sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Klorittipaita kesäksi

Vihdoin minäkin tartuin klorittipulloon ja toin uimahallin tuoksun meidän kotiin. Näitä klorittitestailuja on näkynyt käsityöblogeissa jo aikapäivät ja halusin minäkin kokeilla :) Olen nähnyt myös kuosikankaita vaalennettavan kloritilla, esimerkiksi Leena Rengon Sampsukalle suunnittelemasta Tyttökaverit- kuosista, jossa on violetti pohjaväri, tuli tosi kaunis pinkki klorittikylvyn jälkeen. Itse en ole raaskinut omaa palaani vielä dippailla mutta houkuttaisi kyllä. 

Pahoittelut siitä, että olin niin luvattoman laiska etten viitsinyt silittää paitaa kuviin. Kuvat oli otettava kun tilaisuus tuli ja silittämiseen ei ollut aikaa. Pitäis aina hoitaa se silitys heti alta pois, kun viimeisen kerran vaatteen paininjalan alta pois ottaa. Yleensä näin toimin, tämän paidan kohdalla menin jopa päättelyssä siitä mistä aita on matalin..

Ensimmäinen klorittikokeiluni vielä odottaa pääsyään blogiin mutta tässä on toinen - lepakkohihapaita itselle kesää silmälläpitäen. Paidan kaava on kaupan paidasta piiretty ja aavistuksen muokattu, lähinnä pituuden osalta. Kangas on Löytö-Palan palalaarista. Kuvio yrittää esittää pantterikuosia, joskin superloonipala, jota käytin kuvion tupsutteluun oli hieman haastava ja kuvio pääsi osittain leviämään epämääräisiksi läiskiksi. Silti tykkään :) 

Erityisplussaa tälle tekniikalle siitä, että tällä saa elävöitettyä yksivärisiä kankaita, joita saa huomattavasti edukkaammin kuin (uutuus)kuoseja ja monikäyttöisempiäkin ovat. Tuskin jäävät klorittikokeilut tähän, ideoita on. 

Hyvää äitienpäivän iltaa!

4 kommenttia:

  1. Tosi kivannäköisen "kokeilun" olet saanut tehtyä. Mulla tekniikka odottaa vielä testaamista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Tässä oli oma jännityksensä odottaa mitä aika kankaalta paljastaa ;) kokeile ihmeessä!

      Poista