lauantai 30. toukokuuta 2015

Nabby itkuhälytin

Jokunen viikko sitten meille kotiutui Nabby* itkuhälytin.  Nabby on tanskalainen hälytin ja samankaltaisia hälyttimiä ei ole muita. Nabbya voit ostaa ainakin BabyStylestä, Hobby Hallista ja Lastentarvikkeesta tai suoraan Nabbyltä.


 Nabby on todella pieni! Olin hieman epäuskoinen saadessani paketin postilaatikkoon, jossa päällä luki "Nabby". Meillä on ollut vanhat Philipsin "perinteiset" itkuhälyttimet ja niinpä oli vaikea uskoa, että kokonainen itkuhälytin mahtuisi niin pieneen pakettiin. Nabbyn mukana tuli ohjeet, USB- latauspiuha ja tuollainen kantonauha, jolla Nabbya voi kantaa vaikka ranteessa lenkin ajan tai miksei sillä voisi kiinnittää Nabbyn vaikka vaunuissa johonkin.


 Nabby tarvitsee parikseen älypuhelimen tai taulutietokoneen. Se toimii Android-, iPhone- ja iPad- laitteissa ja muissa tableteissa. Itse Nabby on siis lapsen kappale hälyttimestä ja (meidän tapauksessa) iPhone vanhemman kappale. Yhteys muodostetaan Bluetoothin avulla.

Käyttöönotto on niin helppoa ettei helpompaa voi ollakaan. Ensin Nabby tietysti täytyy ladata käyttöä varten. Se onnistuu kytkemällä Nabby sen mukana tulleella USB- piuhalla tietokoneeseen ja se vie aikaa vain noin tunnin. Nabbyssä on pieni diodi, joka ilmoittaa kun lataus on valmis. Diodi on samalla myös Nabbyn ainoa painike, jota on sen verran haastava painaa ettei pienet sormet siihen pysty eikä sitä vahingossa tule sulkeneeksi itsekään. 

 Kun Nabby on ladattu täyteen, on aika hakea Nabbyn oma sovellus AppStoresta (iPhonella). Itse sovellus on ilmainen mutta siihen voi ostaa lisäosia. Lämpömittari, unilaskuri ja "kuuntele nyt"- toiminto maksavat yksittäin 2,99€ mutta kun ne ostaa pakettina niin kaikki kolme maksavat vain 0,99€.
Meillä on nyt omenapuhelimia joka lähtöön, kun sekä minulla että Metallimiehellä on kaksi. Nykyiset, ihan puhelimena käytössä olevat, minulla iPhone 5 ja Metallimiehellä viime viikolla ostettu iPhone 6 ja vanhat 4S- mallit. Ne ovat myöskin käytössä, eivät vaan enää puhelimina. Niitä käytetään mm. soittimina (Wi-Fin kautta) ja Nabbyn parina vaikkapa silloin, kun Metallimiehen töissäollessa minun täytyy käydä Pikkuveljen nukkuessa jossain ja meille tulee joku ammaksi.  Toisessa mummulassa on tabletti, johon Nabbyn sovelluksen voi myös hakea ja tulevaisuudessa jos kaikki lapset ovat mummulassa, niin heilläkin on siellä oma laite Nabbyn pariksi (vaikka noita puhelimiakin toki liikenisi laitepariksi mummulareissun ajaksi :D).

Lisäosat täydentävät Nabbya mukavasti. Lämpötilan minimin ja maksimin saa itse säätää ja Nabby hälyttää, kun jompikumpi raja tulee vastaan. Minusta tuntuu etten vieläkään osaa pukea lasta vaunuihin oikein ja en osaa arvioida kuinka kuuma/kylmä vaunukopassa on. Nyt ei tarvitse hypätä tunnustelemassa vauvan niskaa ja häiritä makoisia unia vaan lämpötila näkyy sovelluksen vasemmassa yläkulmassa. 


Unilaskuri on kontrollifriikin ja neurootikon unelma! Vielä jos jotain voisin toivoa, niin "aikajanan", jossa näkyisi kaikki ne tuttihuutelut ja muut kiljahtelut. Meillä ainakin Pikkuveli nukkuu ensimmäiset 20-30min ja sitten joko herää kokonaan tai vaatii hieman hytkyttelyä, että pääsee takaisin uneen. Joskus tuttia saa käydä laittamassa jatkuvasti ja toisina päivinä vauva kiskoo unta kupoliin yhtäsoittoa monta tuntia eikä ole vailla mitään. Kuvassa näkyvät unilaskurin ajat ovat screenshotilla minun puhelimesta otettuja ja näitä on tietysti myös niissä muissa käytetyissä laitepareissa. Sinänsä kätevämpää olisi käyttää vain yhtä laitetta Nabbyn parina, jos haluaa lukua pitää päivän aikana nukutuista unista mutta helppohan ne toisaalta on tarkistaakin jos tarvis tulee.

Kun joskus käykin se mäihä ettei vaunujen luona tarvitse rampata jatkuvasti, niin tietenkin iskee epäilys siitä että onko vaunuissa kaikki hyvin. Silloin voi käyttää "kuuntele nyt"- toimintoa ja jos Nabby on asetettu vaunuissa pääpuoleen niin voi kuulla tasaisen tuhinan :) Nabbyssa on myös ennätysalhainen keskisäteily verrattuna muihin hälyttimiin, joten sitä ehkä uskaltaa siinä pääpuolessa pitääkin. Toisaalta Nabby reagoi herkästi ääniin ja se herkkyyttä voi itse säätääkin, niinpä vauvan itku kuuluu taatusti vaikka hälytin olisi vaunujen ulkopuolellakin. Itse testasin, että ääniherkkyyden ollessa suurimmillaan läpi kuului kokoajan, vaikkemme asukaan missään suurkaupungissa ydinkeskustassa. Meidän takapihan takaa kulkee kuitenkin sellainen aika liikennöity katu ja naapurin lapset leikkivät pihalla usein. Hälytin reagoi älinöihin heti eikä vaadi, että ääntä kuuluu tietyn aikaa ennenkuin se lähettää äänen, mikä on ehdottomasti plussa herkästi tulistuvan lapsen kanssa :D

Muita Nabbyn hyviä puolia ovat mm. se, että signaalihäiriöitä ei enää ole. Vanhojen Philipsien kautta saattoi kuulla naapureiden jutustelua mutta Nabby vaihtaa kanavaa itse. Nabbyn akunkesto on noin 70h mikä lyhenee merkittävästi, kun käytetään "kuuntele nyt"- toimintoa. Varmastikin myös levottomasti nukkuva vauva kuluttaa akkua enemmän, kun ääntä täytyy lähettää enemmän. Meillä akku kesti noin viikon. Nabbyn kantama on täysin esteettömässä maastossa jopa 340m. Rakennukset ja muut esteet lyhentävät kantamaa.

Nabby hälyttää paitsi asetettujen lämpötilojen ylittyessä tai alittuessa myös silloin, kun yhteys katkeaa, kantama ei riitä tai akun varaus on alhainen. Hälyttimen voi säätää myös antamaan äänettömän värinähälytyksen. Itselle oli tärkeää, että puhelinta voi käyttää silloinkin kun hälytin on päällä. Sovellus toimii taustalla vaikka puhuisi puhelimessa tai selailisi nettiä. Nabbyn voi nimetä lapsen mukaan, jolloin vauvan itkiessä tulee puhelimen lukitulle näytölle ilmoitus "Pikkuveli kaipaa huomiotasi", tietysti sen lisäksi että itkukin kuuluu.

Katoppakö mää näytän miten heleppua se on ottaa käyttöön:

Käynnistä Nabbyn sovellus ja paina "Etsi Nabby"- painiketta.


 Kun Nabby löytää puhelimesi (tai tabletin) muodosta niistä laiteparit. Tästä vaiheesta ei ole kuvaa mutta siinä voit myös nimetä Nabbyn.


Voilá!

Tykkään ihan älyttömästi! Tosi helppo ottaa mukaankin, kun hälytin on niin pieni. Philipsit joutaa elektroniikkakeräykseen! Olivatkin jo sellaiset ettei oikein uskaltanut luottaa niiden toimivuuteen. Sehän se on olennainen osa itkuhälyttimen elämää helpottava ominaisuus, kun ei itse tarvitse olla oven raosta kuuntelemassa tai istua vaikka talvipakkasilla ikkuna raollaan. Todellakin suosittelen vaikka hinta onkin aika suolainen. On taatusti joka pennin väärti!*Postaus toteutettu yhteistyönä Nabbyn kanssa. Nabby itkuhälytin saatu blogin kautta tuotearvostelua vastaan.

6 kommenttia:

 1. Mää jo suunnittelin, et vois ommella pikku pussukan tolle ja piuhalle ja säilyttäisi sitä aina laukussa eteisessä niin se ois aina mukana ja samalla vaivalla sen sieltä laukusta ottaa kun tuolta meidän lipaston laatikosta!

  VastaaPoista
 2. Meillä Nabby on lähestulkoon aina tuolla vaunuissa jo valmiina, kun siellä sitä tulee pääasiassa käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä aina unohtuu ottaa esim mummulaan ku se on tuolla lipastossa.

   Poista
 3. Oispa aika kätevä tuollainen kyllä itsellekin. Mitähän nuo mahtaa maksaa kaupassa?

  VastaaPoista
 4. Moi, Miten tämä Nabby toimii pakkasella ulkona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Miia! Toimii aivan hyvin :) Meillä on pidetty tätä lämpimässä vaunukopan tai vastaavan sisällä (jalkopäässä tosin) ja vaunujen ulkopuolella. Molempi parempi. Aavistuksen nopeammin ehkä kuluu akku, jos on tosi kylmä ja ihan sään armoilla on mutta ei siis ole tarvinnut peljätä että yhtäkkiä pimenisi. Sovellus kännykässä kyllä ilmoittaa mikäli akku lähenee loppuaan. Minulta vahvat suositukset Nabbylle!

   Poista