun me naiset vietiin vauva merenrantaan. Näin pienimmät joille nukahtaminen on vaikeaa saivat nukahtaa toisiltaan rauhassa. Kun tultiin kävelyltä jätettiin vauva vaunuihin eteiseen nukkumaan ja kun itse mentiin yöpuulle otettiin vauva keskelle. Sujui aivan niinkin hyvin että saatetaanpa mennä toistekin ja olla vaikka pidempäänkin! :)

Näin mahtavat maisemat löytyvät muutama kerros ylempää kuin missä yön yli bunkattiin. Itse kärsin tosi pahasta korkeanpaikankammosta enkä millään voinut katsella maisemia kuin yhdellä silmällä kerrallaan :D Tyttöjen juokseminen ja kurkistelu hermostutti kamalasti vaikka putoamisen vaaraa ei totisesti ollut.  
Ilmat suosivat meitä. Muutamaa hassua päivää lukuunottamatta on ollut kylmä ja sateinen kesä mutta me saatiin reissuun kummallekin päivälle parikymmentä astetta ja aurinkoista. Kannattanee käydä Oulussa siis useamminkin, sillä viime kesänäkin meidän matka ajoittui yli kolmenkymmenen asteen helteille.


Pikkuveli sairastui reissun päällä ja meillä oli lauantaina räkäinen poika. Tätikyläilyllä vauvaparka itkeskeli kovasti ja viimein nukahti isänsä syliin. Kotiin lähtiessä tehtiin sellainen ratkaisu, että minä menin Isosiskon paikalle taakse ja hän korokkeineen etupenkille. Pikkuveli rauhoittui jo minun läsnäolostani niin paljon, että matkanteko sujui huomattavasti mukavammin kun saatoin rauhoittaa kipeän vauvan pitämällä kättä hänen rintakehänsä päällä. Toimii joka kerta :) 

Kiitos isännälle ja emännälle! <3 

EDIT 22.7 lisätty kuva siitä hehkuttamastani Arska-boksista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti