perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannusmekko

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Kylymähän täällä Pohjois-Pohjanmaalla ainakin on ja vettäkin ripsii aina välillä. Aika perinteinen juhannuskeli siis :) Onneksi minua lämmittää sisältäpäin nämä kaikki hormonit sen verran tehokkaasti, että rohkenin ommella itselleni hihattoman juhannusmekon. Voihan tähän onneksi nykäistä päälle neuletakin :)Kangas on Verson Puodin Mummulan tuntu- joustocollegea, harmaa-mustana. Vaaleanpunaiset kantit sopivat tähän hyvin :) Kaava on sellainen, jota kutsun omakseni, sillä siinä ei juuri ole enää mitään alkuperäistä jäljellä. Lähtökohtana on toiminut Ompeluelämää Facebook- ryhmän Tissis- kaava. Olen koittanut muistakin kaavoista, kuten Ruskamekosta ja MIWistä muokata hihattoman kaavaa mutta siinä onnistumatta. Tästä tuli melko hyvä ja jotenkin kaava on sellainen, että kätkee ainakin omaan silmään melko monta kiloa pois ;) Mekossa on imetystä varten vaakaluukku, jonka alareuna on huoliteltu Framilonilla. Taskuista tuli taas aivan liian pienet esimerkiksi puhelimen kuljetusta varten mutta kyllä sinne nenäliina mahtuu. Kankaan huolellisesta asettelusta huolimatta kuvio menee hieman vinoon.. Onneksi siinä on "epätasaisuuksia" muutenkin, niin vinous ei ole niin silmiinpistävää. Helma on takaa aivan aavistuksen pidempi kuin edestä.Hyvää juhannusta lukijoille! Pysykää turvassa <3

PS. Värjäsin eilen tukan. Tuli aika paljon tummempi kuin osasin odottaa mutta kivempi tämä on kuin se kulahtanut ei-minkään-värinen. Näköjään parin vuoden sykleissä menee tummasta vaaleaksi tämä kuontalo ja joskus siinä välissä käy punaisena. En näköjään osaa päättää mutta onneksi tuo hius on uusiutuva luonnonvara :p

10 kommenttia:

 1. Kaunis kesäinen imetysmekko joka menee syksylläkin neuleen kanssa!

  VastaaPoista
 2. Nätti on! Pitäisikin testata tuota tissistä hihattomana, miulla on sama ongelma. Miwistä en ainakaan oo saanut hyvää... Mukavaa juhannusta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sitä siis toki piti muokata aika rankalla kädellä mutta jotenkin se oli tässä helpompaa. Ehkä kaava kaikenkaikkiaan on minulle sopivampi mittasuhteiltaan.

   Poista
 3. Mekko sopii sinulle todella hyvin! Vaaleanpunaiset resorit ja taskut on kivoja yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meinasin valita mustan resorin mutta onneksi viime hetkellä muutin suunnitelmaa.

   Poista
 4. Kaunis mekko! Mulla mu-va trikoisena tämä ja mekkoa siitä mietin itselleni jokin aika sitten. Taidan laittaa ens viikolla tekeille sen,sen verran kaunis tää sun luomus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Linkkaathan mulle tähän sitten suoran linkin siihen tuotokseesi kun saat valmiiksi? :)

   Poista
 5. Vau! Imetysluukku ei erotu ollenkaan. Mekkoahan voi pitää myöehemminkin, kun ei näytä imetysmekolta lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marjo! Itsekin tykkään siitä ettei imetysluukku hyppää silmille :)

   Poista