sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaissunnuntai

Tänään ilima oli ku morsian! Aivan upea auringonpaiste ja vaikka pakkasta oli muutama aste liikaa (iltapäivällä noin -10) ja tuuli kylmetti nopsaan, niin silti tarettiin paistella makkarat ja syödä laskiaisherkkuja ulkosalla.


Ilmeisesti Pieni ihana- blogista levinnyt tuuttipulla-innostus tarttui minuunkin. Minä olin kuitenkin jo viime viikolla ne tavalliset ja perinteiset pyöreät pullat leiponut pakkaseen, joten apinoin kaverin ideaa tehdä tuuttiherkut suolaisina. Sämpylöiden ohje on sämpyläjauhopussin kyljestä otettu joskin lisäsin voisulaa. Sämpylä ei ole sämpylää ilman voita ;) Täyte on ruohosipulituorejuustoa, creme fraichea, juustoraastetta ja pieneksi pilkottua salamimakkaraa. Mmm-mm-mmm, hyvää! Laskiaispullat ovat ne ihan perinteiset, ei kikkailuja.Sain pari vuotta sitten synttärilahjaksi Metallimieheltä lumikengät ja ne ovat olleet ihan lempparit. Itse en niitä nyt käynyt kokeilemassa ollenkaan mutta Metallimies veti tyttöjä pulkassa pitkin peltoa silläaikaa, kun minä paistelin makkaroita ja laittelin evästä esille appivanhempien kanssa. Anoppikin kävi lumikenkiä kokeilemassa, tiedä vaikka lumikenkäkärpänen puraisi ja päästään kevättalvesta yhdessä lumikenkäilemään?? :)


Isosisko meni jo välillä autoon lämmittelemään ja Pikkusiskokin merinovälikerroksesta huolimatta aivan tärisi, kun eväät oli syöty. Niinpä lämmäytettiin sauna, kun kotiin päästiin. Loppuilta kului sohvalla ja katsottiin koko porukalla Risto Räppääjä. Ihme kyllä, jopa ikiliikkuja-Pikkusisko malttoi hyytyä hetkeksi. Otti kyllä vahingon takaisin siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt nukkumaan lähteä. Kilpajuoksuksi meni :)
Aivan loistava päivä takana siis. Poikanen viihtyy masussa mutta päivät käyvät vähiin. Huomenna on viimeinen neuvolakäynti! Siitä seuraavan kerran vatsani kanssa asioin Oulaskankaalla, viimeistään 24. pvä käynnistyksen merkeissä. Kaikki merkit lähestyvästä synnytyksestä on kuitenkin saatu, joten pidetään peukkuja!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille. Teitä on tullut arvonnan myötä mukavasti lisää, aivan sydäntä lämmittää :) Toivottavasti te uudetkin lukijat viihdytte matkassa, tervetuloa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti