torstai 3. huhtikuuta 2014

Camp 2

Hui kauhistus kuinka aika rientää! Toteamus, jota erityisesti pienten lasten äidit hokevat. Minäkin maanantaina, kun Isosisko, minun isopieni esikoistyttäreni, täytti huikeat 7 vuotta. Voisin tähän muistella meidän ensihetkiä sen verran, että ne olivat siihenastisen elämäni sykähdyttävimmät hetket ja vasta silloin minun elämäni sai todella tarkoituksen. Olen ollut niin onnekas, että pääsin elämään noita ensihetkiä uudestaan noin kymmenen kuukautta sitten, mutta sehän onkin jo ihan toinen tarina ;)

Tässä kuvassa hieman vilahtaa, mitä Isosisko Camppiompeluksina itselleen sai..
Eskarilainen on pian pikkukoululainen, kun ensi syksynä tyttö aloittaa pitkän koulutiensä. Minusta on mukavaa, että ympäristö ja kaverit ovat jo tutut, kun leikki vaihtuu kirjoihin. Meillä oli maanantaina aika paljon ääntä, kun neitokaisen kolme eskarikaveria olivat juhlimassa syntymäpäiviä. Tarjottavaksi järkkäsin jäätelöbuffetin, koska vuosien kokemus on osoittanut, että kakku käy kaupaksi lähinnä aikuiselle väelle. Kolme jäätelömakua, kaksi kastiketta, erilaisia strösseleitä ja pienittyjä karkkeja oli tarjolla jäätelöannoksen kokoamista varten. Oheistuotteina keksejä ja mehua. Kauppansa teki ja sokerihumala saavutettiin. Kakun tein aikuisempaa väkeä varten, jota käy tässä pitkin viikkoa. Kakku ei tällä kertaa pääse blogiin, koska en ole yhtään tyytyväinen siihen. En ehtinyt sitä juuri suunnitella ja toteutusaikakin oli aika minimissä. Maku oli onneksi kuitenkin hyvä :) Ohjeet kakkuun jälleen kerran Kinuskikissalta. Pohjana sokerikakkupohja ja välissä appelsiinitäyte. Kuorrutteeksi värjäsin kermaa eri väreillä.

Syy, miksi kakkuun jäi vähän aikaa ja miksi en ole tännekään ehtinyt mitään kirjoitella on meidän ompeluryhmän viime viikonloppuinen ompeluleiri! Valmistelut nielaisivat ison osan meikäläisen vapaa-ajasta, koska halusin, että saan viikonlopun aikana käyttää varsinaiseen ompeluun mahdollisimman ison osan ajasta eikä sitten enään tarvitsisi miettiä, mitä tekee ja mistä kankaasta. Ajatuksena oli leikkoa paljon valmiiksi mutta loppuviimein sain vain yhden mekon leikattua valmiiksi. Onneksi leirisaldo valmistuneiden tuotteiden osalta oli kuitenkin vähän enemmän :)

Koska syntymäpäivävalmistelut oli pakko hyrskäyttää käyntiin, kun sunnuntaina leiriltä kotiuduin, en ehtinyt kuvata valmistuneita vaatteita ennenkuin ne jo menivät käyttäjiensä päälle ja pyykkikoriin. Onnistuneiden ompeluksien merkkihän se tietystikin on, mutta viivästytti luomuksien esittelemistä teille, hyvä yleisö :) Yhä edelleen jää osa bloggaamatta mutta naputtelen ne heti ensitilassa, kun tilaisuus tarjoutuu.

Uusimmasta Ottobrestä halusin ommella Pikkusiskolle Blue Orange- liivimekon, Lime Lemon- mekon ja Green Lines- ruttuleggarit. Liivimekko syntyi kaverilta ostetusta Tyttö ja nukenvaunut- velourista tummanruskein kanttauksin. Muokkasin mallia sen verran, että jätin poikkileikkauksen pois eli leikkasin kappaleet yhtenäisenä, koska en halunnut rikkoa kaunista kuviota. Tykkään tosi paljon. 

 

Mekko epäonnistui, koska en seurannut ohjetta :( Tein hölmöyksissäni hiuslaskoksia vaikka olisi pitänyt olla ihan "oikeita". Eikä kellot soineet siinäkän vaiheessa, kun kappaleet näyttivät kovin leveiltä vaan kanttasin pääntienkin ennenkuin hoksasin tyrineeni. Se odottaa keskeneräisenä jatkotoimia. Tällä hetkellä vaihtoehtoina on leikata kanttaus pois (ratkomaan en ala!), laskostaa tai rypyttää framilonilla ja lisätä leveä pääntieresori tai sitten roskapönttö. Kangas oli onneksi kolmen euron kirppislöytö, joten suurta taloudellista vahinkoa ei pääsisi syntymään vaikka jälkimmäiseen vaihtoehtoon päätyisinkin. Sitä en raakileena viitsinyt kuvata. Green Lines- leggarit tein kierrätysmateriaalista. Anopin entinen pitkähihainen sai uuden elämän :) Tämä kaava oli niin kiva, että varmasti käytän toistekin. 


Itselleni ompelin kaksi yläosaa ja legginssit. Kaverin kanssa päästiin kunnon ompeluflow:n valtaan vasta sunnuntaina, kun muut jo tekivät lähtöä. Oltiinkin viimeisten lähtijöiden joukossa. Silloin syntyi itselle mustavalkoraidallinen mekkotoppi (vai mikä tämä nyt lieneekään..). Kaavana käytin leirikassista löytynyttä H&M:n pitkähköä trikootoppia. Pidensin helmaa ja siirsin vyötäröä hieman alemmas (valmisvaatteet on tehty alle 170cm naisille, joten yli 180cm vyötärö todellakin on eri kohdassa :D). Oikealle puolelle lisäsin pussittavan taskun. Jätin siitä yläreunan kääntämättä, koska minusta se rullaantui kivannäköisesti. Saman tempun tein helmalle mutta voi olla, että se pitää vielä kääntää, koska se rullaantuu yllättävänkin paksuksi rullaksi käytössä. Käden- ja pääntie on kantattu samalla trikoolla mutta leikattu pystysuuntaan. Imetyskin tässä onnistuu, kun pääntie on avara ja antaa periksi. Kangas on Kärkkäiseltä ostettua mustavalkoraitaista trikoota. Legginssit on piirretty omilla mitoilla Mallikelpoisen ohjeilla. Kangas on Löytö-Palan palalaarista ostettua paksua trikoota, joka hieman muistuttaa farkkutrikoota mutta paksuudeltaan on kuten joustocollege. Koska kangasta oli naftisti, jätin tästäkin lahkeensuut kääntämättä. Toinen yläosa syntyi haasteen tuloksena. Koska Campilla oltiin, niin siellä tietenkin camppailtiin! :) Etukäteen oli tiedossa, että mysteeripaketti tulee sisältämään 1,3-1,5m kangasta, jotain tehostetta ja ehkä jotain framilonin pätkää ym. Aikaa oli 4 tuntia. Paketissa oli musta-turkoosiraidallista puuvillatrikoota, 40cm mustaa resoria, mustaa trikoota pieni pala, 3 turkoosia nappia ja pätkä framilonia. Minulla oli jo muutama suunnitelma valmiina, mutta kun paketin aukaisin kaverini sai sellaisen idean, että se oli yksinkertaisesti pakko toteuttaa. Hän ideoi maksimekon resoriyläosalla. Takakappaleelle tuli rusetti, etukappaleelle framilon-rypytys ja napit. Helma rullapäärmätty samaisen ompeluystävän saumurilla. Olkaimet on letitetty resorisuikaleista. Meillä oli muotinäytöskin ja ihan upeita luomuksia syntyi ihan jokaisen osallistuneen käsistä. Sen verran hieno oli idea, että se poiki kilpailussa toisen sijan! :) Toivotaan lämmintä kesää, jotta mekko pääsee käyttöön. Valitettavasti Blogger taas pilaa nämä kuvat, joten musta näyttää ihan ruokottomalta näissä kuvissa.. Pitäisi viitsiä etsiä se paikka, mistä sen automaattisen kuvien"parannuksen" saa raksittua pois.

Leirillä meni neitsyyskin. Nimittäin sellainen neitsyys, että ompelin Metallimiehelle ensimmäistä kertaa. Mukanani Joka tyypin kaavakirjasta piirretty miesten t-paidan L-koko ja äijän mitat. Autokangas on Pehemiän trikoota, musta trikoo Linnelistä. Pääntien kanttaus samaisella mustalla trikoolla. Pituutta lisäsin kolme senttiä. Jänskätti, että onkohan paita ollenkaan sopiva.. Oli kuin tehty Metallimiehelle! Niinkuin olikin :D Pistin isäpuolenkin sovittamaan paitaa, ja passasi hänellekin. Kun löytyy hänelle sopiva kangas, niin ommeltava on! :)


Kaiken kaikkiaan ihan upea viikonloppu :) Tapasin paljon ihania naisia ja nauroin itselleni moooooonta lisävuotta. Jopa kahvakuulatreeni ja juoksulenkkikin saatiin muutaman kanssaompelijan kanssa mahdutettua leiriaikatauluun mukaan. Kun leiri seuraavan kerran järjestetään, olen ehdottomasti mukana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti