sunnuntai 10. elokuuta 2014

Paratiisia syksyyn

Leena Rengon Verson Puodille suunnitelemasta Paratiisin puutarhasta on olemassa montaa eri väriä. Itselläni on punaisesta Paratiisi- joustofroteesta mekko ja meidän ompeluryhmäläiseltä saamani body, joka on ruskeasta Paratiisi- joustiksesta tehty. Muut aiemmin julkaistut värit ovat vielä hankkimatta ja koska ne ovat tosi suosittuja, niin varmaan jäävät saamattakin. Ehkä kestän :) 

Puoti teetti vastikään Paratiisia kahdelle uudelle materiaalille: joustocollegelle ja trikoolle. Trikoota (pinkkiä!) ostin ompeluryhmäläisten kanssa kimpassa ja metrin pala on hyllyssä vielä odottelemassa sitä täydellistä visiota. Joustocollegelle en syttynyt aivan heti, koska vihreä värivalintana ei aivan ollut minun mieleen. Kangasaddiktiksi en kuitenkaan voisi itseäni tituleerata, ellen kakkoslaatuisen erän saapuessa myyntiin (halvemmalla hinnalla tietenkin) olisi olllut napsusormeni kanssa paikalla täyttelemässä virtuaalista ostoskoria. Mitään visiota ei ollut mutta tuumailin, että siitä tulisi viimeisen päälle soma jumpsuitti Pikkusiskolle ja Isosiskokin värin varmasti kelpuuttaisi, sillä mielestäni näytän itse hieman oksennustautiselta vihreässä. Sehän on siis selvää, että palasta tuli kuin tulikin itselleni tunika/mekko! :D


Kokeilin MIW-kaavaa tähän ensimmäisen kerran (Kiitos L!) ja ihan kiva tuli. Pieniä muutoksia varmastikin joutuu tekemään mutta en ole ihan kaikkia vielä paikantanut, että mihin ja minkälaisia. Ei vain aivan istu. Hupun suhteen en ole päättänyt, että tykkäänkö vai enkö. Hupun suuaukko on jotenkin mielestäni ahdas. Tai keskietusauma liian pitkä. En tiedä, tätä täytyy pohtia :D Hihat meinasin jättää 3/4- hihoiksi mutta leikkelin sitten kuitenkin yksinkertaiset resorit niihin. Ja unohdin tietysti leikatessa lisätä kääntövaran hihansuuhun, joten niistä tuli just ärsyttävän mittaiset. Voi olla, että leikkaan ne pois ja laitan vaikka kanttauksen tilalle. Helmassa on vain käänne ja kaksosneulaommel päällä. Olisikohan pussihelma ollut kivempi? 

Yllättävää oli, että väri ei teekään minusta ihan niin sairaan näköistä kuin itselläni oli käsitys. Kuvassa en ole aivan hehkeimmilläni (raskaus ei tee kaikista hehkuvia, valitettavasti) mutta en kuitenkaan aivan yrjötautisen näköinenkään, vai? :D Jospa tämä väsymystauolla ollut rakas harrastuskin saisi taas tuulta purjeisiinsa. Tietäisi vaan minkäväristä pikkuvaatetta alkaa ompelemaan!

4 kommenttia:

  1. Hei ,ihana väri ja kiva tunika. Minusta helma on hyvä juuri tuollaisena...pussihelma ehkä pidempään malliin? Itse olen väljentänyt huomattavasti tuota huppua. Kaava on muuten kiva ja hienot ohjeet muokkaamisesta. Olenkin itse ihan tuon kaavan unohtanut....täytyypä tehdä vaikka huppari syksyksi odottelemaan.

    VastaaPoista
  2. Tämä on todella kivan näköinen ja sopii sinulle! Itse en ole saanut huppua muokattua mieleisekseni, muuten kaava on todella hyvä.

    VastaaPoista