lauantai 3. toukokuuta 2014

Mustavalkomekko

Aikoja sitten Löytö-Palasta ostettu Nanson palatrikoo pääsi jo kertaalleen kahden kappaleen tunikaksi, kun iltarientoihin sitä tarvitsin. Tunika palveli tehtävässään mutta jotenkin se alkoi kotikäytössä tuntumaan valjulta. Sitä olisi joka tapauksessa pitänyt hieman kaventaa, joten kun sain idean käyttää sen toisin, annoin mennä. 


Aiemmassa postauksessa kerroin jäljentäneeni Elloksen hameen kellohelman ja yhdistäneeni sen painijanselkäyläosaan. Sama yhdistelmä oli käytössä jälleen tosin nyt tein ne raitarusettimekossa hieman haitanneet muutokset kaavaan. Sen lisäksi etuhelmakappaleessa on kaistale yläosan mustaa trikoota (Linneliltä tilattua), koska en raidasta saanut koko etuhelman leveyttä.Rinnan alla olevaan leikkaukseen surautin framilonia ihan aavistuksen venyttäen, niin sain saumasta napakan. Sen sijaan resoria en ilmeisesti osaa kanttauksiin enään venyttää tarpeeksi, kun kaikki tahtovat jäädä vähän lörpälleen! Tässäkin kädentiet ovat turhan löysät mutta pesu ja kuivatus kuivurissa toivottavasti napakoittaa niitä vähän. Helma on tässäkin huolittelematta mutta se on kyllä hyvä näinkin :)

Kuvausilma oli rapsakka pari astetta plussan puolella, joten ilman boleroa tarkenin vilukissana olla yhden kuvan ajan. Hiustyyliä ei sitten saa kopioida, koska olen sen huolella kotiäitiysaikanani kehittänyt ;) 
6 kommenttia: