perjantai 12. joulukuuta 2014

Auringonkukkaa

Tästä piti tulla joulumekko. Tein toppimallisen siksi, kun halusin pidentää käyttöikää lämpimämmällekin vuodenajalle ja monipuolistaa käyttöä, kun päälle voi kiskaista neuletakin. Koska meijeriajat ovat taas edessäpäin, imetysominaisuuden sisällyttäminen oli itsestäänselvyys. Pituutta piti olla niin, että paitaa voi pitää legginssienkin kanssa. Verson Puodista tilattua Milona Sadekallion suunnittelemaa Auringonkukkaa oli metrin verran ja se meni melkeinpä kaikki. Sellainen pienen miehen bodyn kokoinen pala sitä ehkä saattoi jäädä ;)

Imetysoptio piilee noissa sivutaskuissa. Taskuista pilkottava musta trikoo on se varsinainen imetyspaneeli, joka ulottuu rintojen päältä jonnekin alavatsan tietämille. Sitä vain lasketaan alaspäin ja hana taskusta ulos :D Taskujen koko on hatustavedetty ja jää nähtäväksi ovatko ne hieman liian ahtaat tarkoitukseensa. Tällä samalla tyylillä haluan ehdottomasti toteuttaa hupparin!


Kanttaukset toteutin "päinvastaisina" kuin yleensä. Tässä tavassa kanttia on enemmän nurjalla kuin oikealla puolella. Aiottu lopputulos on minusta kivan sironnäköinen, joskin allekirjoittanut tarvitsee tässä vielä harjoitusta. Kaavana käytin vanhaa henumanu- toppia, ja vasta sovittaessa tätä toppia tajusin kaavatopin olleen reilusti ohkaisempaa trikoota ja tästä tuli siis melkoisen pinkeä vaatekappale. Joulumekoksi tämä ei sitten pääsekään, sillä nuo imetysluukut eivät yllättäen näyttäneetkään erityisen hienolta tällaisen tammitynnyrivatsan kanssa.. Ja on se liian kireäkin. Odottakoon vähemmän vatsakkaita aikoja sitten. Niitä samoja aikoja odottaa sovituskuvat :)


Olen tässä iltana muutamana harjoittanut harmaitani ja koittanut kaivella muistin perukoilta kaavakuosittelun saloja. Yllättäen tulin hyvin tietoiseksi huonosti-istuvista valmiskaavoista ja keksin, että se mekko, joka jouluaattona päällä tulee oleman, täytyy istua hyvin. Kyllä on kaavapaperia rutattu ja päätä raavittu :D Uhastakaan en hae kirjastosta opusta tämän projektin tueksi.. Istutetulla hihalla sain koekappalepaidan valmiiksi eilen ja vaikka kaavat näyttivät siltä, että ei olisi uskonut sen istuvan kenellekkään niin oli se vain parempi kuin mikään käyttämistäni valmiskaavoista! :) Olen sitten todella omituisen mallinen ihminen, sen vaan sanon. Kaavan tein MIWin, Ruskamekon ja omien mittojen sekametelisopaksi, jota täten aion kutsua omaksi kaavakseni, sillä ei se kenellekään muulle kyllä passaa eikä yhteneväisyyksiä valmispohjiin ole nimeksikään.

Eilen illalla otin työn alle JTKK:n raglanhihapaidan kaavat, joka ei istunut sitten kertakaikkiaan yhtään minulle. Itse raglansauma joutui suurimpien muutoksien kohteeksi ja sanotaanko näin, että jos Pikisaaren aikaiset opettajat olisivat käyttämäni kuosittelumetodit ja/tai valmiin kaavan nähneet, niin facepalmaus olisi ollut taattu :D Ensimmäinen koevedos on leikattu ja toivon, että tänään ehtisin sen ompelemaan kasaan. Josko pääsisin naamapalmuilemaan itsekin!

PS. Metallimies on mestari keksimään kuoseille uusia nimiä (vaikka muistaa niitä oikeitakin hämmästyttävän tarkasti!) ja tämä kuosi on kuulemma Bakteeri. Nestori ja Norppa on Hylje ja eräjorma. Mää en kestä :D

4 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen imetysmekko metkoilla luukuilla. Toivottavasti istuu ilman vatsaa sitten hienosti :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis toteutus! Tuo punainen kivasti piristää. Meijerivaatteita pitäisi minunkin ommella tulevaa utareprojektia varten mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Odotusvaatteetkin on jääneet aika minimiin ja nyt kun töitä ennen joulu- ja mammalomaa on enää muutama päivä niin taitaa jäädä tekemättä. Mutta noita taskuja olen myös katsellut ja miettinyt. Jospa mammalomalla jaksaisi vähän ommellakin eikä vain vyöryä paikasta toiseen :D Voimia ja tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Saituri minussa pakottaa tekemään kaikesta mahdollisimman pitkäikäistä ja mulla on Pikkusiskon aikaiset imetysvaatteetkin vielä normikäytössä. Oon koittanut tehdä semmosia "luukkuja" niihin että voi pitää muutenkin. Ja näihin raskausaikana ommeltuihin oon lisännyt sentin pari sivusaumoihin ja joistain vielä rypyttänyt etukappaleen sivusta vatsan kohdalta kasvuvaraa. Sitten kun vatsa on kadonnut (sekä vauva että syömä) voin ottaa sivusaumoista pari senttiä sisään ja tadaa! :D Imetysoptio taitaa olla kaikissa jonkunlainen. Ymmärrän hyvin ettei tuu ommeltua, kun käyt vielä töissäkin! Minä kun oon nuorimman kans kotona niin helpommin onnistuu. Odotan kyllä aika innolla, että pääsen tästä vatsasta eroon vaikka raskausajasta pidänkin. Sulle myös jaksamista ja lisävirtaa sinne äippälomalle! :)

   Poista