perjantai 15. toukokuuta 2015

Ohje monivärisen pursotuksen tekemiseen

Inspiroiduin tekemään blogiin ensimmäisen (ja viimeisen?) ohjeen. Facebookin eräässä ryhmässä oli keskustelua pursotuksista ja esiin nousi kaksivärisen pursotuksen tekeminen. Päätinpä siis tehdä asiasta ohjeen ihan kuvien kanssa. Pikkuisen tietenkin strömssäsin ja siksi ihan kaikista vaiheista ei kuvia ole, mutta omasta mielestäni tämä ohje on silti aivan ymmärrettävä. Tein kaksi satsia muffinsseja ja vaihekuvat kuvasin kahdesta eri pursotushetkestä, joten vaahdon värikin vaihtelee varsin epäloogisesti vaihekuvissa. Loppukuvissa esiintyy kaksivärisesti pursotettuja muffinsseja ja kolmivärisesti pursotettuja. Periaate tekemiseen on sama :) Aloitetaanpa!

Vatkaa kerma. Itse käytän aina Flora Vispiä.


Vaahtoa jämäköittämään voit laittaa joko rahkaa, tuorejuustoa tai vaniljakreemijauhetta. Itse valitsin maitorahkan ja maustettu rahka olisi ollut parempi valinta, sillä meidän käyttämä rahkamerkki maistuu vähän "suolaiselle" ja se ei oikein sopinut muffinssin kuorrutukseen :) Pursottaminen on helpompaa hieman paksummalla vaahdolla ja pursotus säilyttää muotonsa paremmin kuin pelkällä kermalla tehty pursotus. Makuasioita toki. Minä laitoin rahkaa muutaman ruokalusikallisen verran 2,5 dl:aan vispikermaa ja minusta se oli aivan ok suhde rakenteensa puolesta.


Jaa kermavaahto pienempiin astioihin sen mukaan monenko väristä vaahtoa haluat. Minä halusin valkoista, sinistä, vaaleanpunaista ja violettia. Violettia saa tietysti laittamalla sekä sinistä että punaista väriä vaahdon sekaan :)


Kuvissa esiintyy punainen pastaväripurkki mutta se oli valitettavasti kuivahtanut ja jouduin käyttämään tavallista elintarvikeväriä. Ongelma elintarvikevärin kanssa voi olla sen nestemäinen koostumus, joka tummaa väriä haettaessa voi vetelöittää vaahtoa liiaksi mutta nyt niin ei käynyt vaikka aika lorauksen punaista laitoinkin, koska vaahdon seassa oli myös maitorahkaa. Pastaväriä myös tarvitsee huomattavasti vähemmän kuin nestemäistä elintarvikeväriä.


 Alla olevasta kuvasta näet suhteen, jolla laitoin pastaväriä verrattuna elintarvikeväriin. Pastaväriä ronkin purkista hammastikulla, jota pyöritän vaahdossa ja loput pyyhin kupin reunoihin ja lusikalla sekoittaessa kaavin sieltä mukaan.


 Kun kaikki värit on sekoitettu, täytä kukin väri omaansa kertakäyttöiseen pursotuspussiin. Minulta loppui pussit kesken ja jouduin laittamaan värjäämättömän vaahdon tavalliseen pakastuspussiin. Homma pelittää niinkin mutta pussi ei ole niin vahva ja kätevä käyttää kuin pursotuspussit ovat. Täyttäminen on kätevää, kun pussin laittaa korkeaan lasiin ja kääntää pussin reunat alas.

 


 Leikkaa pusseista kärjet pois.


 Tyllan asetat tyhjään, puhtaaseen pursotuspussiin ja ladot värivaahdolla täytetyt pussit vierekkäin tyllapussiin. Katso, että kaikkien pussien kärjet ovat alhaalla. Helpoiten se onnistuu, kun "litistelet" värjätyn vaahdon pusseissa pitkulaiseen muotoon.


Tältäpä pitäisi näyttää sitten.


Sinulla täytyy tietenkin olla myös muffinsseja tai jotain muuta jonka päälle pursottaa. Tässä on kaakao-maapähkinävoimuffinsseja, joiden ohje itse sävelletty. Hyviä olivat, namnam!


 
Pursotellen sitten vaan!

 
  
Ja voilá! :)


Koska itse on kirjoituksilleen aika sokea niin korjatkaa ihmeessä, jos ohje on jotenkin kummallinen ja hankala ymmärtää. Toivottavasti tästä on jollekulle apua tai inspiraation lähdettä :)

4 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä! Tätä pitää kyllä joskus testata. Tulis muuten myös aika päheitä marenkeja noin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No veit sanat suustani! Mietinkin, että jos Pikkusiskon synttäreille tekis mutta saapa nyt nähdä :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Tätä onkin testattava :)

  VastaaPoista