sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kirppislöytöjä ja muuttopuuhia

Joskus käy meikäläiselläkin mäihä. Sellainen kävi, kun ompeluryhmässä, johon kuulun, virisi keskustelu tuplarattaista ja niiden tarpeellisuudesta, kun on lapsia pienellä ikäerolla. Mielipiteitä oli puolesta ja vastaan mutta suurin osa oli sitä mieltä, että tuplarattaat olivat hyvä ja tarpeellinen ostos. Toiset liputtivat peräkkäin istuttavien rattaiden puolesta ja arvatenkin myös rinnakkainistuttavien rattaiden puolestapuhujia riitti. Itse halusin säilyttää tavalliset yhdistelmävaunut ja mahdolliset tuplat laitettaisiin niiden rinnalle. Vauvan nukuttaminen pihalla olisi omasta mielestäni helpompaa "yksöis"rattaissa mutta vastaavasti koko porukan ollessa liikenteessä, kaksi istumapaikkaa olisi ehdoton vaatimus, kun ikäeroksi nuoremmille tulee vain 1v 9kk. Kuten lähes aina käytäntö sanelee (lapsi)perheen arkea tässäkin asiassa..

Meidän koti on kahdessa kerroksessa, mikä minusta tarkoittaa aika paljon hukkaneliöitä. Sisätilasäilytyksessä, portaiden alla, meillä on Pikkusiskolle käytettynä hommatut Emaljungan Duo Edget ja toisia rattaita ei tänne enään haluttu tilaa viemään, kun ei sinne alle sentään kaksia rattaita mahdu. Sovittiin siis, että tuplat ostetaan, kun löydetään niin edukkaat, että niitä raskii säilyttää ronskisti kuistilla. Lämmintä varastotilaakaan meillä ei ole saatavilla ja kylmävarastokin on niin ahdas ettei sinne tuplia saa mahtumaan.

Niinpä, (nyt päästään siihen mäihään!) kun eräs ompeluryhmäläiseni vinkkasi nähneensä Muhoksella kirpputorilla sikahalvat Emmaljungan tuplat (olen tässäkin asiassa vähän merkkiuskollisuuteen taipuvainen), olin innosta piukeana. Seuraavana aamuna otin puhelun Kirppis Kamulle ja pyysin rattaista kuvaa. Vaunuissa kerrottiin olevan kuomussa hieman kosteuspilkkua ja kuvasta näin, että turvakaari puuttuu mutta, kun sain vahvistuksen, että rattaat todelakin maksoivat vain 20€ (!!!) varasin ne. 

Värinä näissä on musta mutta kuomu on vain tosi haalistunut. Malli on ahkeran googlettelun tuloksena ehkä Cerox?
Perjantaina, Metallimiehen kotiuduttua töistä, karautin Muhokselle rattaita hakemaan. Hakumatkaa kertyi edestakaisena melkein 300km. Paluumatkalla kuitenkin koukkasin kyytiin vielä sitterin ompelukaverin vauvalle, joten matkasta oli tupla(tripla?)hyöty :) Parasta maakuntamatkailussani oli, saavutetun hyödyn lisäksi, se että sain matkustaa yksin. Väänsin autostereot täysille ja kuuntelin tietenkin Stam1naa ;) Raskauksien rasittama huonokuntoinen selkäparkani ei neljän tunnin autossaistumisesta ollut kovinkaan innoissaan mutta pääkoppa sai tarvitsemaansa tuuletusta.

Rattaiden kuomu on täysin hengetön. Se ei pysy siis oikeen missään muussa asennossa, kuin alhaalla lerppuen, ellei käännä heittoaisaa niin, että kyytiläiset olisivat naama menosuuntaan. Kuomun kangas on myös kovasti auringon haalistama. Paikkakunnalla on lastentarvikeliike, jossa tiedän olevan myös huoltopalvelun ja ajattelimmekin käydä sieltä kysymässä, josko saataisiin vaunuihin turvakaari ja vaikka tekstiilejä myöten uusi kuomu. Kun rattaiden ostohinta jäi noin alhaiseksi niin voi korjauskuluihin satsata enemmän. Rattaat vietiin toistaiseksi varastoon odottamaan korjausta, pesua ja öljyämistä, sillä eihän tässä vasta mennä raskaudessakaan kuin viidettätoista viikkoa :)

Rattaiden lisäksi kirpputorilta tarttui mukaani kanssaompelijan tekemiä ihanuuksia. Metsolan kankaista tehdyt kolme bodya ja terälliset potkuhousut huutelivat niin isoon ääneen, että pakkohan ne oli kotiuttaa. Koska ei vielä tiedetä, kumpaa sorttia vatsassa köllii, olen pyrkinyt ostamaan (ensisijaisesti olen toki pyrkinyt olemaan ostamatta mutta koska se ei aina onnistu..) sellaisia värejä, jotka käy kummalle vain riippuen mihin yhdistää. Nämä oli tosi siististi ommeltuja! Aivan kateellisena katsoin ;) Kokona näissä kaikissa oli 68cm mutta olisivatkohan OB:n kaavoilla tehtyjä, sillä olivat sen verran reiluja, että menevät vielä meidän pikkutirri-Pikkusiskollekin.


Kirppuilun ja oman ajan lisäksi ollaan tehty talonsisäisiä muuttoja. Meillä on siis yläkerrassa pesutilojen lisäksi makuuhuoneet, kolme kappaletta. Yksi (toinen lastenhuone) on tähän asti ollut minun ompeluhuoneena. Pikkusiskon vaatteita on säilytetty siinä huoneessa, koska vaipanvaihtopiste, ts. hoitopöytä, on ollut siellä myös. Nyt, kun uusi perheenjäsen on jo matkalla, haluttiin Metallimiehen kanssa saada meidän makuuhuone hetkeksi ihan vaan itsellemme ja tietysti totuttaa tuleva pieni-isosisko nukkumaan yksin. Paljonpa vaati totuttelua - neiti oli kuin kotonaan samantien ja nukkui yön heräämättä, kuten tähänkin asti. 

Tässä on kaikki minun joustavat. Anböliivobol! Hyllyssä vihdoin tädin lahjoittamat kankaatkin, pääasiassa collegepaloja. Joustamattomat lähtivät varastosäilytykseen.
Minun ompelupiste ja kangashylly saivat siis siirtyä meidän makuuhuoneeseen. Ovat siellä siihen asti, että vauva syntyy ja sitten täytyy varmaan vallata pieni pala alakertaa :) "Sisustus"puuhat (lainausmerkeissä siksi, koska en pidä itseäni kummoisena sisustajana) ovat vielä pahasti kesken, sillä muuttopuuhien ohessa on läpikäyty kaappeja ja kirppistavaroiden pinot valtaavat huoneita yhä kasvavissa määrin eikä meillä ole tarvittavia huonekalujakaan vielä. Ostoslista on yhtä pitkä kuin tilitapahtumien lista ja toistaiseksi saadaan vielä säästöpossua kartuttaa ennenkuin päästään puutteita täydentämään :D


Ompelupöytänä minulla toimii aivanliianpieni Jyskin David- atk-pöytä, josta on näppäintaso otettu pois. Koneita on hieman siirreltävä ommeltaessa, mikä ärsyttää minua suuresti. Tuoli on mummulasta saatu ikuisuusprojekti, joka, kuten kuvasta näkyy on osittain hiottu ja on ollut sitä jo useita vuosia. Työpiste vaatii ehdottomasti lisää valaistusta ja varmaankin sellainen seinälle kiinnittettävä spotti olisi paras vaihtoehto. Ompelupöydän vieressä on minun ufo-laatikko. Siellä on keskeneräisten lisäksi myös korjaamista tai parantelua odottavia vaatteita. Vastaavanlaisiin laatikoihin pakkasin joustamattomat kankaani ja kärräsin varastoon.

Nyt täytyisi kaiken suunnittelun (maalausta myöskin luvassa :D) ohessa ehtiä vähän tehdäkin ja siitä kirpputoripöydästä ajattelin huomenna aloittaa.  Kysyn vaan, mistä tätä tavaraa ja vaatetta oikein riittää, kun ruukaan kaksi kertaa vuodessa kaapit käydä läpi ja viedä tarpeettomat kirppikselle myyntiin ja aina sitä vaan riittää. Onkohan mulla joku osteluongelma?? :o

Tässä saldo kolmen ihmisen vaatekaapeista. Varastossa on lisää ja kaappeja vielä penkomatta! Ei taida pari viikkoa kirpparipöytää riittää..

Liitutaulutarralla toteutettu viikko-ohjelma Isosiskon huoneen seinällä.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, leppoisaa sunnuntaita! :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä nuo rattaat on varmaan ceroxit, koska ovat hyvin samannäköiset kuin meidän rattaat :) Jostain luin vinkin, että sen kuomun voi mahdollisesti kiristää kun ottaa siinä kuomussa olevan mustan mutikan pois ja siellä alla on ruuvit niin niit kiristämällä. Meillä on muuten just sama, ärsyttävä vika meidän rattaissa ja Pasi ei oo muistanut testata, että onnistuisko kiristäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä on toiselta puolelta jo irti se vastinkappale ja ilmeisesti koitettu kiristää. Toiselta puolelta on irtoamaisillaan se. Onneksi on aikaa :)

      Poista