tiistai 18. maaliskuuta 2014

Mekkoja tyttösilleni

Kesä tulee. Tulee se! Nyt, kun lunta tupruttaa ja aamuisin on ollut pakkasta reilusti yli kymmenen astetta, se tuntuu hieman kaukaiselta ajatukselta mutta aina se vain tulla jollottaa. Jottei se aivan pääse yllättämään (kuten talvi helsinkiläiset ;)) täytyy tietenkin kesäistä vaatetta ommella. Ariel-kangas on ostettu kirppikseltä jo aikaa sitten mutta se ei ole muuttunut visioksi sitten millään. 

Kuosi on minusta turhan levoton, eikä muutenkaan minuun iske mutta tyttö tykkää, sehän riittää :) Mihinpä se merenneito paremmin passaa kuin rantamekkoon? Sellaisen tein. Mukavan väljä, jotta märkä uikkari ei liimaa mekkoa vartaloon kiinni vaan antaa ilman kiertää, jotta kesä pääsee kuivaamaan. Pitkä, jottei märkä iho viilenny liiaksi, jos kesätuuli onkin viileähkö. Röyhelöhelma, joka ei perusteluja kaipaa ;) Simppeleistä simppelein mekko. Hihan- ja pääntien huolittelin saman kankaan kaitaleilla, helman jätin raakareunalle.


Tämä mekko tuo mieleeni kuvan. Siinä me pyöräillään uimaan ja Isosiskolla on tämä mekko päällänsä. Kesälipokkaat jalassa, pyöräilykypärä päässä, pitkä vaalea letti selässä keikkuen tyttö polkee hymyssä suin. Olkalaukun hihna kulkee rintakehän poikki ja laukusta löytyy tietenkin pyyhe. Ehkä pillimehukin :) Aaaaa, kesä tule jo!

Kaavana minulla oli OB:n Roundabout koossa 134cm. Leveyttä lisäsin yhden sentin verran keskietutaitteelle ja keskitakataitteelle, yhteensä siis neljä senttiä lisäleveyttä. Pituutta lisäsin niin paljon kuin kangasta oli. Hihat jätin tietystikin pois :) Huolittelukaitaleet leikkasin 4,5cm:n levyisenä ja saumuroin pääntielle ja kädenteille kaksinkerroin. Lopuksi tikkasin saumanvarat miehustaan, jotta sain siistimmän ilmeen. Helmaröyhelö on laskettu helman leveys x 1,5, leikattu 15cm:n levyisenä, hurautettu renkaaksi ja saumuroitu venyttäen kiinni.

Pikkusisko sai vielä pitkää hihaa. Metsolan Pupuja (by Leena Renko) jäi pupujumpsuitista yli ja jostain syystä se pala on huudellut hyllystä minulle. Nyt minä sen ompelin mekoksi ja pala, mikä kankaasta vielä jäi, meni tilkkulaatikkoon ja se muuntuu tilkkupeittomateriaaliksi vielä joskus. Kaavapohjana käytin paratiisimekon kaavaa. Empireleikkauksen jätin pois, koska halusin pitää kuvion yhtenäisenä. Hihoja muokkasin puhvien sijasta siten, että sain hieman pussittavat hihansuut. Levensin siis hihaa, jotta rypytysvaraa jäi. Sitä, miksi käytin rypyttämiseen framilonia enkä ommellut rypytyslankaa, en ymmärrä vieläkään. Olisi ollut paljon helpompikin niin! Neppari löytyy olkapäältä. Helma on takaa hieman pidempi ja helmakäänteen ompelin kaksoisneulan sijasta siksakilla. Vaihtelu virkistää! :) Tämäkin mekko on simppeli mutta juuri siksi tästä tykkään! Kangas on itsessään jo niin kaunista.


Tässä vielä sovituskuvaa pupumekosta vaikkei tästä kai tule hullua hurskaammaksi :) Pikkusisko ei malttanut nyt mallata yhtään. Vilahtaapa tässä Lillestoffin lintutrikoosta Isosiskolle tekemäni tunika. Tämä valmistui jo pitkästi ennen kuin tämän blogin kyhäsin pystyyn mutta ansaitkoon nyt maininnan, kun kerran sattui kuvaan. Lintutunikakin on tehty Roundabout-kaavalla. Pääntiellä keltainen resorikanttaus, hihansuut ja helma vain käännetty.


 Toinen mainitsemisen arvoinen asia kuvassa on Isosiskon jalassa olevat villasukat! Arvatkaapa kenen käsialaa :D Paljon kutoneet näkee heti, että tumpelon kutojan käsialaa ja ovatpa oikeassa. Minähän ne olen tehnyt. Pari talvea sitten kudotut. Tuli tosiaan aavistuksen reilut :D Kumpikin sukka on ihan uniikki luomus mutta kyllähän nuo pariksi tunnistaa. Minä tykkään näistä paljon ja itsekin käyttäisin tällaisia. Neulominen ei totisesti ole minun pala kakkua mutta aina välillä pitää saada vähän puikkoja heiluttaa :)


Olen ommellut nyt aika vähän mutta säästelen voimia (ja visioita!) kuun viimeisenä viikonloppuna olevalle ompeluleirille. Odotan sitä jo ihan intopiukkana! Kankaita olen jo katsellut, mitä voisin ottaa mukaan mutta selkeitä suunnitelmia ei muuten ole. Muutama ompelutyö olisi jonossa ennen leiriä, jospa viikonloppuna pääsisin Husqvarnan ja Brotherin kanssa viettämään laatuaikaa :) 

Meillä on huomenna Isosiskon ensimmäinen tanssiesitys ja siinä vierähtääkin käytännössä koko päivä. Aamulla esiintyvät kaksi kertaa ja sinne mennään taustajoukoiksi Pikkusiskon kanssa. Illasta on vielä yksi esitys ja silloin aion karata yleisön puolelle :) Tyttö on odottanut ensiesiintymistään jännittyneenä ja onhan se varma, että allekirjoittanut liikuttuu kyyneliin, kun näkee lapsen tanssidebyytin <3

Huomenna on viikko jo puolessa. Aurinkoisia päiviä lukijoille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti