torstai 15. toukokuuta 2014

Lisää liivimekkoja

Eipä ole juuri nopeampaa ompelusta kuin liivimekko. Tarpellinenkin vielä ja helposti yhdisteltävä. Pehemiältä tilatusta vaaleanpunaisesta Siiristä ja Myyrystä pitää tottakai saada mahdollisimman monta vaatetta. Isosisko sai samaisesta kankaasta jo taskutunikan, joten oli Pikkusiskon vuoro. 


 

Pohjana tässä mekossa on OB:n Blue Orange. Tätä tehdessä olin ilmeisesti niin luovissa tiloissa (ehheh), että unohdin kaavoitusvaiheessa tekemäni suunnitelmat toteuttaa, kun rätti oli paininjalan alla. Lisäsin etukappaleen taiteelle rypytysvaraa mutta unohdin sitten rypyttää! Tulipahan aavistuksen levämpi mekko sitten, onneksi ei liikaa. 

Kaavassa olevat poikkileikkaukset jätin etukappaleelta pois. Helman muotoa muutin myös taittamalla helmakappaleen kaavan rinnanympäryksen levyiseksi. Leikkuuvaiheessa leikkasin helmaa enemmän alaspäin leveneväksi ja sivuilta pidemmäksi kuin keskeltä. Niin vähän ettei sitä oikeastaan käytössä huomaa. Eikä muuten huomaa näistä kuvistakaan, koska ei tuo meidän kohta yksvee ole se pitkäpinnaisin posettaja. Nikon louskuttaa minkä ehtii mutta käyttökelpoisia kuvia on vain aniharva :)Resori on ostettu joko Hannan Kankaasta tai Löytö-Palasta. Mustan satiininauharusetin ompelin koristeeksi, kun mekko näytti vähän paljaalta ilman mitään härpäkkeitä. Oli tosiaan se rypytys tarkoitus tehdä tuohon keskiedulle.. Rusetti on minun vanhoista polvisukista! Tässä sen näkee, että kannattaa säilöä osia sukanvarresta, kun ei koskaan tiedä milloin sitä tarvitsee ;D


Takakappaleelle tein poikkisauman, että sain kankaasta säilöttyä yhden yhtenäisen palan, joka meni jo erääseen toiseen työhön. Isosiskon kevätjuhlaan pääsi tämä mekkonen ja hyvin siellä palveli!

4 kommenttia:

 1. Olikos se kaava muuten blue orange ja sit oli lime lemon se pitkähihainen? :) Kun ne on varmaan kankaiden mukaan laitettu ne nimet ja toisessa on sinisiä appelsiineja siinä kuvan kankaassa ;) Mutta joo, liivarit on kivoja, helppoja ja käytännöllisiä! Ja ne saa tehtyä siitä pienstäkin palasta kangasta :)

  VastaaPoista
 2. Mietinkin, että joku tuossa mättää kun kirjoitin :D

  VastaaPoista
 3. Kiva mekko ja muutenkin paljon kivoja juttuja sun blogissa, siispä liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Ida! Kiva, että liityit :) minäkin sinun blogia seuraan, kun tykkään että sulla on kiva tatsi ompelujutuissa.

   Poista