keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ruusuhuivista monitoimimekko

Mekko on odottanut pääsyään blogiin, koska en tykännyt kuvista jotka tätä varten otettiin. Menköön nyt sitten kuitenkin, kun en saa aikaiseksi otatettua uusia. Täällä on hieman kuvistapoikkeavat maisemat tänään, sillä lunta tuli eilisen illan ja yön aikana varmaan parikymmentä senttiä! Minä tykkään talvesta ja lumesta :)


Verson Puodin Ruusuhuivi-trikoota tilasin mustavalkoisena muistaakseni metrin verran. Inspiraatiota kangas haki tovin mutta koska tarve oli - tein tällaisen. Tämä tällainen on nimeltään monitoimimekko. Se on tehty MIWin pohjalta. Mekossa on imetysominaisuus ja vatsankasvuvara mutta mielestäni onnistuin toteuttamaan ne niin, että mekkoa voi pitää vaikkei imettäisikään ja vatsankasvuvara on todettu tarpeelliseksi muulloinkin kuin raskausaikana :D

Imetysoptio on toteutettu tuplayläosalla ja ajatuksena on nostaa alimmaista kangasta ja laskea ylintä. Musta trikoo miehustan alla on kierrätetty vanhasta paidasta. Alimmainen kappale yltää juuri rintojen alle ja sen helmaan on ommeltu kuminauhakuja. Miehustakappaleen kaavaa kuosittelin silläviisiin, jotta madalsin pääntientä avonaisemmaksi niin ei tarvitse niin kauheasti venytellä kangasta. Framilon- huolittelu takaa sen, että pääntie ei venyttelystä huolimatta lörpähdä.


Vatsanahkojen venyttelyn mahdollistaa sivusaumoihin etukappaleen puolelle tehty - tattadaa! - Framilon- rypytys. Kaavoitusvaiheessa en luonnollisestikaan ottanut tätä huomioon, mutta ompeluvaiheessa etuhelmasta rypytyshommiin kadonnut parisenttinen tasoitettiin ammattimaiseen tyyliin takakappaleen puolella saksilla :D

Mustasta trikoosta tehtyyn helmaresoriin ja hiharesoreihin lisäsin kaverilta pöllityn idean - pitsit. Ne pitää vaan tikata näemmä koko matkalta kiinni hihaan, nyt ne ovat vain päistään ja keskikohdalta muutamalla pistolla kiinni. Meinasin kikkailla pitsin kanssa enemmänkin mutta kerrankin hillitsin itseni. Mukava mekko tästä tuli ja harva se päivä päällekin eksyy :)

Lopuksi vielä tämänpäiväisiä tunnelmia. Ihana ilma ollut ja aamupäiväisen ulkoilun lisäksi oli ihan pakko käydä vielä näin illasta pienellä kävelyllä. Pakkanen oli kiristynyt aamuisesta noin miinus viidestä asteesta jo yli kymmeneen pakkasasteeseen ja kyllä oli heleppo hengittää! Kunhan Pikkusisko nukkuu, niin ajattelin istahtaa sohvaan Toisenlaisten äitien seuraan kädessä höyryävän kuuma glögimuki. Seuranani on toki noin kolme koneellista puhdasta pyykkiä odottamassa viikkaamista mutta ei anneta sen häiritä ;)



4 kommenttia:

  1. Kaunis mekko! Tämän myötä minäkin lämpesin ruusuhuiviin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo mikä kunnia! Kiitos Millamari :) Kieltämättä tässä on jotain sellaista, etten itsekään aivan hullaantunut mutta mustavalkoisen suurena ystävänä tilasin silti.

      Poista