tiistai 9. syyskuuta 2014

Pullukan uusi paita

"Keskivartalolihavuudesta" kärsivälle tarvitaan paitoja jotka joooouuustaaaa. Tämä trikoo on sellaista vähän liukaspintaista, tosi napakkaa ja joustaa ihan loputtomiin. Viskoositrikoota? Ostin palan palapaalarista silläkin uhalla ettei oikein näyttänyt minun kankaalta. Koska ostin tämän kesällä, tästä piti tulla sellainen nokkela vesiputouspääntiellä varustettu hihaton paita mutta suunnitelmia täytyi vähän muuttaa, kun ilmat kerkesivät viiletä.

Kaavana on MIWin paitakaava pienillä kikkailuilla joita en nyt voi mitenkään muistaa tähän, koska tämä paita on ompaistu kasaan hiha- ja helmakäänteitä lukuunottamatta viikkoja sitten ja leikoin tämän vielä yöaikaan mielettömässä hurmostilassa. 


Halusin tehdä paitaan imetysominaisuuden, jotta ei jäisi raskauden jälkeen määrittelemättömäksi ajaksi käyttämättä, koska olen todennut että imetysaikana todellakin on hirmu kätevää käyttää imetysominaisuudella varustettuja paitoja. Vesiputouspääntien ehdottomasti halusin toteuttaa mutta vähän toivomisen varaa siihen jäi. Valitettavasti kangas ei laskeudu aivan niin kauniisti tuosta edestä kuin olisin toivonut. Alla oleva musta kangas on minun vanhasta t-paidasta leikattu MIWin yläosalla ja se päättyy heti rintojen alle. Leikkasin ilman saumanvaroja tajuamatta, että musta kangas ei joustakaan kuten miehustakangas. Niinpä se jäi hieman kinnaamaan tuolta kainaloiden alta ja vetää ikävästi "vesiputousvaraa" ryppyyn. Alimmainen kangas on siis se, missä mainitsemani imetysominaisuus piilee - sitä nostamalla löytyy maitobaari. Miehustakankaan pääntie on taas niin löysä ettei sitä juuri venytellä tarvitse imettääkseen. Ainoa ajatusvirhe tuli siinä, että alla oleva musta imetyskaistale päättyy todellaki juuri rintojen alle ja päällikankaan pääntie on niin avonainen, että kumartuessa paljas vauvavatsa pilkistää kaula-aukosta :D Nooooo, pelaapahan tuuletus ja mammahousuthan siihen vedetään elegantisti vatsan päälle.


Framilon-obsessio iski jälleen tätä paitaa tehdessä ja rypytystä löytyy jälleen sivusaumoista. Ajattelin, että antaisko se sitä vatsankasvuvaraa vähän. Hihat oli pakko jättää 1/2- mittaan, sillä kangasta oli niiiiiiin naftisti, että piti aivan tosissaan käyttää mielikuvitusta, jotta sain sen riittämään. Pääntiessä on Framilonia takakappaleen osuudelta mutta etukappaleelta käänsin sen vain kaksoisneulalla päältä ommellen.

Tähän mahtuu melko varmasti muhkeakin massu ja sehän se tulee aivan taatusti olemaan mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät :D Kuvissa Ruutin yksiön rakennusviikkoja on takana 17+2.

PS: tukka on ohuenohuita vaaleampia raitoja lukuunottamatta omassa värissä. Onko vähän tylsä hei? Mitä sille tekis, ehdotuksia?

8 kommenttia:

 1. Kiva paita! Minkähänlainen sen alakappaleen pitäs olla että imetys onnistuis mut maha ei vilkkuis, mutta nostaminen tapahtuis helposti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! :) Oiskohan semmonen Mamalicous-tyypinen, että siellä reunoilla on ne "tissiraot" :D Siis että se kappale on semmonen ylhäältä täysleveä mut alhaalta keskeltä kapeampi ja sit ne alakulmat tavallaan pois. Sitte vois jäädä maha piiloon mutta tissin sais sieltä sivusta tavallaan. Harkittin semmosta mutta iski laiskuus :p

   Poista
 2. Kiva paita !! Tämä alati kasvava vyötärö tuo kyllä omat haasteensa pukeutumiseen :D ja tukkaehdotus ! Liukuvärjäys ? Latvat vähän vaaleammalla ? Helppo pitää yllä kun oma väri päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jostain syystä tämä päälliosan maantieväritys ahdistaa eniten mutta liukuvärjäys sillätavalla päinvastoin näyttäis varmaan vähän tontulta. Pitääkö tähän lie sitten tehä paksumpia raitoja vielä vaaleammalla?

   Poista
  2. Ois seki kiva ! Ja ehkä jopa vielä tummemmalla sävyllä ohuita raitoja sekoittaa mukaan :)

   Poista
  3. Meillä on Metallimies hoitanut mun hiustenraidoittamisen sillä hupulla (hysss, ei saa kertoa kenellekään ;)) ja sen paksumpia se ei kyllä ala tekemään ku pitäis se huppu jättää pois. Ääää, ehkä mun täytyy joku kaveri pestata. Kauhia kriisi iski tästä tukasta nyt :D

   Poista
 3. Kaunis paita! Paljon onnea rakenteilla olevasta yksiöstä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aika paljon nopeampaa menee tämä odotusaika, kun on yksi pieni touhuamassa jaloissa. Aivan hirvittää!

   Poista