maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ristiäiset

Pikkuveli sai nimen pääsiäissunnuntaina 5. päivä huhtikuuta. Ristiäisissä oli läsnä mummut ja papat, Pikkuveljen neljä kummia, Metallimiehen sisko avomiehensä kanssa ja tietysti pappi. Kasteen suoritti sama pappi, joka kastoi Pikkusiskon heinäkuussa 2013. Lapsille haluan suoda anonymiteetin, joten nimeä en paljasta mutta muutaman kuvan haluan blogiin tallettaa ja teille näyttää :)

Kummeiksi pyysimme ystäväpariskuntamme, joiden häitä olimme viime kesänä juhlimassa. Minä halusin pyytää kummiksi myös serkkuani, jonka koen itselleni erityisen läheiseksi. Metallimies pyysi lapsuuden ystäväänsä, jonka tyttärelle hän itse on kummisetä. Väriteemana ristiäisissä oli turkoosi (ja sen eri sävyt) ja harmaa. Tarjoiluissa minua auttoi minun äitini, joka vastasi lusikkaleivistä ja poro- sekä lohirullista. Minä tietysti halusin tehdä kakut itse ja muffinssit valikoituivat tarjottavien joukkoon lähinnä siksi, että ne ovat helppoja tehdä ja värjäämällä pursotettavan kuorrutteen sain teemaväriä kahvipöytään muuhunkin kuin täytekakkuun. 


Koristeluita meillä oli valkoisia ja turkooseja pompomeja ja tuollaisia roikkuvia koristeita. Ne on tehty ihan niinkin innovatiivisesti kuin leikkaamalla turkoosista ja harmaasta kartongista sekä vaaleansinisestä valkoisin sydämin koristellusta koristepaperista pyörylöitä ja ompelemalla ne ompelukoneen suoralla ompeleella valkoisella langalla ketjuksi. Kukat kastepöytään ja kahvipöytään on paikallisesta kukkakaupasta. Pyysin yksinkertaista, selkeää ja valkoista. Sitä sain :)


Voileipäkakku on kinkkukakku ja sen ohje on täältä. Jonkunverran sovelsin mutta melko pitkälle ohjeen mukaan tehty kakku kuitenkin. Koristelusta halusin yksinkertaisen mutta kauniin ja tykkään, että siinä onnistuin. Tämä sai paljon kehuja eikä sitä kyllä isoa palasta rääppiäisiin jäänytkään. Voileipäkakkuja pitäisi tehdä useamminkin, ovat ne niin hyviä! 


Täytekakku on taasen tehty Kinuskikissan ohjeilla. Pohja on sokerikakkupohja, vaniljamaidolla kostutettuna. Täytteinä on vadelma-vaniljatäyte ja tästä kakusta valkosuklaatäyte. Syy, miksi vadelmatäytekin ei ole tuosta linkin raitakakusta on oma uskonpuute siihen, että vellimäinen täyte todella hyytyisi. Paniikissa tein uuden täytteen ihan vain todetakseni, että silläaikaa se vellimäinen vadelmatäyte oli esimerkillisesti hyytynyt :D Sattuuhan näitä.. 

Täytteiden alle sipaisin Lemon Curdia kuten lähes aina ruukaan tehdä. Kuorrute on sokerimassaa, jota löytyi valmiina näin raikkaassa värissä. Säästyin värjäämiseltä :) Tähdet ja reunustalla kiertävät pallot samaten sokerimassaa. Viirinauhassa lukee pojan etunimi ja idean siihen löysin Pinterestistä. Pikkusiskon ristiäiskakussa nimi oli sellaisella valkoisella kuorrutteella kirjoitettu kakkuun ja silloin kiellettiin keittiössä apuna hääriviä menemästä jääkaapille omin päin. Nyt ei tarvinnut kieltää, kun vaan käänsin kakun niin, että viirinauhan teksti osoitti takaseinään päin. Täytekakkukin oli hyvää, suosittelen kokeilemaan tuota makuyhdistelmää. Itsekin sain suosituksen yhdistelmästä ystävältäni. 


Muffinssit ovat minttusuklaamuffinsseja ja kuorrute pastavärillä värjättyä kermavaahtoa, jota hieman jämäköitin kreemijauheella.  

Poro- ja lohirullat ovat äitini käsialaa, kuten jo mainitsin joten niiden tarkempaa anatomiaa en lähde tähän arvelemaan. Lusikkaleivät perinteiset ja nam, niin herkulliset! Lisäherkkuna sydämenmuotoon leikattua leipäjuustoa ja sen kanssa lakkahilloa.
Pikkuveli jaksoi hienosti juhlia. Kasteen ajan poika tarkasteli sylikumminsa kasvoja ja vasta ihan loppuajasta serkkuni joutui kääntämään pojan katselemaan vieraitaan, kun alkoi se vauvana selällään pötkötteleminen tympäistä isoa miestä ;) Kastemekko on minun äitini mummun tekemä ja siinä on kastettu äitini, minut ja nyt kaikki minun lapseni. Rusetin ähelsin itse.


Näihin kuviin ja tunnelmiin :)

2 kommenttia: