torstai 20. marraskuuta 2014

Hyvää ja helppoa kotiruokaa

Tonnikalapihvit ovat olleet kokeilulistalla jo pitkän aikaa. Tänään ne toteutin. Resepti on hyvin simppeli mutta näen tässä hienoja variaatiomahdollisuuksia :) Se on täältä mutta laitanpa sen vielä tähänkin:

Tonnikalapihvit

2 prk tonnikalaa vedessä (meillä oli öljyssä ja minusta toimi ihan niinkin)
0,5 - 1 dl korppujauhoja
4 rkl kermaviiliä
mausteita (itse laitoin paprikajauhetta, pasta rossa- mausteseosta, pippurimixiä ja sitruunapippuria)
1-2 kananmunaa

Sekoita kermaviili ja korppujauhot sekaisin, anna turvota. Valuta tonnikala. Sekoita tonnikala kermaviiliseokseen ja mausta. Lisää kananamunat. Paista 200-250- asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Itse pidin pihvejä 200- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Tonnikalapihvit saivat seurakseen sitruuna-valkoviini- pussikastiketta (yäk), perunamuusia ja eilisen mytevynyttä vihersalaattia :D



Keksin käyttää suuria piparimuotteja pihvien teossa ja se osoittautui hyväksi liikuksi, sillä yleensä varsin vetelästi ja vastentahtoisesti ruokapöytään raahautuva ekaluokkalainen tuntui piristyvän kovasti siitä, että sai valita syökö tähdenmuotoista vai sydämenmuotoista ruokaa. Vaikkakin hän itselleen tyypilliseen kohteliaaseen tapaan ilmoittikin maistettuaan ruoan olevan hyvää mutta hän ei vain satu tykkäämään ;) Lautanen silti tyhjeni suhteellisen kivuttomasti ja rohkenen näiden vuosien kokemuksella sanoa, että tämä oli siis varsin kelpo apetta.

Pikkusisko päätti jälleen tehdä elämästä mielenkiintoista ja aktivoida äitiä kieltäytymällä syömästä ruokaansa dramaattisesti yökkäämällä. Silti tyttö puisti päätään raivokkaasti, kun kysyttiin menetkö pöydästä pois. Sama vastaus tuli, kun varmisti söisikö hän vielä. Kun tajusin tarjota ruokaa omalta lautaseltani, tyttö aukaisi suunsa ammolleen ja namnamittelikin vielä syödessään. Kyllä, ruoka oli täsmälleen samaa omalla lautasellani. Lautanen oli toki itselläni isompi ja tummansininen, liekö se ruokahalun herättävä ero ollut sitten siinä.

Ilmeisesti raskauteni vaatii jotakin mustikoiden sisältämää ainesosaa, sillä olisin halunnut tehdä ompeluleirillä saamaani uskomattoman herkullista mustikkahömpsäystä (joka kai mustikkahyveenäkin tunnetaan) jo eilen mutta yksi oleellinen ainesosa puuttui. Oli siis tyydyttävä mustikkakukon ja - hyveen sekasikiöön, jonka sävelsin useasta eri reseptistä ja luovuutta apuna käyttäen. Varsin herkullista siitä tuli ja Metallimiehellekin jäi, vaikka kahden ystävän kanssa laitettiinkin ensin suut makiaksi. Koska ukko on osannut valita näin laadukkaan naisen elämänkumppanikseen ei hänellä voi olla huono maku ;), joten hänen lausuntonsa keittiökokeiluistani on aina se, joka painaa eniten. Hän sanoi kukon olevan melkeinpä parempaa kuin tekemäni mustikkapiirakka, joka tehdään samalla ohjeella kuin täältä löytyvä omenapiirakka, johon ohje on siis äidiltä opittu. Samainen piirakka on kerännyt kehuja monelta muultakin. Katson onnistuneeni ensimmäisessä mustikkakukko-kokeilussani vaikka kuvaa minulla ei siitä nyt ole tarjota.. Teenpä joskus postauksen herkusta aivan erikseen :)

Siitä huolimatta että eilen herkuttelin mustikkakukolla, halusin sitä hömpsäystä yhä edelleen.. Puuttuva ainesosakin oli kaupasta haettu, joten pistin leipoen. Tai sekoitellen, sillä tämä lukeutuu superhelppoihin ja nopeisiin jälkiruokiin ja on kaiken lisäksi ihan uskomattoman hyvää. Ohje on täältä mutta muokkasin sitä hieman. Tässä oma versioni:

Mustikkahyve

250g mustikoita 
3/4 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl talkkunajauhoja
2 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa

Pinnalle:

1,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl fariinisokeria

Sekoita kohmeisiin mustikoihin sokerit ja talkkunajauhot. Vatkaa kerma. Sekoita kerma ja maitorahka mustikoihin. Minä sekoitin kaiken käsin paitsi vispikerman, vatkaimellakin varmasti voi sekoittaa, jos haluaa. Paista kaurahiutaleita ja fariinisokeria miedolla lämmöllä pannulla niin kauan, että hiutaleet saavat hiukan väriä. Koristele valmiit annokset kaurahiutaleilla.


Herkkuhetkiä lukijoille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...