maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pandamekko ja raitapaita

Yrjö. Sillä alkoi meidän hiihtoloma. Jo aamulla Isosisko valitteli huonoa oloa ja jätti aamupalansakin syömättä.. päivän mittaan jaksoi kuitenkin touhuilla ja ruokakin maistui. Iltapäivästä päätin, että suunnittelemani kahdenkeskinen uintireissu jätettäisiin kuitenkin toiselle päivää ettei vain mennä tartuttamaan muitakin uimareita. Siinä sitten paukutettiin ovia ja osoitettiin mieltä, mutta pian jo posliinijumalaa puhuteltiin ja olin tyytyväinen etten antanut kiukkupyllylle periksi. Onneksi pistelin aamulla ahneuksissani Isosiskolta jääneen paahtoleipäpalasen omaan suuhuni, niin saadaan tämä tartuttamiskerroin maksimoitua. Tämä tauti kuulemma kiertää koko sakin valikoimatta onko lapsi vai aikuinen. Bring it on George! :D

Ennen kuin lerva lensi, kerettiin myö tehdä muutakin kuin tapella uintireissusta. Nimittäin ehdin silittää ja kuvata viimeisimmäksi valmistuneet ompelutyöt. Isosisko reippaasti auttoi minua kuvaamisessa, kun halusin omasta paidasta sovituskuvatkin. Kuvissa aito oikea kotiäitilook ;)


Kyllä vain! Se totisesti ON hiusdonitsi siellä tukassa, sävy sävyyn paidan kanssa :D Yhdeksänkytluku sydämessäin :PRaitapaidan violetti-valkoinen raitakangas on Pehemiältä. Kaavana tässä on Joka tyypin kaavakirjan raglanpaita, kuositeltuna omille mitoille (lähinnä tarkoittaa siis toistakymmentä senttiä lisää pituutta). Etukappaleen raglansaumat vaativat hieman lisäkuositteluja, koska jäävät aavistuksen pussittamaan. Liian vaatimaton rintavarustus siis :D Kaava on hieman mallia makkarankuori mutta onpahan tavoitetta! Imetysluukun halusin ja sen toteutus on vähän kökkö, kun luukun etureuna jää hieman ikävästi törröttämään mutta menköön. Ensi kerralla toteutan reunan toisin. Pääntien kanttasin samalla kankaalla. Helma ja hihansuut on vain käännetty. Sivusaumoista löytyy Framilon-rypytykset ja hihasaumoista samoin, mutta viimeksimainitut jäivät niin valjuiksi ettei niitä juuri huomaa.
Raidat kohdistuu! Jes!
Iiiiiihana keltainen pandakangas on Viljamin Puodista. Resori on ruskeaa ja ostettu Löytö-Palasta. Pandamekon kaavana on yläosasta ja hupussa Little Elephant kokona 68cm ja helma on itse piirretty, joskin mallia otin samaisesta Little Elephantista. Koska nämä mini-ihmiset keskittyvät kasvunsa osalta lähinnä pituuden lisäämiseen, järkeilin, että koko 68cm menee hyvinkin leveytensä puolesta pidemmänkin aikaa kunhan helmaa pidentää. Niinpä lisäsin mittaa muistaakseni 4cm ja sovitettaessa (tietenkään en muistanut kuvia ottaa!) helma ylsi noin polviin. Pandamekko odottaa siis aikaa, kun Pikkusisko kulkee jo pystypäin.

 

Tein pari pipoakin kevätkelejä ajatellen. Toinen niistä menee ehkä vastasyntyneelle ja isompi sopi juuri ja juuri Pikkusiskon päähän. Mitä sitä etukäteen käyttäjän päätä mittaamaan.. ;) Kolmannen saa vielä tehdä mutta sitä varten taidan ottaa huolelliset mitat. 

 

Meillä on laskiaispullaa syöty jo monta kertaa viime viikolla. Kaupan paistovalmiista pullista tehtyjä, koska olen luvattoman laiska pullaleipuri. Koska huomenna on se oikea laskiaistiistai (luulin sen olleen jo viime tiistaina :D) ja uimaan ei päästy, niin päätin, että nytpä leivon sitä pullaa sitten itse!

3 kommenttia:

 1. Kivat vaatteet,itsellä blogissa samasta kankaasta aikalailla samanlainen tunika pandasta koossa 128,käyhän kurkkaamassa :) Noi Panda kankaat on NIIN ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä pandat on ilmapalloineen kyllä tosi vetoavia. Viiksekäs setämiespanda on ehkä vähän creepy mutta menköön :P Käynpäs vastavisiitillä blogissasi!

   Poista
 2. Niin ja se blogini on http://mumintalo.blogspot.fi/

  VastaaPoista