perjantai 25. huhtikuuta 2014

Siksakmekko rusettitwistillä

Kesä alkaa lähestymään ja hihat ompeluksissa lyhenemään! Tässä yksi, joka on ehtinyt käytössäkin jo olemaan ja mieluisaksi on osoittautunut. KVK:n musta-harmaa siksak-trikoo oli odottamassa lepakkohihapaidaksi tai vastaavaksi muuntautumista mutta toisin kävi. Kävin jokunen viikko sitten parin mammakaverin kanssa tuulettumassa ja perinteisesti törmäsin samaan ongelmaan kuin aina ennenkin - ei mitään päällepantavaa. Ommeltava oli. Ideavarkaissa kävin Made for Apes- blogissa, jossa oli linkinkin takana piileksivä iiiiiiiiihana rusettimekko. Sen lisäksi, että rusetti oli saatava omaankin mekkoon, on minun nyt myös saatava harmaita perhosia, jotka eivät kiinnostaneet minua lainkaan aiemmin. (Fun fact: pelkään perhosia kuollakseni. Lepattavat mokomat täysin arvaamattomasti ja ovat olevinaan söpöjä vaikka ovat hirmuisia ötököitä. Siivet niillä on kauniit mutta muuten hyi. HyihyiHYI.)
 
 

Minulle harvoin yksi riittää ja niin kävi tälläkin kertaa. Halusin lisää rusetteja! Toteutin siis halkiotyyppisen ratkaisun ruseteilla, joka ei kestä lähempää tarkastelua. Tämä on minusta kuitenkin hauska yksityiskohta, jonka toteutusta aion jatkossa hioa hieman katseenkestävämmäksi. Rusettimania on levinnyt myös Isosiskoon, joka hänkin haluaa kesätoppiin samanlaisen rusettiratkaisun. Pääntie ja kädentiet on huoliteltu framilonilla, helma kertaalleen käännetty ja ommeltu kaksoisneulalla. Kaavana on henkkamaukan pitkänmallisen topin perustalta piirrelty kaava, jota tähän taas muokkailin lisää.


 


 Kuvat on ottanut Metallimies. Hyvät kuvat ottikin! Se mies ottaa parempia kuvia vanhalla iPhonellaan kuin minä järjestelmäkameralla. Sillä on silmää valokuvaukselle, ei käy kieltäminen.

2 kommenttia: