torstai 13. marraskuuta 2014

Heppatytölle heppoja ja rusetteja

Isosisko on, kuten 99% muistakin ikäisistään, heppatyttö. My Little Ponyt rokkaa tykimmin ja kaikki muukin heppa-aiheinen on lähellä tytön sydäntä. Itse olen myöskin parantumaton heppatyttö vaikka viimeisimmästä ratsastusreissusta taitaa olla jo jotain kahdeksan vuotta aikaa. Majapuun Kamomillaheppa- trikoosta syntyi ihan ensimmäiseksi Pikkusiskon 1-vuotismekko, joka löytyy täältä. Kankaan jämät sitten hakivat ideoita ja oli monta kertaa jo leikkuupöydälläkin mutta päätyi kuitenkin aina takaisin hyllyyn. Tämä setti syntyi jokunen viikko sitten muistaakseni siksi, että välttelin jotain tarpeellisempaa ompelutyötä ;) Pahoittelut, että kuvat ovat ihan tärähtäneitä ja näinollen sumeita. Sen siitä saa kun kiireessä näpsii.


Hame ja sukat (!?) on vakiotoive kankaasta kuin kankaasta kun Isosiskolta kysytään. Hameet on kesällä okei mutta talvella osoittautuvat vuosi toisensa jälkeen varsin epäkäytännöllisiksi siinä vaiheessa, kun kiskotaan toppahousuja jalkaan. Silloin se tyhmä hame ei suostu asettumaan nätisti housujen alle ja aaaaaaarrrgggh vannotaan tytön kanssa kuorossa, miten minä en aio tehdä enään ikinä yhtään hametta eikä neiti aio todellakaan pitää mokomia. Nämä hetken mielessäpitäen tein hameen, jonka sullominen toppahousuihin on todellakin maksimaalisen hankalaa. Se on se idea ja inspiraatio, joka iskee eikä siinä käytännöllä ole mitään sanomista.

Pussihameeseen silmäilin ohjetta Karkelot- blogista. Kamomillahepan lisäksi tarvittiin vuorikangasta ja se onkin kierrätysmateriaalia. Minun äidin vanha ruskea-valkoraidallinen t-paita. Rusetti-idea iski kesken työn ja siihen ohjeen kurkkasin Tehtaamo- blogista.


Kamomillaheppaa jäi häiritsevän kokoiset ja muotoiset tilkut ja ajatus setistä tuli mieleeni. Sainkin juuri ja juuri t-paidan miehustakappaleiden yläosat ja hihat leikattua jäljelläolevasta kankaasta. Valkoinen trikoo on niinikään kierrätyspakkomielteeni hedelmä: minun vanha toppi. Kaavana paidassa on OB:n Bias Stripes, jolla on aiemmin syntynyt t-paita, joka löytyy täältä. Lyhensin paitaa, kun muistin että se on tosi pitkä mutta vieläkin se jäi turhan pitkäksi. Isosiskolla on nimittäin tapana kiskoa paidat niin alas kuin mahdollista ja housut vastaavasti niin ylös kuin mahdollista :D Kuvien otossa meni hyvä tovi (ja hermot), kun tyttö aina kiskoi paidan hameen päälle..


Setti oli mieluinen ja äiti ärsyttävä, kun ei antanut vaatteita käyttöön ennenkuin on kuvat otettu ;)

2 kommenttia: