maanantai 15. kesäkuuta 2015

Jätticookie

Tykkäätkö kekseistä? Minä tykkään. Mitä isompi, sen parempi. Jätticookie kuulostaa vähän liiankin hyvältä, eikös? Ohje tuli vastaani Facebookin feedissä Novelle-mainoksen yhteydessä. Se löytyy täältä mutta laitan tähän ohjeen sellaisena kuin minä sen tein. Reseptiä päätin kokeilla siinä vaiheessa, kun silmäni osuivat maapähkinävoihin ainesosaluettelossa. Maapähkinävoi on jenkkien lempparia enkä ihmettele yhtään! Olen löytänyt tuotteen vastikään mutta ehtinyt tukkia sitä jo vaikka mihin. Paras tuorepuuroreseptinikin pitää sisällään maapähkinävoita, vaikka en alkuun sille puuron seassa lämmennytkään. Mustikat ja maapähkinävoi - namnam.


Tämä ohje ei pidä sisällään mustikkaa mutta namia on silti.

Suklaa-maapähkinävoicookie
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl luomumaapähkinävoita
200 g rouhittua suklaata

Kuivat aineet:
3 dl kaura- tai vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
tl vaniljasokeria
2 hyppysellistä merisuolakiteitä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmuna, maapähkinävoi ja rouhittu suklaa. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita yhteen voi-sokerimassan kanssa.
Voitele piirakkavuoka ja kaada keksimassa pannulle. Paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kullanruskea ja keittiössä tuoksuu uunituore cookie. Keksin kaveriksi sopii erinomaisesti vaniljajäätelö.

Todellakin suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...