sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Viikonlopun puuhasteluja ja muutama reseptikokeilu

Meidän viikonloppu on ollut touhua täynnä! Ompelukoneen ääreen en ole ehtinyt koko viikolla (!!) ja tätä Metallimieskin jo ääneen päivänä eräänä ihmetteli. Jouduin vastikään kasvokkain sellaisen asian kanssa, joka on viime viikot pitänyt minut kiireisenä. Totesin nimittäin samaa "tautia" potevan kaverin kanssa, että meissä on vähän sellaista hamsterin vikaa. Kangashamsteri saa tietenkin olla, mutta jos kankaiden lisäksi säilöö kaikkea muutakin epämääräistä, niin isossakin huushollissa loppuu kaappitila ennenpitkää. Olen siis ollut peppu pitkällä milloin missäkin kaapissa kaivelemassa ja kerännyt meille tarpeetonta tavaraa kirppikselle vietäväksi. Tämä projekti osoittautuikin tosi kivaksi! Melkein voin tuntea omankin oloni keventyvän, kun saan turhat karsittua nurkista pois :)

Kaappien penkomisen lisäksi olen hieman järjestellyt meidän keittiön kaappeja uuteen uskoon. Muuttaminen tapahtuu aina niin kiireessä ja kaaoksessa, että silloin ei välttämättä ehdi niin miettiä mitä olisi järkevää laittaa mihinkin. Tänne järjestelin kaapit vielä kaiken lisäksi raskaushöyryissäni, joten mitään logiikkaa ei ollut :P Arvasin siis, että järjestys ei tule olemaan pysyvä, ja nyt onkin sitten Metallimies taas keittiössä sormi suussa, kun mikään ei ole siellä missä oli ennen :D Iiiiiiso pino astioita odottaa hintalappuja ja meillä on jopa muutama tyhjä hylly keittiössä! Anböliivöbol. Nyt kun epämääräiset vajaat sarjat on karsittu pois, se oikea tarve on helpompi nähdä ja ostoslistalle laitetaankin sinistä Teemaa monien eri astioiden muodossa.

Myös Isosiskon huoneessa on tehty muutoksia. Hänellä on valkoinen, päästävedettävä "perintösänky", joka on ollut ainakin minulla ja minun serkuillani. Muut kalusteet ovat ruskeita (pähkinänsävyisiä, ehkä?). Tarkoituksena olisi tässä pikkuhiljaa katsella, josko löydettäisiin muutkin kalusteet valkoisina. Jokin hylly ja koulupöytä ainakin, hän kun aloittaa syksyllä ensimmäisen luokan. Isosisko sai meidän vanhan telkkarin omaan huoneeseensa, kun Metallimiehen mukana meille muutti isompi tv pari vuotta takaperin. Telkkari oli neidin huoneessa televisiotason päällä mutta koulupöydälle oli pakko tehdä tilaa. Televisio löysi paikkansa seinältä ja televisiotaso pääsiäiskokosta :P Samalla kiepsautettiin järjestystä hieman erilaiseksi. 

Kun kuuuuuuuukausia sitten kuulin, että on olemassa liitutaulutarraa, hommasin itselleni sellaisen samantien, koska pää alkoi samantien täyttyä hienoista ideoista. Pistin rullan kuitenkin kiireemmäksi aikaa kaappiin. Tänään sitten huolellisesti marinoitunut rulla pääsi tositoimiin! Isosisko alkaa olla jo sen ikäinen, että harrastuksia ja muistettavaakin on jo jonkinverran. Liitutaulutarra muuntautui siis seitsemäksi timantinmuotoiseksi kappaleeksi, jotka rullamitan sekä lyijykynän avulla sommittelin seinään mitenkuten suoraksi asetelmaksi. Lopputulos on kylläkin hieman Duudson-henkinen mutta mikään pohojalaaaasuuuuuden ilmaus tämä ei ole. Non timantteja, ettäs tiiättä :) Timantit ovat tietenkin viikonpäivät. Selvähän se, että kuvaa en hoksannut tästä projektista ottaa mutta läsäytän sen sitten johonkin toiseen postaukseen. Meillä ei ole mitään tiettyä linjaa sisustuksessa ja vasta pikkuhiljaa olen alkanut löytämään sen oman juttuni siinä, joten mitään sisustusjuttuja en sen kummemmin ainakaan vielä tässä vaiheessa ala postailemaan :)

Eilisen kevyt keittolounas - tomaattikeittoa.
Vaikken ole ommellut, olen päässyt toisen lempipuuhani pariin. Nimittäin leipomisen! Naistenpäivän kunniaksi pyöräytin Kinuskikissan Daim-muffinsseja. Liekö muffinssivuokani jo aikansa elänyt vai olisiko teflon-pinnasta huolimatta vaatinut voitelua mutta nämä jämähtivät kyllä melko tiukasti vuokaan kiinni. Osa irtosi enemmän yhtenä kappaleena ja osa vähemmän. Koska muffinssit olivat aika ruhjoutuneita, en jaksanutkaan alkaa herkkuja koristelemaan vaikka se alunperin tarkoitus olikin. Samasta syystä en sitten jaksanut muffineja kuvatakaan. Maku oli silti niiiiiiiin nami, että yhden kerrallaan syöminen osoittautui sulaksi mahdottomuudeksi ;)

Muffinssien kaveriksi toki pitää tehdä jotain suolaista. Jokin aika sitten surffaillessani törmäsin täydelliseksi kehuttuun pizzapohjaan. Pizzassa kai tämä parhaillaan olisi mutta sovelsin sitä nyt reseptiin, johon törmäsin tällä viikolla - Pizza Bunseihin. Pizzapohjan ohje löytyy täältä. Näitäkään ei voinut syödä vain yhtä! Lisäsin ohjeeseen sen verran omiani, että juustoraasteen lisäksi sirottelin mozzarellaköntin silputtuna pohjan päälle. Rulla olisi pitänyt saada käärittyä tiukempaan, jotta lopputulos olisi ollut hieman esteettisempi. Mukava ohje, jota voisi soveltaa monenlaisin täyttein. Internetin reseptitarjonta on kyllä loputon! :)


Mainittavan arvoinen asia tässä viikonlopussa on myöskin se, että eilen illalla pitkästä aikaa uskaltauduin juoksulenkille. Olen jo vuosia kärsinyt polvivaivoista, joille ei ole magneettikuvauksissakaan syytä löytynyt. Yleensä kipujen uudelleenaktivointi onnistuu juurikin juoksemalla, mutta silläkin uhalla on välillä kokeiltava kepillä jäätä. Juokseminen on ainoa liikuntamuoto, jota todella rakastan. Mitään pahaa sanottavaa en juoksemisesta keksi ja aina siitä tulee yhtä hyvä olo. Niin myös eilen. 

Hyvää alkavaa viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti