maanantai 1. joulukuuta 2014

DIY seinähylly ja ensimmäisen adventin viettoa

Voi, miten mukava viikoloppu meillä oli! Täyttä touhua mutta paljon saatiin aikaan :) Osan meidän puuhasteluista paljastan tässä mutta osa jää myöhemmäksi. Meillä on ollut keittiön seinällä epämääräinen tyhjä tila, joka on huutanut täytettä. Halusin siihen jonkun hyllyn mutta en perinteisiä "kelluvia" seinähyllyjä enkä vastarannan kiiskenä voinut antaa String Pocket- kiimalle valtaa. Useastakin eri syystä: hylly maksaa enemmän kuin mitä olen tässä tilanteessa valmis (tai kykenevä) maksamaan, just because ja vaihtoehto, joka löytyi sopi paljon paremmin tilaan. Hylly oli myös todella edullinen, sillä kustannukset jäivät noin kahteenkymmeneen euroon. Siinä on minun lempimateriaaliani eli puuta ja se on made with love. Kyseessä on tietenkin do it yourself- hylly made by my handyman <3

Hyllyyn on olemassa ohjekin ja mikä parasta - se on myös teidän lukijoiden saatavilla! Ohje hyllyn tekemiseen löytyy Kodin Kuvalehden nettisivuilta (KLIK!). Metallimies siis toteutti hyllyn tuon ohjeen mukaan ja hän raportoi ohjeen olleen looginen ja helppo. Ohjeessa puhutaan mäntylaudasta mutta oikeampi nimitys sille olisi mäntyinen liimapuulevy, jota meilläkin oli. Pyörörima otettiin vähän vahvempana laatuna, 23- millisenä. Nailonnaru on Löytö-Palasta ostettua vaate- ja sisustusompeluun tarkoitettua, sillä missään muualla ei ollut mustaa nyöriä tarjolla enkä jostain syystä halunnut kirkkaansinistä, huomio-oranssia tai valkoista lipputangonnarua :D Nyörin paksuus on meillä 4mm. Koska nyöri on alunperin vaatteisiin tarkoitettu, se antaa hieman periksi, mitä esimerkiksi pyykkinaru ei tee mutta ajateltiin sen olevan silti tukevaa, koska se on kuitenkin kudottu ja paino jakaantuu niille aika tasaisesti. Hyllyn funktio on kuitenkin vain kannatella kauniita tavaroita, ei niinkään koko kahviastiastoa. Kaikkia tarvikkeita jäi vähän, joten nyt kuumeisesti mietitäänkin mitäs kivaa niistä keksittäisiin nikkaroitavaksi :)


Minä tykkään tästä hyllystä ihan mielettömän paljon. On mulla vaan kätevä ja ihana mies, kun mulle tämmöisen teki. Voi rakkaus! Hyllythän voi halutessaan maalata mutta minä ehdottomasti halusin niiden jäävän puunvärisiksi. Mänty tosin tummuu ajan kanssa mutta hyllynhän voi maalata vaikka sitten myöhemmin, jos puun tummuminen käy häiritsemään vaikkakaan se tuskin ihan hetkessä tapahtuu. Laitoin hyllyyn pikaisesti esille jotain mitä nyt satuin pikaisesti löytämään mutta tällaisen hyllyn kauneus piileekin minusta juuri siinä, että tavaroita voi vaihtaa fiiliksen ja vuodenajan mukaan. 

Eilen leivoin ensimmäistä kertaa Saaristolaisleipää. Ohje on täältä.
Ohjeesta poiketen minulla oli kolme litran vetoista astiaa ja aivan mainiosti se leipä jakaantui kolmeenkin astiaan ja mahtuivat yhtäaikaa uuniinkin. En voidellut vuokia mutta sainkin ne sitten raaputella irti leivistä.. Onneksi tein kertakäyttöisiin niin sain helposti hajotettua kartonkiset vuoat leipien ympäriltä pois. Ohjeessa kehotetaan laittamaan leivät tekeytymään pariksi-kolmeksi päiväksi viileään mutta tein kompromissin ja pistin kaksi leipää pakkaseen ja jätin yhden tuoreeltaan syötäväksi :) Todella maukasta leipää, täytyy sanoa! Ohje oli minusta hyvä ja selkeä.

 

Pikkusisko rakastaa katsoa, kuinka monitoimikone sekoittaa taikinaa ja vaatii aina päästä leipomishommiin mukaan :) Sujuvasti kääntyi suolapaketti suupuoli alaspäin äidin esimerkkiä noudattaen. Onneksi kaatonokka oli kiinni!Koska on ensimmäinen adventti ja se kauan odotettu joulukuu alkaa huomenna, niin katsoin tänään jo aivan aiheelliseksi laittaa hieman joulua kotiin. Olohuoneen ikkunaan löysi tiensä meidän joulutähti ja tonttu hyllyn reunalle ihmettelemään talonväen touhuja. Olenpa minä tässä muitakin pieniä sisustusliikkuja toteuttanut mutta kerronpa niistä toisella kertaa. Sen verran sanon, että pienin muutoksin voi tehdä ison eron ja viihdyn täällä entistäkin paremmin nyt, kun ollaan pientä somistelua ja käytännön asioitakin saatu tehtyä. Liekö kodin sisustus onkaan koskaan valmis? Kun toinen pää on valmis alkaa se ensiksitehty tuntua jo vähän kulahtaneelta ;) Meillä olisi ihan sitä varsinaista remontointiakin luvassa, sillä alakerran parketti on jo kovia kokenut. Se kuitenkin saa odottaa rahakkaampia aikoja ja sillä aikaa tehdään sitä pienempää pintaremonttia ja sisustuksellisia toimia, joilla lisätään omaa viihtyvyyttä ja tehdään kodista meidän näköinen. 

Perjantaina hain postista paketin, joka piti sisällään tämmöisiä ihania pussukoita ja paketeita. Se on minun ikioma joulukalenteri! En tiedä kuka sen on minulle koonnut, sillä tämänkin kalenterin tekijä on ottanut osaa salaiseen joulukalenterivaihtoon, joka meidän ompeluryhmässä järjestettiin. Itsekin tein kalenterin mutta enpä kerro minkälaisen tai kenelle, sillä se pysyköön salaisuutena niin kauan kuin mahdollista ;) Huomenna saan avata ensimmäisen luukun, jännää!


Kalenteriin täytettä sai myös Isosisko. Pikkusisko on vielä niin pikkuinen sisko, että päätettiin vielä tänä vuonna jättää hänet kalenterin ulkopuolelle. Kalenteri on jo vanha eikä niin hivele silmää mutta menköön nyt vielä.. ensi vuodeksi sitten uusi, kun pitää kahden edestä taskuja täyttää :) Kuvan kalenterista löydät täältä. Ostettiin Lego Friendsin Disney Princess- sarjaa yksi paketti, jonka Metallimies jakoi osiin. Ideana on, että ekasta luukusta tulee ohje ja seuraavista järjestyksessä aina pieni paketti osia. Ne sitten kootaan ohjeen mukaan ja jouluaattona voi leikki alkaa kun viimeisetkin osat laitetaan paikalleen. En olisi itse hoksannut tehdä tätä noin järjestelmällisesti mutta onneksi mies hoksasi! Nyt myös kerrotaan ihan rehellisesti kalenterin olevan meidän kokoama. Viime vuosina tontuilla on ollut näppinsä pelissä ;)


Ensimmäisen adventin kunniaksi leivoin Pirkan ohjeella marenkipipareita. Lisäksi keittelin saman lehden ohjeella chiliglögiä. Ensiksimainitut olivat hyviä mutta jälkimmäistä tuskin tulee toista kertaa tehtyä. Se ei juuri maistunut glögille, ainoastaan tuoksui hieman. Chilistä seurasi vain kauhea närästys. Hyviä glögiohjeita otan mielelläni vastaan :)


Hyvää ensimmäistä adventtia ja joulukuun ensimmäistä päivää <3

2 kommenttia:

  1. Mä oon kans kattonut tuota ohjetta joskus sillä silmällä, mutta koska meillä ei ole ihan noin aktiivista porakonemiestä, niin ostin sen Stringin silloin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tuosta hyllystä päivä päivältä enemmän. Ihan tyhmä tyhjä tila ollut siinä, miten sitä onki silmä sietänyt :D

      Poista