tiistai 30. kesäkuuta 2015

Miksi tehdä muuta kun voi grillata?

Pian kesäkuu on ohi eikä olla saatu nauttia kuin muutamasta kesäisestä päivästä. Eilen onneksi oli yksi niistä päivistä ja siitä otettiinkin kaikki irti. Saatiin kylään kesän festareita kiertäneet käly ja rokkarimiehensä ja pistettiin grilli kuumaksi! Aijai mitkä syömingit meillä olikaan ja mukava päivä muutoinkin. Minusta on ihanaa, että tyystin erilaisista elämäntilanteista huolimatta yhdessäolo ei tunnu pakotetulta tai vaivaannuttavalta vaan paskavaipat, taaperoraivarit ja festarirymyäminen solahtaa kaikki mukavasti limittäin ja kaikilla on rento fiilis. Siinä vierähtää aika niin ettei huomaakaan!

Pihalla oltiin, kun oli niin ihanan lämmin ilma ja sain näpsittyä muutaman kivan kuvan. Trampoliini on kovassa käytössä ja oman vuoron odottaminen pitkäpiimäistä puuhaa. Meillä on mutama sääntö trampoliinilla pomppimiseen, jotta vahingon mahdollisuus saataisiin minimoitua. Ne on mietitty yhdessä Isosiskon kanssa ja kirjattu paperille ylös. Ne ovat seuraavanlaiset:

1. Trampoliinilla pompitaan yksi kerrallaan.
2. Trampoliinilla ei saa olla mitään ylimääräistä.
3. Kengät pois.
4. Ole varovainen.
5. Vetoketju kiinni.


 


Trampoliini ei totisesti hivele silmää mutta se on pelastanut monta tylsää hetkeä ja saapa siinä hyvää liikuntaakin. Motoriikka kehittyy ja kun säännöt on olemassa niin samalla lapset saavat harjoitusta sääntöjen noudattamisesta. Kärsivällisyyttä harjoitetaan omaa vuoroa odottamalla ja ei sovi unohtaa sitäkään kuinka hauskaa siinä pomppiminen on :) Trampoliineilla tapahtuu paljon tapaturmia enkä ihmettele miksi! Liian monesti näkee, että pomppimassa on monta eri-ikäistä ja -kokoista lasta ja saattaapa siellä olla vielä kaikenlaista leluakin mukana, mm. kengurupalloja, jotka ovat minusta keppien lisäksi vihoviimeisiä trampalle vietäviä tavaroita. Meillä on trampoliini ollut jo monta vuotta ja uskon, että haavereilta on säästytty siksikin, että säännöt on ja niitä noudatetaan. Toivotaan, että jatkossakin säästyttäisi haavereilta! Onko teillä lukijoilla trampoliineja? Minkälaiset säännöt siellä on?
 Grillattavaa meillä oli monenlaista ja lisukkeena oli itsetehdyt bataatti- ja perunaranskalaiset, joista en hoksannut kuvaa napata. Itse maistoin ensimmäistä kertaa pekoniin käärittyjä herkkusieniä ja aivan kelpo tavaraa, mutta mikäpä sellainen ei olisi joka on kääritty pekoniin? :D Chorizomakkara oli meidän kotigrillissä myöskin ekaa kertaa ja hyvää tuli siitäkin. Tuore ananas grillattuna on mun uusi lemppari ja sitä aivan taatusti grillataan myös ensi kerralla. Grillijuusto kuuluu myöskin lempigrillattaviin. Ribseissä ei turhan paljoa ole syötävää mutta se vähäinen on tosi herkkua.

 
Jälkkäriksi syötiin tällä ohjeella jätticookieta ja vaniljajätskiä sekä kinuskikastiketta. Päivän päätteeksi pieni viulistimme esiintyi :)Kiitos pitkätukat, otetaan pian uusiksi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti