tiistai 30. syyskuuta 2014

Peikkotytölle Keijumaijaa

Isosisko oli syntyessään kuin pieni peikkotyttö, Ronja Ryövärintytär, pitkässä sotkutukassaan. Teki hyvin äänekkäästi selväksi ettei syntyminen ollut ollenkaan hyvä vaihtoehto lämpimässä kohdussa köllimiselle. Yhä edelleen tyttö tuo mielipiteensä äänekkäästi esille ja kulkee pitkässä sotkutukassaan. Keijuista hän kuitenkin kovasti tykkää.

Verson Puoti teki taas kerran temput ja tyhjensi tilin. Yksi ostetuista kankaista oli Leena Rengon suunnittelema Keijumaija- joustocollege. Tyttö itse valitsi tämän itselleen (ja seitsemän muuta mutta yhteen oli tyytyminen..) mutta mallinsuunnittelun teimme yhteistyönä. Kaavapohjana on OB:n Roundabout ja pääntien muotoa sekä huppua lainasin OB:n Happy Trio:sta. Tunikasta tuli tytölle todella mieluinen ja itsekin tykkään niin paljon, että voi olla että joudun tekemään itsellenikin vastaavanlaisen.Kaavaa muokkasin siten, että pidensin sitä reilusti. Sivusaumoja levensin reilusti hieman vyötärön yläpuolelta lähtien, jotta sain pussihelman. Taskujen kohdan katsoin jostain OB:n kaavasta, jonka nimeä en kertakaikkiaan muista. Pääntien piirsin Happy Trion mukaan ja tunikan kauluksen tein ihan vain pätkäisemällä samaisen kaavan hupun poikki. Hihoja en muokannut muutoin kuin lyhentämällä, jotta sain pitkät hiharesorit. Meinasin vuorittaa kauluksen ja tehdä taskupussit ihan vain simppelisti pinkistä trikoosta mutta onneksi muutin mieleni. Kauluksessa on nepparikiinnitys, napit on ommeltu ihan vain koristeeksi. Taskut on tehty laiskimmalla mahdollisella tavalla, eli ne koostuvat siis vain yhdestä taskukappaleesta. Taskujen kokokin on sellainen, että ei siellä salaisuutta kummempaa säilytetä mutta se on pyykinpesua ajatellen pelkästään hyvä asia ;) Helmassa on kuminauha.


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva paituli! Kivan mallinen ja sopii tytölle. Tämä (kin) verson kuosi on ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Verson kankaisiin on kyllä mennyt eniten rahaa meikätytöllä.. En sen tarkempaa summaa ilkeä ajatella ;)

   Poista
 2. OI miten ihana malli, tahtoo itselle samanlaisen! Kaavoitappa tuo kaulus vaikka leirile niin ompelen siellä oman ;)

  VastaaPoista