maanantai 18. toukokuuta 2015

Imetysmekko

Verson Puodin Virta- joustocollege muuntui "hampaaksi", kun siitä itselleni imetysmekkoa leikkelin ajatuksissani väärään suuntaan. Noh, eipä ollut ainoa hupsista tämän mekon kanssa. Leikkasin tämän erään valmistopin pohjalta ja lopputulos ei istunut sitten ollenkaan. Aikani vatvoin ja marinoin valmista mekkoa *UFO- laatikossa ja sitten tein ratkaisuja.
Leikkasin topin rohkeasti rintojen alta katki ja rakensin uuden yläosan mustasta trikoosta Ruskamekon kaavaa muokkaamalla. Päätin, että sivussa olleet imetysluukut saavat toimittaa taskujen virkaa ja niinpä mekossa on aivan tavallinen vaakaluukku imetystä mahdollistamassa. Taskut toteutin siis tikkaamalla taskupussit päältä. Taskut ovat niin pienet ettei sinne mahdu edes meikäläisen puhelin mutta jos flunssa yllättää, niin kyllä siellä räkäluutu kulkee näppärästi :DMekon helma on takaa reilusti pidempi ja helmakäänteeseen pujottelin kuminauhan ja kiristin helman pussille. Seuraavaa mekkoa varten muokkaan kaavaa vielä kädenteiden osalta hieman mutta muutoin olen aivan tyytyväinen. Tuskainen taival oli tämän koltun kanssa mutta sitäkin palkitsevampaa oli saada tämä viimein valmiiksi. Lempparimekko tästä tulikin :)

Mekko on näköjään kuvissa päällä miten sattuu mutta luukku on sentään alhaalla ja onhan se sekin jo jotakin. Kuvanottohetkellä vauva kitisi vaunuissa, Isosisko hyppi trampoliinilla, Pikkusisko juoksi valtoimenaan pihalla ja kamerassa asetukset päin sitä ihtiään. Metallimies nappasi pari kuvaa vauhdista ja päätin, että kyllä tämän näistä mekoksi tunnistaa. Muutama muukin imetysvaate odottaa kuvaamista. Ommeltu siis on vaikka tänne ei juuri mitään olekaan päivittynyt :)

*UFO = Unfinished object

6 kommenttia:

 1. Sehän on vallan ihana! Istuu sulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Fiksuhan siitä tuli :) Miten niitä aina noita UFOjakin tulee, vaikka kuin yrittää vaatetta ommella? ;)
  Jonkun aikaa oon seuraillu tätä blogia, nyt aattelin kommentoidakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Helmi :) Ufot on kyllä mysteerisiä.. ihmettelin itse silloin kun ompeluhommia aloittelin tämmösessä suuremmassa mittakaavassa, että miksi ne emännät ei vaan ompele kerralla yhtä loppuun. Nyt tiedän, että siihen on yhtä monta syytä kuin on tekosyytäkin :D Joskus tulee ahkeroitua ufoja pois mutta näkyy niitä aina vähintäänkin se muutama olevan. Puhumattakaan siitä ufo-listasta, joka vielä odottaa toteutustaan!

   Poista
 3. Ihana! Musta yläosa näyttää hyvältä :) Miten toisten ompelusten kanssa se matka onkin niin tuskallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanos muuta. Onneksi niitä on suhteessa onnistuneisiin aika harvassa :)

   Poista