torstai 16. lokakuuta 2014

Sämpylöitä

Kakut ehkä taittuu mutta pullat ja sämpylät ei. Pullat on rumia, sämpylät niin kovia ettei hammas pysty. Kyllä ne tuoreena menettelee mutta dagen efter tekevät vahinkoa kiilteelle. Nyt kokeilin helppoa sämpyläreseptiä, jota varten ei tarvinnut ottaa leivontapöytää esiin tai jauhottaa koko keittiötä. Käsinkin tämän taikinan olisi voinut tehdä mutta näin mielummin sen vaivan, että kaivoin yleiskoneen kaapista. Taikina levitetään siis suoraan pellille eli siltä ärsyttävältä pyörittelyltäkin säästyy!

Ohje on - tattadaa - Kinuskikissan sivuilta. Aivan ohjeen mukaan en mennyt sillä minulla oli ihan tavallisia sämpyläjauhoja vaikka ohjeessa nimenomaan vannotaan Myllärin sämpyläjauhoseoksen nimiin. Oikeastaan voi olla että leveilen ennen aikojani, sillä sämpylät ovat päivän vanhoja vasta huomenna :D


5 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
½ rkl suolaa
½ dl (oliivi)öljyä
12 dl (Myllärin) sämpyläjauhoseosta
00aa2.JPG
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa lopuksi kädellä, kun taikina muuttuu paksummaksi. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa levy veitsellä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä vielä 20 minuuttia.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Taita sämpylät leikkauskohdasta paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti