torstai 29. toukokuuta 2014

Saunatakista huppariksi

Aika varmasti sain jo otsikolla huomionne arvon lukijat ;) Jo aiemmin esittelemäni Apilatakki jäi vähälle käytölle, koska minusta se vain näytti saunatakille. Päivänä eräänä sain aatoksen, että ompelisin sen edestä kiinni ja muuntaisin huppariksi. Viimein tartuin tuumasta toimeen. Ratkoin napit irti ja yksinkertaisesti ompelin napitusvarat suoraompeleella päällekkäin kiinni. Huppari ei näyttänyt hupparilta ilman leveää helmaresoria. Kankaiden yönä tilasin Hannan Kankaasta resoripaketteja ja yhdessä niistä oli perusvärejä. Apilakankaan sinistä resoria ei ollut mutta minusta tämä sopii aivan yhtä hyvin. Olisin laittanut resorit myös hihansuihin mutta paketissa olleet resorit olivat 30cm pätkiä ja se meni helmaan kaikki. Näinkin on ihan hyvä. 

Tässä on lähtötilanne, eli "ennen"-kuva.


Ja, tadaa! "Jälkeen"-kuva olkaatten hyvä. Tässä näkyykin tuo laiskan naisen ratkaisu eli napitusvarojen "poistaminen". Taustalla näkyvässä uima-altaassa ei sentään jäitä ole vaikka vähän nämä ilmat viilenivätkin ;)


Hupparista tuli lemppari. Tällä kaavalla toteutan varmasti muitakin huppareita. Sen verran teen muutosta tähän kaavaan, että pääntietä avarran edestä hieman (nousee kurkkuun inhottavasti) ja ehkä pari senttiä kavennan kaavaa, koska olen itsekin kaventunut siitä, kun tämän kaavan piirtelin ja apilatakin tein. Pituutta hupparilla ei tarvitse olla ihan näin paljoa mutta koska takissa oli taskut, en viitsinyt lyhentää helmaa, koska sitten helmaresori olisi alkanut suoraan taskujen alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti