tiistai 29. huhtikuuta 2014

Raitaa ja rusetteja

Olen joskus tilannut Ellokselta sellaisen kivan mekon, jota voi pitää monella eri tavalla. Se on trikoosta tehty, napakka, kellohelmainen ihanuus, jonka yläosassa on sellaiset leveät kangassuikaleet, jotka sidotaan miten halutaan mihin halutaan :D Sitä voi käyttää hameena ja sitoa ne suikaleet vyötärölle/lantiolle tai sitten nostaa hameen ylemmäs mekoksi ja sitoa nauhat joko rinnan ympärille tai niskan taakse. Minulla oli se ylläni pääsiäisenä, kun oltiin tyttöjen mummulassa eli minun kotonani vierailulla. Siinä piipahti kahvilla meitä morjenstamassa minun serkkuplikka ukonrähjänsä kanssa (terkkuja J ja K! ;)) ja serkkuni kysyi onko mekko minun käsialaani. No eipä ollut mutta siitä se ajatus sitten lähti ja kipinä syttyi :)Halusin mekkoon kuitenkin ihan kiinteän yläosan. Painijanselkätoppia en ole koskaan tehnyt ja niinpä päätin tehdä sellaisen yläosan. En jaksanut lähteä kaivelemaan kaapista toppia malliksi vaan piirtelin summassa. Tai no, käytin osviittana tavallisen topin kaavaa, jotta kainalo tulee oikeaan paikkaan jne. Helman jäljensin Elloksen mekosta pienin muutoksin, joskin jouduin kellotusta hieman vähentämään, jotta sain kankaan riittämään. Minulla on ihan alaston (iPhoneton siis) olo ilman taskuja ja semmoisen sopivan kokoisen (iipuhelin mahtuu kivasti :D) leikkelin harmaasta trikoosta, jota tilkkulaatikosta löysin. Samaisesta trikoosta tein selkään rusetin, joista on hyvää vauhtia tulossa minulle pakkomielle. Pitihän se nimittäin siihen taskuunkin vielä rusetti saada. 


Pääntie ja kädentiet on kantattu samalla trikoolla. Muotolaskos keskitakataitteelle täytyi ommella, koska kangas aina jää pussittamaan. Notkoselkääni en voi muokata mutta varmaan täytyisi jaksaa noita suosituimpia kaavoja kuositella, että saisi sen pois. Napit ompelin eilen iltapuhteiksi ja nappien värin valinnassa auttoi Metallimies, joka tietää fiksaationi keltaiseen <3 Helma on vielä huolittelematon, koska en osaa päättää mitä sille tekisin. Käännänkö, rullapäärmäänkö, jätänkö näin? Ehdotuksia?

 

Luulen, että tämä on yksi tulevan kesän suosikkimekoista :) Painijanselkäkokeiluun olen tyytyväinen, joskin sitä kyllä karsii muokata lapojen välistä vieläkin kapeammaksi ja olkaimia ehkä siirtäisin sentin-pari lähemmäs olkapäätä. Pääntietä voisi aurinkoa ajatellen avartaa, että pääsisi palamaan oikein kunnolla ;) Kellohelma puolestaan pääsisi paremmin esille viskoositrikoosta ommellussa mekossa, tämä jää aavistuksen pönöttämään. Kolttu on kuvissa silittämätön, koska oli kiirus saada päivänvalossa kuvat otettua. Voihan olla että helma asettuu paremmin silittämisen jälkeen.

2 kommenttia: