maanantai 5. toukokuuta 2014

Reseptejä testattu, kiloja hankittu!

Vappu tuli ja meni, munkkeja on vielä. Tein tänä vappuna munkkeja toista kertaa elämässäni. Viime vappuna tein niitä, jotka pudotetaan lusikasta rasvaan ja tänä vappuna pyörittelin käsin rinkulamunkkeja. Tänä vuonna otin reseptin Kinuskikissalta, viime vuotisen reseptin alkuperää en enään muista. Tein litrasen taikinan ja munkkeja tuli nelisenkymmentä. Esteettisyydestä oli jälleen tingittävä mutta maussa ei ollut mitään vikaa ;)

Vapuksi leivoin myös kolmen raaka-aineen brownies-piirakkaa, jonka ohjeen otin täältä. Sen verran jatkoin ohjetta, että sivelin piirakan päälle paistamisen jälkeen vielä reilun kerroksen Nutellaa ja sulatin Maraboun Dubbelnougat- patukan ja piirtelin epämääräisiä kuvioita piirakan pintaan. Idea tähän on kopsattu Kinuskikissan nougatpalojen kuorrutteesta. Olihan se namia! :)


 

Meillä oli kaveripariskunta iltaa istumassa viikonloppuna. Saunottiin ja pelailtiin Trivial Pursuitia (tosiaankin vaan pelailtiin, kun ei meistä kukaan tiennyt tarpeeksi voittaakseen ja kello yksi yöllä oli pakko pistää pillit pussiin :D) ja tietysti syötiin. Sovittiin, että meiltä tulisi suolainen syötävä ja he toisivat mukanaan makeaa herkkua. Lisänä napsittiin sipsejä ja karkkia. Meinasin ensin tehdä Kinuskikissan chili-tonnikalapiirakan mutta suunnitelmat muuttuivat ja päädyinkin tekemään Kinuskikissan Kananpojan piirakan pienillä modifikaatioilla. Arvatkaahan vaan muistinko ottaa piirakasta kuvaa.. Noh, hyvää se oli!

Pohjaan laitoin ohjeessa mainitun Blå Bandin kastikejauheen sijasta Old El Pason Cheddar Dip Mix- jauhetta. Sen lisäksi kauraleseet korvasin vehnäleseillä, kun niitä sattui kaapissa olemaan. Fileesuikaleet korvasin suikaleiksi leikkaamillani broilerin sisäfileeillä, jotka paneroin tämän ohjeen mukaisesti. Paneroin siksi, kun me syötiin ruoaksi yksi päivä itse tehtyjä ranskalaisia ja edellämainitun ohjeen mukaisesti paneroituja broilerin sisäfileitä, ja sekä fileitä että panerointivärkkejä jäi. Eihän sitä sieltä piirakan sisästä huomannut kuitenkaan :) Täytteeseen laitoin Arlan Curry&Chili-ruokakermaa kastikejauheen tilalta. Liekö olisi ollut vieläkin parempaa alkuperäisen ohjeen mukaisesti mutta meille kelpasi näin.

Kuva lainattu netin syövereistä

Kuva lainattu netin syövereistä


Viikonloppuna ehdin myös ompelemaan. Satoa eksyy tänne sitä mukaa kun ehdin päivittämään. Pääsin lääräämään kotikemistinkin hommissa ja täällä meillä leijui melko vahva kloritin tuoksu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti