perjantai 19. syyskuuta 2014

Jemmatunika ja siksak-leggarit

Joku aika sitten tilattiin kimpassa Verson Puodista ja tilaus piti sisällään mm. metrin verran turkoosia Jemma-trikoota, joka kaverin kanssa puolitettiin. Millään se kangas ei meinannut muotoutua ideaksi mutta sitten puoliväkisin aloin tekemään. Kaavoja selaillessani totesin, että pitäisi viitsiä jäljentää niitä lisää. Pikkusiskolle ei ole kuin leggarimallin housukaavoja ja vaikka niitä eniten käytetäänkin, olisi silti hyvä olla kaavat ihan tavallisille collegehousuillekin. Samoin yläosien kaavat alkavat olemaan jo turhan pieniä ja liian monesti käytettyjä. Jemman silppusin  OB:n Toffee kaavalla, jolla olen tehnyt Pikkusiskolle viime jouluksi joululiivarin. Muistelin kaavan huippuleveäksi mutta en sitten tohtinut lähtä kaventelemaan.. Onneksi en kaventanut, olisi tullut ahdas! 

Ylempi nappi vinksahti vähän vinoon, tässä vielä korostuu entisestään. Pitänee vähän siirtää.

 

 Mietin pitkään mitä pientä piristystä keksin tunikaan ja viimein se idea tuli pääntien kanttauksesta ylijääneestä resorikantin pätkästä. Rypytin resorikantista pääntielle keskiedulle ja hihansuihin tuollaiset frillat. Pääntien rypytykseen oli pakko lisätä mustat napit, koska lopputulos oli vähän valju ja pappimainen ;) Hihansuut kanttasin kireälle niin, että sain ne vähän pussittamaan. Muuten tämä on ihan basic - tykkään kovasti.


 

Mekon kaveriksi tutulla Ruusunpuna- kaavalla siksak-leggarit. Kangasta jäi hienostelutakista yli, ja juuri ja juuri sain siitä legginssit leikattua, kun jätin lahkeensuut kääntämättä ja leikkasin ilman saumanvaroja. Nämä on koossa 68cm ja neidillä on ikää jo yli vuoden :D Legginsien valkoinen ei ole aivan niin kirkkaanvalkoinen kuin tunikassa mutta ylemmäisen kuvan sävyt ovat kyllä aivan sitä ihtiään. Näissä alemmissa vastaa todellisuutta paremmin.

2 kommenttia:

  1. Nätit vaatteet ja typykkä on suloinen <3 Jemma on kyllä ihana kangas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nene :) Se on aivan yks lemppareista. Onneksi sain sitä just punaisena ja mustanakin ;)

      Poista