keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kaavakokeilua jouluisissa tunnelmissa

Ostin joku aika sitten Kärkkäisen sikapäiviltä Metsolan timanttimekon. Sitä oli jäljellä vain kokoa 86/92, mikä oli meidän kirpulle melko reilu. Niinpä sulautin yhteen kaksi kaavaa. OB:n Toffee ja ostomekko yhdistettynä näyttää tältä. Mekossa on taskut sivusaumoissa ja ne vaativat jonkinverran merirosvopuhetta asennusvaiheessa. Ompelujärjestykseni oli täysin järjetön ja ratkojalle oli käyttöä ihan kiitettävästi. Lähempää tarkastelua ne eivät kestä vieläkään mutta tämä onkin koevedosmekko.Kanttaukset toteutin hieman eri tavalla kuin yleensä, tässä resoria on enemmän nurjalla kuin oikealla puolella. En tiedä miten tämä tehtäisiin oikeaoppisesti mutta itse toteutin sen niin, että saumuroin resorin ja mekkokappaleen oikeat puolet vastakkain ja käänsin resorin ikäänkuin kaksinkerroin nurjalle puolelle ja ompelin kaksoisneulalla päältä. Samalla tyylillä vetelin sekä pääntien ja hihansuut. Pääntie on myös aivan liian tiukka vaikka avarsin pääntietä kaavoitusvaiheessa.

Summa summarum, en ole mekkoon tyytyväinen mutta onhan se silti söpö Pikkusiskon päällä :) Ompasin mekon kaveriksi myös tonttulakin, jota hän ei suostunut kauaa päässään pitämään. Tämä on sanottu miljoona kertaa aiemminkin mutta taivastelenpa minäkin kuinka hankalaa on saada tärähtämättömiä kuvia tällaisesta ikiliikkujasta! Ei sitten minkäänlaista intoa poseerata.


Trikoo on Marimekon ysmyiltä ja se on paksua ja huonosti joustavaa. Sitä on metrikaupalla, joten olisiko teillä ideoita mitä siitä voisin tehdä? :) Tonttulakkeja ainakin aion tästä tehdä, mutta kun ei meillä päitäkään ole kovin montaa niin kangasta jäisi reilusti muuhunkin. Ideat kommenttiboksiin, eikös juu?

2 kommenttia: