torstai 5. kesäkuuta 2014

Pandat laukussa

Kuten kaikki naiset, rakastan laukkuja. Ja kenkiä. Kenkiä en osaa tehdä (tai tämäkään ei oikeastaan ole täysin totta, sillä olen kyllä valmistanut kenkiä eräässä nimeltämainitsemattomassa firmassa mm. Suomen armeijan tarpeisiin) mutta jonkinnäköisen laukun osasin tehdä. Ohje ja tietysti kaavat ovat Suuri Käsityökerhon lehdestä numerosta 2/2004. Ihan orjallisesti en ohjetta noudattanut, se ei oikein sovi minun kapinalliseen luonteeseeni. Liekö sen takia en saanut sitten yhtä kappaletta passaamaan semmoisenaan eiiiiii sitten millään. Nipsnaps, pala saksilla pois ja jo passasi :D Pohjakovikkeen yritin laittaa mutta meni ne kuuluisat hermot siinä hommassa, joten kassi jäi vaille kovikkeita. Ynnäilin vähän, että laukku ei mikään järjettömän isokokoinen ole ja sinne on tungettava yllättävän paljon tavaraa (koska vauva), niin se tuskin mitään kovikkeita tarvii, koska muoto pysyy yllä ihan vaan siksi, kun se on ääriään myöten täynnä vaippaatuttipulloavaihtovaatettakosteuspyyhettälompakkoavesipulloa ja sen semmoista. Muutaman päivän koeajo osoitti ynnäilyni täysin totuutta vastaavaksi.


Pandapuuvilla on Finlaysonin ja ostettu naamakirjan Kangashamstereista. Musta panama-puuvilla on Löytö-Palasta. Vuorikankaana jotain randomia harmahtavaa puuvilla, joka on sekin Löytö-Palasta ostettu. Palalaarikamaa. Nämä olivat jo valmiiksi kaapissa marinoitumassa, eli mitään ei tarvinnut tähän projektiin ostaa. Myös vetoketju löytyi varastoista, kunhan vain lyhentelin sen sitten määrämittaan. Selvää on, että tämä työ lähti valmistumaan hetken mielijohteesta. Meni hela dagen ja jo aiemmin mainitut hermot monta kertaa mutta hähhää, sainpahan valmista aikaan.


Aivan kommelluksitta ei minun käsistä synny mitään. Leikkasin tietenkin ensin pandat pää alaspäin. Katosta roikkuen. No eiiiiiiiiii, vaan ihan lattialla istuen leikkasin mutta pandat meni päät alaspäin. Pakko olla rehellinen, että kyllä minä siinä käytin tehokasta ompeluaikaa kiroiluun. Leikkasin sitten uudet kappaleet, onneksi oli kangasta mitä leikata.


Tykkäsin, että kaava oli kiva ja helposti muunneltavissa. Tämän laukun korkeus on semmoiset 30cm ja to do- listille menee tehdä isompikin laukku samalla kaavalla. Pidemmät olkahihnat olisivat myös käytännöllisemmät. Kyllä minä tästä laukusta tykkään :) Sori vaan, oli niin mahoton kiire saaja valamista, että silittäminen ja lankojen kunnollinen päättely jäi toisarvoiseksi asiaksi ja sepä näkyykin näistä kuvista kivasti.

2 kommenttia: