maanantai 10. helmikuuta 2014

Viikonlopun tuotoksia

Onpa tämä blogin päivittäminen tuntunut olevan ylivoimaisen vaikeaa viimeaikoina. Mitä milloinkin estettä tullut tai kello juossut niin joutuin iltaisin, että järki taasen ei ole juossut siihen aikaan enään mihinkään. Näin viikonloppuisin, kun Isosisko on toisessa kodissaan, on minulla yleensä mahdollisuus ommella lähestulkoon häiriöttä. Sitäpä olen tehnyt vaikka sekin on kyllä hieman ollut nyt takkuista. 

Joskus elämä yllättää ja nakkaa eteen asioita, jotka äkkiarvaamatta valtaavat ajatukset ja arjen. Meillä tässä on ollut muutamiakin. Osa sellaisia, joista en välitä sen enempää puhua ja toiset "tavallisia" arjen takkuja. Meidän koiralla diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta (dobermanneilla valitettavan yleinen sairaus) viime toukokuussa ja lääkitys aloitettiin. Verikokeilla kilppariarvoja on seurattu aina 200 tabletin jälkeen ja nostettu annostusta. Nyt ollaan sellaisen edessä, että annos alkaa olemaan jo aika suuri ja arvot yhä lähtötilanteessa. Varmaankin otetaan vielä kattavammin kaikki kilppariarvot ja mietitään uudelleen mitä tehdään. Jos laajat kokeet osoittavat, että lääkeellä ei ole ollut mitään vaikutusta, on varmaankin lisätutkimusten paikka. Eihän tämmöinen asia murehtimalla kummene mutta onhan se (rasittavakin ;)) koira rakas perheenjäsen.

Ompeleminen on kuitenkin sellaista puuhaa, että ajatukset saa pois itseä vaivaavista asioista. Koska allekirjoittaneella intoa on enemmän kuin älyä, perusompeluksissakin saa olla ajatus kunnolla mukana ettei mene pelkän ratkojan heiluttamiseksi. Itselle ompeleminen ei ole huvittanut vaikka korkkaamattomia omien vaatteiden ompeluun suunniteltuja kankaita on hyllyt pullollaan. Poden pienimuotoista kangasähkyä ja korkkaamattomat kankaat laulavat hyllystä ivalaulujaan saamattomalle ompelijalle (varmaan ihan paikallaan tarkistaa se omakin lääkitys..). Tästä suivaantuneena päätin sitten tietenkin ommella jotain kierrätysmateriaalista. 

Viime sunnuntain kirppiskierros kaverin kanssa poiki muutaman ostoksen. Yksi niistä oli Finnwearin punamusta-raitainen velourhuppari koossa M. Se maksoi kokonaisen euron. Ostin sen, koska ihan ehdottomasti halusin nähdä sen vauvanvaatteena. Kaavasommittelut osoittivat, että olisi kaikista kivuttominta tehdä pienenpieni jumpsuit. Käyttäjää sille ei ole mutta siitä tuli niin uskomattoman söpö, että jätän sen kaappiin odottamaan sellaista. Joko omaa tai tuttavapiiristä joskus tulevaisuudessa löytyvää, jolle raaskin tuotoksen luovuttaa :) 


Kaavana on Indian Elephant ja koko 56cm. Keskiedun napitusvara on muutettu vetoketjuvaraksi ja huppu piirretty Little Elephant-liivimekon hupun muotoja mukaellen mutta pienemmäksi. Raidat on jostain kohin kohdistettu musta mustaa vasten ja jostain ne ovat nyrjähtäneet musta punaista vasten, mutta jumpsuitin söpöys ei siitä vähene kyllä yhtään. Sovitusmallin lainasin Isosiskon huoneesta. Nukke on tasan 56cm pitkä ja jumpsuit sille just prikulleen sopiva. Vastaa kokoaan siis aika kivasti :)


Piruuttani laskin paljonko jumpsuit tuli kustantamaan ja sain lopputulokseksi vajaat 4e. Vetoketju olisi voinut omistakin varastoista löytyä mutta en hittovieköön jaksanut penkoa, kun kangaskaupan reissu oli edessä jokatapauksessa. 

Uusimassa Ottobressa oli kiva puolipotkareiden kaava, jota halusin kokeilla. Piirsin koon 74cm vaikka se reilulta näytti. Valmis vaate näytti vielä reilummalta! Päällä vielä hitusen lisää.. Noooh, vauvat onneksi tuppaavat kasvamaan seuraavaan kokoon aika nopsasti :) Kangas on tästä jumppiksesta ylijäänyt Verson Puodin Helmitaulu-joustis. Toinen jalkapohjakappale piti kaivaa jo tilkkukorin puolelta, kun loppui kangas kesken.


Tänään lähinnä leikkelin pipoja ja myssyjä. Yksi lyhythihainen body syntyi ja toinen on leikattuna. Metallimiehellä alkaa iltavuoroviikko huomenna ja se tietää sitä, että ompeluaikaa tuskin lohkeaa. Aamupäivästä on puuhattava sellaisia asioita, jotka helpottavat edessäolevaa iltaa yksinään tämän katraan kanssa. Pikkusiskon päiväunien, ruokailujen, Isosiskon harrastusten, koiran lenkittämisen ja pari tuntia haukkaavan iltapuuharumban aikatauluttaminen on osoittautunut välillä aika haasteelliseksi. Onneksi on mummuja, jotka mielellään tulevat extrakäsipariksi :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti