tiistai 30. joulukuuta 2014

Ompeluvuoteni 2014

On aika pistää vuosi jälleen pakettiin. Tällaiset vuosikatsaukset tuntuvat olevan blogimaailmassa suosittuja ja halusin minäkin kantaa korteni kekoon. Blogin aihepiiri on toki laajempi kuin vain ompelua mutta päätin rajata tämän postauksen käsittelemään vain ompeluaiheisia saavutuksia :) Kokosin muutamia suosikkejani ja sellaisia ompeluksia, joihin olen kokeillut jotain uutta. Koska ompelen meidän perheessä kaikille, oli tarpeen poimia kaikille valmistuneita tekeleitä. Loppuvuotta kohti valmistuneiden vaatteiden osalta kuvaaminen pääsi kasaantumaan ja aika läjä kuvaamattomia ja bloggaamattomia ompeleita minulla on. Ne odottakoon vuoroaan ensi vuoteen :)


Isosisko sai yhtä ja toista. Hän pitää mielellään tekemiäni vaatteita eikä varmastikaan vähiten siksi, että on itse saanut olla mukana vaikuttamassa kankaiden ja mallien valintaan. Useimmiten kaikista vähiten pidetyiksi jäävätkin ne tuotokset, jotka olen tehnyt tyttöä konsultoimatta. Näistä pidetyimmät ovat ehdottomasti Keijumaija- tunika, valkoiset ruttuleggarit ja Posliinikoira-huppari.


Hurjan määrän vaatetta olen ommellut itsellenikin! Kollaasin vaatteista ehdoton lempparini on Korkkari- huppari vaikkakaan en sitä ole aivan niin kauhean paljon pitänyt. Neulos osoittautui varsin lämpimäksi materiaaliksi ja koska olen ollut kuumottavien imetys- ja raskaushormonien vaikutuksen alaisena suurimman osan vuodesta, on huppari ollut liian kuuma pidettäväksi. Helma on niin pitkä että se näkyy ärsyttävästi pitkänkin takin alta ja helmassa oleva hupparinyöri ei jousta, joka hankaloittaa liikkumista. Pientä tuunausta olisi siis vailla, jotta pääsisi ahkerampaan käyttöön. Mustavalkoraitainen mekko on ollut pidetyin kollaasin vaatteista. Jatkossa ennustan kovaa käyttöä alakulman äitiys-/imetyspaidalle ja Ruusuhuivi-tunikalle, joka sekin sisältää imetysmahdollisuuden ;)


Metallimiehelle ei ole tainnut näiden ohella valmistua kuin yhdet collegehousut. Mitäs ei ole hommannut minulle kankaita mistä ommella hänelle ;) Pakko kyllä kehaista, että nämä kaikki kolme vaatetta ovat sellaisia, jotka menevät aikalailla suoraan pyykistä päälle. Selvästikin siis tilausta olisi :)


Muutakin kuin vaatetta on valmistunut. Joulun alla erityisen paljon pussukkaa ynnämuuta, jotka ovat löydettävissä edellisestä postauksesta. Pandalaukun heikkoudeksi osoittautui liian lyhyet kantohihnat, sillä laukku ei aivan mene olalle ja "kainaloon". Vaipat ovat olleet kovassa käytössä ja himpskatin hyviä vaippoja ovatkin! ;) 


Pikkusiskokaan ei vaatepulasta juuri ole päässyt kärsimään. Hänelle ompeleminen on sinänsä ehkä helpointa, kun tyttö ei juuri ota kantaa kuosivalintoihin ja pitää päällään mitä päälle puetaan. Vaate syntyy lisäksi aika pienestä palasta, joka kankaiden hintoja ajatellen on superhyvä juttu. Niiden tekeminen on myös nopsaa ja näppärää, kun käsiteltävänä ei ole metritolkulla painavaa kangasta ja saumat ovat sopivan lyhyitä :) Maijajumppis on Metallimiehen suosikki, sillä se on useimmiten päällä kun hän on vastannut päivän vaatevalinnasta. Näiden kollaasien vaatteista oma lempparini oli Pupujumppis, joka on Helmitaulu-jumppiksen ohella jouduttu jo siirtämään muistojen laatikkoon. Samoin vuoritettu Gugguu-wannabe-jumppis on jo pieneksi jäänyt. Pikkusiskon vaatekaappi odottaa (taaaas!) läpikäyntiä ja voihan olla että puutelistan saa tehdä, on se typy sellaista tahtia venynyt pituutta.

Kiitos, että olit mukana! Blogin 1-vuotisarvontaan palaan ensi vuoden puolella, samoin minulla on muutama muukin asia "jonossa" odottamassa, että naputtelen tänne. On ollut mukavaa, että olette olleet lukemassa ja kommentoimassa. Toivon, että yhteinen matkamme jatkuu ensi vuonnakin. Jännittävää nähdä millaiselta näyttää ensi vuoden kooste! Liekö se pieni mies antaa äidin ommella ollenkaan :)

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! :)

2 kommenttia: