tiistai 9. joulukuuta 2014

Merinohaalari, hamahiutaleita ja jouluinen herkku

Viime talvena vältin merinovimman. Nyt ei enään pokka pitänyt ja tilasin Kestovaippakaupasta merinointerlockia. Sain päähänpinttymän siitä, että ehdottomasti villan täytyy olla Mulesing- vapaata ja KVK on pikaetsiskelyllä Sampsukan lisäksi ainoa, joka tätä eettisempää villaa myy. Villa on todennäköisesti samaa, ainakin kankaan leveys ja ulkonäkö kuvien perusteella antaa näin ymmärtää. Sampsukalla oli myös merinoneulosta mutta sitä löytyi vain vaaleanpunaisella pohjalla ja halusin sellaisen kankaan, joka käy sekä tytölle että pojalle. Näin valmis vaatekin on kierrätyskelpoinen Pikkusiskolta Poikaselle. Mulesing- käsittelystä löydät lisätietoa täältä.


Haalari on Villikon kaavalla tehty, edessä nepityshalkio. Hihan- ja lahkeensuuresorit on samaa interlockia kuin muukin haalari, samoin nepityshalkio. Kaulus on itse piirretty. Kaksoisneulaa en haalarille näyttänyt ollenkaan vaan ompelin resorit ja kauluksen ompelukoneen taso-ompeleella (hunajakennolla). Koska kankaan leveys oli vain 125cm ei metrin pätkästä paljoa jäänyt. Lisää täytyisi laittaa tilaukseen, sillä mikäli Suomen talvi on enään mistään kotoisin, syntyy Poikanen juuri pahimpien pakkasten aikaan ja silloin lämpimälle villahaalarille on taatusti tilausta.Sovituksen lisäksi haalaria on päästy käyttämään kerran. Viime viikolla. Ei siksi, että olisi ollut niin paljon pakkasta vaan siksi, että katsoin järkevämmäksi laittaa välikausipuvun alle välikerroksen kuin toppahaalarin yksinään. Räntää tuli vaakatasossa ja tuuli vihmoi, siksi Ticketin plain rain- setti oli minusta toppahaalaria parempi valinta.

Jospa pian saataisiin lunta, joka pysyy kevääseen asti, ja oikeat talvi-ilmat niin pääsisi tämäkin haalari näyttämään kyntensä :) Aina kuitenkin mielummin suosin luonnontuotetta kuin muovivastinetta (vrt. villaa ja fleeceä).

Loppuun muutama kuva valmistuneista Hamahelmi-askarteluista. Sain joulukalenteristani mustia ja valkoisia hamahelmiä, jotka alkoivatkin olla ostamastani sekavärisestä paketista loppu. Ollaan Isosiskon kanssa aina silloin tällöin askarreltu hamahelmillä ja noita hiutaleita innostuin tekemään. Hauska sattuma, että tonttu tiesi minun niitä askarrelleen. Nyt saatiin tehtyä vielä lisää! Osa valkoisista hiutaleista oli tontun kasaamia. Kaikki pääsivät meidän portaikkoon roikkumaan. Muutaman kuusenkin tein, kun innostuin näpertämää. Niiden paikka löytyi keittiön uudesta hyllystä. 

 Loppuun vielä Kinuskikissan ohjeella tehty Polka-kakku.


2 kommenttia:

  1. Siistin haalarin olet ommellut. Tulisipa pakkasta, en edes paljoa pyydä, viisikin astetta olisi parempi kuin tämä tilanne. Ja täytyypä joskus kokeilla tuota raidallista kakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Sanopa muuta näistä ilmoista.. Eilen isännälle sanoin, että noinkohan niitä "lapsuuden jouluja" enään näkee, kun lunta oli ollut kuukausikaupalla jouluun mennessä ja hanget, korkeat nietokset oli jouluaattona. Nyt tosin sataa lunta, peukut pystyyn, että lumi pysyisi!

      Poista