sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Reseptikokeilussa Wilhelmiina- keksit (plus laskiaispullien täytevinkki!)

Aurinkoista sunnuntaipäivää! :) Aiemmin viikolla leivoin laskiaispullaa. Isosisko on tosi rajoittunut syömäri ja marjat kaikessa muodossa ovat kieltolistalla, samoin rahka. Kermavaahtoa vetelisi kyllä kuppitolkulla. Ovelana äiti-ihmisenä kätkin laskiaispullan sisään sekä mustikoita että rahkaa. Hähhähhää, sinne meni eikä nikotellut ollenkaan. Katson tämän pieneksi voitoksi, vaikka eihän piilotetut ainekset tee pullan sokeria ja voita tai täytteen kermavaahtoa yhtään sen terveellisemmäksi. 

Tykkäsin, että täyte passasi pulliin hyvin ja se oli jämäkämpää kuin tavallinen kermavaahto, joten pulla oli aavistuksen helpompi syödä. Kokkeilkaapa, häh? Hillopuoli oli päässyt hupenemaan siinä määrin, että sipaisin omenamarmeladia täytteen alle ja aivan hyvin sopi sekin.


Mustikkarahkatäyte

2 dl vispikermaa
0,5dl - 1 dl rahkaa (minä laitoin ihan vähän, ettei nirsoilija hoksaisi jekkua..)
0,5dl - 1dl mustikoita (^ sama)
2 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Vatkaa kerma. Lisää rahka, mustikat ja sokerit. Minä vatkasin mustikatkin sekaan, jotta sain rakennetta rikottua.


Sairaan Hyvää- blogista nappasin ohjeen Wilhelmiina- kekseihin. Jossain yhteydessä näistä oli vasta puhetta ja asia jäi vaivaamaan siinä määrin, että oli pakko kokeilla näitä itsekin. Tosi helppoja tehdä, ihan uskomattoman hyviä ja näihin löytyy aineksetkin varmaan melko monesta keittiöstä ilman että kauppareissua tarvitsee erikseen tehdä. Resepti oli myös varsin nopea, aikaavievintä oli keksien jäähdyttäminen syömäkuntoon. Nämä sitten vaan paranevat ajan kanssa vaikkeivat pitkää aikaa ehtineet ässehtiä kun jo loppuivat.Laitan käyttämäni ohjeen vielä tähänkin:

Wilhelmiina- keksit
 
200g voita
2dl sokeria
2rkl siirappia
1 keltuainen
5dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
 
Vatkaa voi ja pehmennyt voi vaahdoksi. Vatkaa keltuainen vaahdon sekaan ja lisää myös siirappi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja hieman murenevaksi.

Jaa taikina 4 osaan ja muotoile osista pellin pituisia pitkiä tankoja. Tankoja mahtuu kaksi per pelti. Paista 180 asteessa. Leikkaa keksit heti uunista ottamisen jälkeen tangoista vinottain ja anna jäähtyä koviksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti