tiistai 21. huhtikuuta 2015

Snickers- kakku

Sain ystävältä ohjeen Snickers- kakkuun, jonka hän oli käsittääkseni saanut jostain Facebookin keskusteluryhmästä. Suklaa on minulle suuri heikkous ja Snickers yksi lempparipatukoista, joten tätä täytyi kokeilla. Sunnuntaina kansalaisvelvollisuuden suorittamisen jälkeen juotiin Metallimiehen kanssa vaalikahvit ja kahvileipänä meillä oli tätä kakkua. Voi nam! Ulkonäkö oli aika karu mutta maku sitäkin parempi.

Ohjetta pyydettiin jakoon omalla henkilökohtaisella Facebook-sivulla ja samallapa sen jaan teille lukijoillekin. 

Pohja:

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
50g voita
1 dl maitoa

Täyte:

100g suklaata
2 dl vispikermaa
1 rkl vettä
1 liivatelehti

Kuorrute:

200g suklaata
75g voita
1 dl suolapähkinöitä
1 dl kinuskikastiketta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon. Lisää vuorotellen voisula ja maito taikinaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kun pohja jäähtyy, voit tehdä täytteen. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja vaahdota kerma ja yhdistä keskenään. Kuumenna pieni määrä (noin ruokalusikallinen) vettä kiehuvaksi, puristele liotetusta liivatteesta enin vesi pois ja laita se kuumaan veteen. Sekoita ja anna sen hetki jäähtyä. Lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä täyte jähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin. Täytteen hieman jämähdettyä, ripottele päälle suolapähkinöitä. Säästä jokunen koristeluun. Kaada kinuskikastike täytteen ja pähkinöiden päälle. Kuorrutetta varten sulata suklaa ja voi kattilassa.  Ole varovainen ettei suklaa pala. Kaada viimeiseksi suklaa-voi-seos kakun päälle ja koristele pähkinöillä. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti mutta ota noin varttia ennen tarjoilua kakku huoneenlämpöön.


Jos tykkää Snickersistä niin tykkää taatusti tästä kakustakin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...