lauantai 25. huhtikuuta 2015

Bodyja Pikkuveljelle

Pikkuveli on osoittautunut huonoksi nukkujaksi päiväsaikaan ja ompeluaika on kortilla. Koska ompelupisteeni on esteettisesti olohuoneessa, aina silloin tällöin tarjoutuu tilaisuus ommella sauma silloin, toinen tällöin. Pikkuveli nukkuu päivisin pääasiassa liinassa ja se asettaa omat rajoituksensa. Olen tullut siihen tulokseen, että sarjatyöskentely on kannattavin ompelun muoto, jo siksikin, että vauva liinassa on hankala leikkoa mutta ompelu onnistuu mikäli bebe on suostuvainen siihen, että kantaja istuu. Mukavaa on myöskin se, että kun vaatteita valmistuu niin niitä valmistuu useampi samaan aikaan :)

PieniSuuri mies mahtuu kestopeppuineen vielä niukinnaukin 56cm Ottobren kaavoilla tehtyihin bodyihin mutta pääasiallisesti omatekemistä on käytössä jo 62cm, joissa on vielä kasvunvaraa mutta ei haitaksi asti. Kaavapohjana on Sausage Dog, enemmän tai vähemmän muokattuna. Kahdessa nepparit on siirretty olalle, kahdessa muussa on kaavan alkuperäinen neppari-ratkaisu. Haara on muokattu kaikista perinteisemmäksi bodyn haaraksi. En alkuperäisestä tykkää, koska se on minusta tympeämpi toteuttaa ja se on minun makuun liian leveäkin.

Nanun loppuunmyynnistä tilasin kaverin kanssa kimpassa mm. tätä ihanaa pohjaväriltään haalean mintun väristä O-ou- trikoota. Ihastuin tähän kankaaseen ihan kympillä ja harmittaa pirusti etten tilannut tätä enempää. Nyt jemmaan kankaan loppua kuin Klonkku sormusta enkä keksi mihin sen käyttäisin.


 Pehemiän minttua Hippua oli vielä palanen ja siitä sain leikottua bodyn ja jokusen tilkun peittovärkiksi. Mietin pitkään minkä väriset kantit tähän laitan mutta en oikein keksinyt oman resorilaatikon sisuksista mitään tähän sopivaa. Siispä mustat. Olisi mukava nähdä, jos joku on yhdistänyt tähän jotain vähemmän itsestäänselvää. Jos joku on näin tehnyt, jätäthän linkkiä kommenttiboksiin, jos jostain voisi käydä katsomassa :)


Ikasyrin luomulaatuinen Kirahvi-trikoo on ystävältä saatu. Olen ymmärtänyt, että tämä kangas on sellainen josta ennemminkin halutaan eroon mutta minäpä meinasin onnesta revetä, kun löysin kirpputorilta metrin tätä nannaa vitosella! Jos joku ei ole tätä päässyt hipeltämään, on jäänyt paljosta paitsi. On nääs niiiiiiiin pehmeää, että pärjää vertailussa pupuvauvojen turkille ja vauvan pyllylle ihan kuus-nolla :D Kuosi itsessään ei ehkä ole perinteisessä mielessä se, jolle syttyisin mutta, koska siinä on kirahveja, se korvaa kaiken. Kirahvi on minun toteemieläimeni ja minulla on heikko kohta kaikelle kirahvi-aiheiselle kamalle. Kangas on siis kaikin puolin mieleen :) 


Majapuun tammialesta kimppatilattiin ja tämä turkoosi koirakangas on sieltä. Kuosin nimen osalta lyö nyt aivan tyhjää. Kirkkaankeltaiset kantit sopivat tähän minusta kuin nyrkki silmään! Kerrankin pistin kerralla koko kankaan menemään. Tästä leikoin tämän bodyn lisäksi tytöillekin paidat ja tietty sitä tilkkupeittovärkkiä :D Tyttöjen kamppeet ovat vaan jääneet kuvaamatta.

2 kommenttia:

  1. Minä oon laittanut tuohon hippuun okrat kantit vai sinapit :D suloisia bodeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos PikkuHoo! Jotenkin yllättävän hankala pohjaväri oli minusta tuossa Hipussa tai sitten oon vaan niin rajoittunut :p

      Poista