maanantai 18. toukokuuta 2015

Kevätretki

Meidän perheen kevätretki suuntautui Ouluun. Metallimiehen sisko, Pikkusiskon kummitäti, asustelee siellä miehensä kanssa. Oulussa on myös HopLop, joka oli tietenkin tyttöjen mielestä reissun kokokohta. Minä itse odotin, että pääsen rakkaan kälyni kanssa kirppiksiä koluamaan. Metallimiehen reissun kohokohta tuntui olevan hänelläkin HopLop ja se ettei tarvinnut lähteä kirppikselle ;) 


Kuten kaikki tietää, lapsiperheessä "suunnitelmilla" voi heittää vesilintua heti kättelyssä :D Turhan tiukkapipoisesti ei matkaan kannata lähteä ja mahdollisiin suunnitelmanmuutoksiin kannattaa varautua. Lähtöaika piti kutinsa ja saavuttiinkin perille aivan aikataulussa. Kälyni ja hänen miehensä ovat innokkaita musiikki-ihmisiä ja heidän kotoaan löytyy soittimia rummuista sorsapilliin (true story). Pikkusisko sai kummitädiltään joulupukilta viime jouluna lahjaksi oman viulun. Sitä hän aina viulisti-tätinsä kanssa soittelee ja instrumentti lähti tietysti Ouluunkin mukaan. Isosiskokin intoutui kaikista soittimista ja kokeili ainakin rumpuja ja kitaraa. 

 
 
Niitä harvoilta tuntuvia hetkiä, kun tahtoikäinen puuhailee siskonsa kanssa nätisti.


 Kirppiksille lähtö venähti hiukan, kun syötiin ja kahviteltiin kaikessa rauhassa ja annettiin Pikkuveljenkin oiristella kaukalossa känöttämisen jälkeen. Päätettiin, että Pikkusisko jää Metallimiehen kanssa "päämajaan" päiväunille, ja Isosisko ja Pikkuveli lähtevät kirpputorille mukaan. Virhe! :D Vauva ei tietenkään suostunut rattaissa pötköttelemään vaan vaati saada olla sylissä. Isosisko ei kaikista sopimuksista huolimatta (ymmärrettävästikään) jaksanut hidasta etenemistahtia ja elämää suurempaa kirppistä. Omat hermot sinkuivat ihmispaljoudessa hätäillen ettei esikoinen harhaudu ajatuksissaan hukkaan ja vauvaa käsivarrella nytkytellen. Loppujen lopuksi ei ehditty kiertää kuin yksi  kirpputori, kun lauantaisin siellä(kin) kaikki kirpputorit ovat auki vain puolesta päivästä kolmeen. Löytyi sieltä toki ostettavaakin ja ostosreissusta selvittiin ilman suurempia tunteenpurkauksia. Koska meillä ei ollut järkkäriä reissussa mukana ollenkaan ja kädet olivat aikalailla täynnä puuhaa, niin kuvia kertyi vähänlaisesti. Siksipä postausta kuvittaa kännyräpsyjen ohella eiliset kirppislöydöt Oulusta ja tämänpäiväiset kirppislöydöt paikalliselta kirpputorilta.


Isosiskolle pari paitaa, bolero, farkkusortsit ja farkkuhame. Pikkusiskolle leggarit, parit housut, kaksi mekkoa ja ballerinat.

 

Pikkuveljelle kahdet housut
Syömässä käytiin Limingantullin Prisman Buffassa. Siellä julkeasti imettelinkin vaikka se on viimeaikoina herättänyt keskustelua ja pahennustakin ;) Minä semmoisesta paskat välitän ja lapsi saa ruokaa siellä, missä sattuu nälkä tulemaan. Ihmeteltiin, että millä se Pikkusisko oikein elää ja kasvaa kun syö niinkuin pikkulintu mutta on liikkeessä kaiken hereilläoloaikansa. Semmoista dieettiä täytyisi noudatella itsekin :D Isosisko oli mielettömässä hepakassa, kun ei olisi millään malttanut odottaa, että päästään HopLoppiin. Taktisesti (ja maantieteellisistä syistä) kyseinen huvitus oli reissun viimeinen etappi. 


HopLopissa tosiaan vierähti parisen tuntia aikaa. Kylläpä ne tytöt ottivatkin ilon irti! Onneksi saatiin käly lähtemään matkaan, niin Pikkusiskolle oli useampi kaitsija ja vuoroja vaihdeltiin sen mukaan kuka aikuisista alkoi olla loppuunajettu ;) Minä olin suurimman osan ajasta Pikkuveljen kanssa, syötellen ja hyssytellen mutta kun uni voitti väsyneen matkalaisen, sysäsin rattaat kälyn lykättäväksi ja riensin Isosiskon kanssa kilpasille. Kotimatkalle lähdin aivan yhtä hikisenä ja punaposkisena kuin lapsetkin :D Noloa myöntää mutta viidentoista minuutin tehotreeni sisäleikkipuiston syövereissä tuntuu kuin tuntuukin tänä päivänä erityisesti reisissä ja pakaroissa. Olisikohan se ollut hippaleikki pomppulinnassa, joka nyt jaloissa polttelee :) 
Mukava vaihdella vaippaa, kun on viulisti säestämässä :DPaluumatkan osalta oli oletuksena, että kaikki lapset nukkuvat. Virhe! Kukaan lapsista ei nukkunut :D Kaksi isompaa tappelivat samaa tahtia kuin tulomatkalla ja kolmas kiljui väsymystään. Vähän yli puolenvälin päästiin ja sitten oli vaihdettava Isosiskon kanssa paikkoja, joka siis istuu kahden pienempänsä välissä takapenkillä. Pikkuveli rauhottui katselemaan, kun sai äidin viereen ja Pikkusiskosta koko homma oli ratkiriemukasta ja hän otti ilon irti kahdenkeskisestä hihittelystä äidin kanssa <3

Kotona oltiin vasta kymmeneltä ja kun matkaan lähdettiin aamulla yhdeksältä, niin aika pitkä päivähän se meille kaikille oli. Nyt, mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, maksetaan huonojen unien muodossa tuota reissuilottelua useampi päivä. Pikkusiskolla on puhjennut aivan mieletön minä-ite-EIIIII-MINUN!- kausi ja se toi kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta kilahtelevan pienen ihmisen, joka ei enää suostu jäämään nukahtamaan itsekseen vaan huutaa ja karjuu. Näistä lisää jokusen viikon päästä, kun hän täyttää kaksi vuotta ja käydään pitkästä aikaa neuvolassa mutka.


Oli kiva käydä tuollainen pieni kevätretki ja nyt on erityisen kiva olla kotosalla ;)

Kiitos vielä kuvista ja kaikesta sinne Oulun päähän! 

4 kommenttia:

 1. Heh :) Kuulostipa tosi rentouttavalta kevätretkeltä :D Kirppikset on niin parhaita! Ikävä vaan kun niissä menee niin paljon aikaa, ettei koskaan niin paljon aikaa ole kun haluaisi... Meillä myös menossa melkoinen MINÄ-MINÄ-kausi tuolla reilu 2v:llä, huoh ja arggh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli semmoinen kevätretki, joka ei varsinaisesti rentouta mutta antaa lisäpotkua arkeen ;) Enpä esikoisen ajoilta muistanut kuinka rasittavia nämä kaksivuotiaat voi olla. Ihaniakin tietysti mutta se jatkuva kilarointi joka asiasta käy melkoisesti hermoille.

   Poista
 2. Miekii haluun retkelle! Alkaa kotona olo jo tympiä toisinaan ja omaakin aikaa kaipaisi... Kesäksi onneksi suunniteltiin Helsingin reissua ja mökkikin kutsuu, joten pientä vaihtelua on luvassa ;) Uhmaa löytyy meiltäkin, tosin yleensä siihen liittyy äitiää-äitiää-huuto :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, mökille! Pääsiskin. Ite tykkään kyllä olla kotona ja oonkin oikeastaan aikamoinen kotihiiri mutta kyllä se vain piristää käydä muuallakin. Mitään matkustelijaa musta ei tuu varmaan koskaan mutta tuommoset pikapistäytymiset vielä menee :) Kauankohan tuo uhma lie tällä kertaa kestää.

   Poista