maanantai 22. kesäkuuta 2015

Pääskysestä ei päivääkään

Osallistuin Saumanvara- ompeluryhmän ompeluhaasteseen. Homma meni niin, että tilasin ylläripaketin tällä kertaa "veiviin" osallistuneen Verson Puodin verkkokaupasta. Odottelin paketin saapumista ja sitten vielä odottelin, että paketin sai aukaista. Olin sopinut etukäteen Metallimiehen kanssa, että juhannus menee minun osaltani sitten veivitunnelmissa, kun en ompeluaikaa ole juurikaan käytännön syistä viimeaikoina saanut. Perjantaina sitten sai mysteeripaketin aukaista ja aloittaa suunnitelmat. Työn tuli ohjeiden mukaan olla itselle. Siinä piti olla jotain uutta, keltaista ja maksia.Kangas oli harmaata "Vapaa kuin taivaan lintu"- trikoota, jossa on pääskysiä. Sitä oli reilu palanen, noin puolitoistametriä. Mittasin kankaan vasta pesun jälkeen ja silloin sitä oli 140cm. Tein kaksi luonnostelmaa ja totesin ettei kangas riitä kumpaankaan, maksikokoinen kun olen.. Silloin muistin uusimmassa Käsityökerhon-lehdessä olleen kesälökärikaavan ja päätin mielenhäiriössäni kokeilla saisinko kaavat kankaalle mahtumaan. Ohjeessa sanotaan, että kangasta tarvitsee kaksi metriä mutta nipinnapin sain kankaan riittämään. Vielä ennen kuin leikkasin, mietin pitkään.. Malli oli sellainen, jonka en oikein uskonut minulle sopivan mutta leikkasin menemään, kun olin kaavankin piirtänyt. Ajattelin, että kyseessähän on nimenomaan ompeluhaaste. Ylevät ajatukset itseni kehittämisestä päässä pyörien leikkelin pääskyset housujen muotoon. Leikkasin samalla harmaasta palalaari-trikoosta ja keltaisesta Emeli Designiltä tilatusta trikoosta omalla kaavallani imetystopin, jonka ajattelin sopivan kivasti housujen kanssa. Ompeluohjeet olivat minun järjelleni hieman omituiset ja lopputulos vieläkin omituisempi. Housut eivät todellakaan istuneet minulle ja näyttivät lähinnä pyjamahousuilta. Koitin kaventaa lahkeita - ei toiminut. Leikkasin epämääräisen vyötärökaitaleen pois ja vaihdoin resoriin, joka johti ministi parempaan lopputulokseen. Ei kuitenkaan mitään, mihin olisin ollut edes etäisesti tyytyväinen saati, että olisin kehdannut lopputulosta kenellekään näyttää. Kokeilin vetää housuja ylöspäin capri-mittaiseksi ja silloin Metallimies huudahti, että tee niistä caprit! Niinpä pätkäisin housut ja kokosin pienenpienistä tilkuista lahjeresorit. Yllätyin itsekin kuinka paljon housujen ilme muuttui!

Toppi on imetystoppi. Imetyksen mahdollistaa tuplayläosa, jossa ulompi kaula-aukko on todella avara. Ulompi miehustakappale on imettäessä tarkoitus kiskaista alas ja alempi miehustakappale, joka loppuu rintojen alle on vuorostaan tarkoitus nostaa ylös. Kanttasin topin samaisella keltaisella trikoolla, josta alempi miehustakappale on tehty ja piristykseksi helman kaksoisneulaommel on keltainen. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa pisarahalkiota ja muutaman perkeleen kirvoitti sekin. Ensi kerralla tiedän sitten tehdä kapeamman kantin..Koko juhannus meni taistellessa ja kyllä kirvelee tämä tappio :D Positiivista on se, että en luovuttanut vaikka mieli teki monta kertaa. Sinnikkäästi työstin niin kauan, että tulos oli pidettävä ja jokseenkin mieluinen. Omia rajoja tuli venytettyä ja kokeilin uutta, aivan kuten haasteen yksi osa oli. Minulla on kuitenkin etanan stressinsietokyky, joten tästä ompeluhaasteesta toivutaan vielä pitkään ;) 

Kesän toivat nämä pääskyset tullessaan! Haasteen deadline oli eilen ja se oli kesän ensimmäinen lämmin päivä täälläpäin Suomea. Ei totisesti ole tarennut lyhentää lahjetta tai hihaa aiemmin. Mukava, että saatiin otettua ulkona kuvat.

4 kommenttia:

 1. Noin nuo on kyllä tosi kivat housut! Ja toppi, jaksaisinpa itsekin käyttää aivoja sen verran, että tekisin tuollaisia 😝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei siinä kyllä aivoja tarvita sen kummemmin :) Kaks yläosaa joista toisessa on iiiiiso kaula-aukko ja toisessa tavallinen mut se kappale loppuu tissien alle, siitä välistä sitten :)

   Poista
 2. Niistähän tuli tosi kivat!! Ja hieno idea toi imetystopin luukkusysteemi. Harmi että meillä ei hirveästi enää tarvetta kun pikkuinen ei julkisilla paikoilla suostu imetettäväksi, olisin kyllä lainannut ideaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kätsä :) Minä tykkään pitää kotonakin imetysvaatetta, kun en tykkää kiskoa helmoja ylös. Kieltämättä kyllä alkaa tympimään miettiä erilaisia imetysratkaisuja ja se, että kangasta menee aina vähän enemmän kun imetysoptio on on sisällytettävä ellei sitten tee ihan nappilistaa/vetskaria keskiedulle. Aika aikansa kutakin mutta suunnitelmissa on imettää niin pitkään, että on ihan tarkoituksenmukaista tehdä siihen räätälöityä vaatetta. Saa nähdä tosin kauanko imetys muiden läsnäollessa onnistuu, kun väliin on ihan tässä kodin "rauhassa" aikamoista pöllöniskailua :D

   Poista