lauantai 18. lokakuuta 2014

Herkkua viikonloppuun

Leivotuttaa! Maan mahottomasti leivottuttaa. Kun leivotuttaa, silloin leivotaan. Täytekakkuhommat siintää mielessä mutta ensihätään tein jotain tuttua ja jotain uutta. Nigella Lawson on nähdäkseni yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka todella osaavat ottaa kulinaarisista nautinnoista kaiken irti. Itse en kyllä itseäni kulinaristiksi tituleeraa todellakaan mutta perushuttu on hyvvää. Mitään etanoita en ala syömään vaikka Nigella ne olis kokkaillut, pthyi! Jokatapauksessa tämä Crustless pizza oli tämän sävellyksen pohjana. Olen tehnyt tätä joskus aiemminkin ja tykännyt. Metallimies sai tätä nyt ensimmäistä kertaa ja Isosiskokin kehui tykkäävänsä (muistutan, että tämä on kunniamainnoista parhain!).



Alkuperäisellä reseptillä saa yhden pienehkön pizzan tehtyä mutta meidän perheessä pienehkösti ei syö kukaan, kun tosissaan aletaan syömään :D Niimpä triplasin reseptin ja se riitti pellilliseen. Jauhoina käytin sekä vehnäjauhoja että grahamjauhoja. Juustoraasteesta osa on parmesaania, nam. Päälle täräytin pepperonisiivuja ja tonnikalaa. Lopputulos on vähän kuin pannaripizzaa. Tekisi mieleni teille tähän se my style- resepti laittaa mutta ei tullut mittailtua kovin tarkkaan ja äkkiseltään nuo määrät triplana tuntuvat isommilta kuin mitä käytin.

Tässä kuitenkin resepti kotimaisella:

1 muna
reilu 1,5dl vehnäjauhoja
2,5dl maitoa
suolaa
2,5dl juustoraastetta

Sekoita muna ja vehnäjauhot. Lisää maito ja suola. Kaada joukkoon juustoraaste. Yksinkertaisena taikina sopii tavalliseen piirakkavuokaan. Uuniin 200 astetta ja anna pelkän pohjan paistua 30min. Ota pohja pois, laita haluamasi täytteet ja juustoraastetta pinnalle ja paista pizzaa vielä pari minuuttia.

Jälkkäriksi tein mansikka-vaniljapiirakan, koska satuin aiemmin päivällä näkemään meidän pakkasessa olevat mansikkarasiat, jotka johtivat mansikkahimoon. Resepti on täältä ja tähän en muuttanut mitään. Aplodit siitä. Täytyy sanoa, että tämä oli yksi parhaista koskaan maistamistani marjapiirakoista. Jos tykkää makeasta ja vaniljaisesta niin ihan ykkösresepti. Pohja oli rapsakka ja täyte iiiihanan pehmeä.


Koska kertaus on opintojen äiti, suora lainaus alkuperäisestä reseptistä Onnelasta- blogista:

Sydänystävän murotaikina
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnähiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

Täyte:
200 g vaniljarahkaa
1 dl vaniljakastiketta (Valio vaahtoutuva vanilja 9%)
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

200 g mansikoita (pakaste)
1,5 rkl perunajauhoja

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita vesi nopeasti joukkoon. Ota sitten puolet taikinasta ja painele se vuokaan. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja apuna ja yritä jättää reunat melko ohuiksi. Paista pohjaa 175 C:ssa 10 minuuttia. Sillä aikaa, kun pohja paistuu, voit valmistaa täytteen. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään sileäksi massaksi. Sekoita perunajauho mansikoihin. 

Huom. Itse käytin puolikkaita mansikoita. Ne ovat sopivan kokoisia tällaisessa piirakassa. Jos sinulla on pakkasessa vain kokonaisia marjoja, voit silti pilkkoa niitä. Ota ne huoneenlämpöön 15 min ennen käyttöä. Tämän jälkeen ne on helppo paloitella terävällä veitsellä. Tuossa ajassa ne kuitenkaan eivät vielä sula liikaa vaan ovat kohmeisia, jolloin niitä on helppo käsitellä. Lisäksi perunajauho on helpompi sekoittaa kohmeisiin marjoihin.
Ota pohja uunista ja ripottele mansikat sen pinnalle. Kaada sitten täyte marjojen päälle. Paista nyt piirakkaa vielä n. 30 minuuttia kiertoilmauunissa ja tavallisessa 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista, jotta täyte ehtii hyytyä.

Kokkeilkkaapa teki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...